O cabina de dus fara infiltratii

16 iulie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Va deranjeaza prezenta umiditatii in locuinta? Nu stiti ce sa mai faceti pentru a elimina igrasia si infiltratiile? Cu siguranta exista in interiorul locuintei zone ce necesita o abordare speciala din acest punct de vedere. Baia este un exemplu elocvent si din aceasta cauza aici se recomanda utilizarea unor materiale si metode specifice. Produsele folosite
trebuie sa aiba inalte calitati hidroizolante in primul rand.
Am exclus din calculele noastre situatiile intampinate in cazul montajului unei cabine de dus din comert deoarece am considerat ca nu oricine isi permite o astfel de uzina - cu jet de apa pentru hidromasaj, ozonizator, comanda digitala, telecomanda etc. Un astfel de dispozitiv este realizat din pereti din sticla securizata, are usi etanse, prin urmare nu necesita hidroizolatie. Am ales asadar sa popularizam o metoda de izolare pentru o cabina clasica, fie ea din zidarie sau din gips-carton.
Solutia este etanseizarea cabinei
Daca va aflati in situatia in care ati ales sa va construiti singuri cabina de dus va averizam ca aveti de intampinat si de rezolvat mai multe probleme. In primul rand nu trebuie sa ignorati celelalte repere ale baii, care ar putea fi afectate, dar nici elementele aflate dincolo de perete. O problema deosebita ar ridica amplasarea cabinei lipita de un zid de exterior al locuintei. In aceasta situatie este necesara o izolare serioasa deoarece un perete rece va produce automat condens. Lipsa hidroizolarii intr-o astfel de conjunctura implica riscul patrunderii umezelii in zid, situatie care poate persista timp de zile si chiar saptamani; cele mai mari dificultati se intampina in cazul zidurilor orientate spre nord.
Se vor folosi amorse, adezivi, membrane, produse hidroizolante pe baza de ciment si, bineinteles, placi ceramice, toate concepute in acelasi scop: acela de a proteja atat zidul, cat si confortul beneficiarilor lucrarii. Sistemul acesta de protectie nu este o inventie proprie ci reprezinta rezultatul unor studii si experiente indelungate. Recomandarea noastra este sa alegeti, pe cat se poate, produse din aceeasi gama, fabricate de o firma cu prestigiu, certificata, chiar daca pretul nu este tocmai unul atractiv.
Incercati singuri
Nu aveti curaj sa va hidroizolati singuri cabina? Ezitarea nu-si are rostul. Cu siguranta unii dintre dumneavoastra stiu deja sa puna gresie si faianta. Operatiunea de hidroizolare nu este cu nimic mai dificila, implicand folosirea unor instrumente uzuale: bidineaua si gletiera.
Hidroizolarea se face numai dupa incheierea constructiei peretilor cabinei si a cuvei. O astfel de cabina se recomanda pentru spatii de marimi diverse, deoarece ocupa foarte putin loc, mai putin decat o cada. In cazul bailor de mari dimensiuni hidroizolarea se va rezuma la cabina, cel mult la zonele din apropiere. Daca aveti o baie mai mica va recomandam sa izolati intreaga incapere, pentru a obtine o protectie eficienta impotriva umezelii.
Prima etapa presupune amorsarea suprafetei ce urmeaza a fi prelucrata. Noi am folosit un grund de profunzime, rezistent la factori atmosferici agresivi. Rolul acestuia este de a intari stratul suport si de a reduce absorbtia. Aplicarea grundului am relizat-o cu o bidinea, dupa ce am curatat bine suprafata respectiva. Urmeaza aplicarea pastei hidroizolatoare, cu ajutorul gletierei; materialul este compus din ciment, minerale si rasini sintetice. Produsul este bicomponent, amestecarea compusilor realizandu-se in mod mecanic, pana la obtinerea consistentei necesare. Deoarece colturile se fisureaza foarte usor am aplicat o banda de etansare impermeabila, elastica si rezistenta la rupere. Si aceasta banda se va acoperi cu pasta hidroizolatoare.
Dupa incheierea operatiunii de hidroizolare peretii si cuva se vor placa cu faianta si gresie. Sistemul de hidroizolare este complet numai dupa chituirea suprafetelor cu un chit de rosturi aquastatic.
Daca nu ati sarit nici o etapa din cele mentionate mai sus inseamna ca lucrarea a reusit. Nu va grabiti sa faceti dus pentru a verifica eficienta izolarii; asteptati pana cand suprafata va fi destul de uscata.

 

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Fanel

18 iulie, 18:35

Salutare!

Va rog frumos sa imi spuneti, ce impresie va face aceasta folie hidroizolanta :Walk-in dry-50

Alte articole

Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului Amenajarea baii: sfaturi despre indepartarea suprafetelor vechi si de aplicare a gletului
Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou Cum sa pastrezi chitul dintre rosturi ca nou
Cada ingropata, oaza de relaxare Cada ingropata, oaza de relaxare
Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati Bazinele de WC ingropate: sfaturi de montare si spulberarea unor prejudecati
Amenajarea baii rupte din filmele romantice Amenajarea baii rupte din filmele romantice

Vezi mai multe articole