O bucatarie in stil rustic

06 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 
Pentru toti cei care tanjesc dupa parfumul cozonacilor sau mireasma dulceturilor din bucataria bunicii, va propunem o bucatarie de vara amenajata in stil rustic ce evoca viata la tara.
 
Naturalete si simplitate - sunt cele doua cuvinte care definesc acest stil ce are ca scop recreerea spatiului natural in locuintele noastre. Pentru o amenajare pe deplin reusita va recomandam sa folositi materiale naturale, precum lemn, piatra, fierul forjat sau ceramica din lut ars. Acestea din urma va permit decorarea peretilor intr-un stil cat mai autentic.
Obiecte precum, linguri, ulcioare si chiar funii de ceapa, usturoi, porumb sau ardei pot contribui la estetizarea spatiului intr-un mod placut si interesant.
De asemenea, intr-o bucatarie amenajata in stil tratidional, componentele rustice constau in cosuri, servete realizate din fire naturale in, bumbac, tavi si alte obiecte realizate din nuiele.
 
Caracterul mobilierului intr-o asemenea bucatarie este dat de catre masivitatea si suprafetele lasate nefinisate.
Realizat din lemn masiv, mobilierul in stil rustic este mai robust si solid. Formele sunt simple, moderate iar aspectul este unul practic, functional, domestic diferite de modelele clasice.
Masa este de obicei realizata dintr-un blat gros, picioare patrate solide, iar scaunele gen taburet au spatar rezistent. Pentru a pastra cat mai bine autenticitatea stilului rustic, mobilierul se poate finisa cu un strat de bait si unul de lac transparent pastrandu-se in acest mod aspectul natural al lemnului din care a fost confectionat. 
 
Mobilierul este combinat cu obiecte decorative ce evoca vechile bucatarii: ibrice, ulcioare, linguri din lemn, buchete de flori sau ierburi atarnate la uscat. In vitrinele dulapurilor isi pot gasi loc tot felul de obiecte vechi: cosuri impletite din nuiele, boluri din lemn sau lut, tocatoare. Intreaga decoratie a mobilierului este confectionata manual si se inspira din motivele populare.
 
In ceea ce priveste culoarea accesoriilor dintr-o bucatarie rustica va recomandam alegerea unei linii albe pentru electrocasnice intrucat aceasta se potriveste mai mult acestui tip de amenajare. O linie moderna, din inox ar fi mult mai potrivita intr-o bucatarie minimalista sau moderna.
 
Pentru decorarea peretilor si a pardoselii puteti alege culori calde (galben si bej) in combinatie cu maro. Pentru a conferi un aspect cat mai vesel bucatariei dvs puteti opta pentru montarea unor medalioane tip insert pentru faianta, iar pentru pardoseala puteti combina placile ceramice realizand un montaj  “tabla de sah” pentru un aspect cat mai placut si dinamic.
 
Indiferent de modul in care ati ales sa va amenajati bucataria de vara, aceasta trebuie sa fie un loc placut in care intreaga familie sa se simta bine.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ai o bucatarie practica Cum sa ai o bucatarie practica
Cum alegi chiuveta potrivita pentru bucatarie Cum alegi chiuveta potrivita pentru bucatarie
Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje
 Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie? Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie?
Bucataria ergonomica Bucataria ergonomica
Cum bugetezi renovarea bucatariei Cum bugetezi renovarea bucatariei

Vezi mai multe articole