S-a dat startul unei noi etape a Campaniei Nationale ”Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” 2018
Pentru ca:
- in primele 6 luni, numarul interventiilor la inundatii a crescut cu 82% fata de perioada similara a anului precedent*;
- 19 case pe zi au fost afectate de incendii in primele 6 luni din 2018*;
- a fost inregistrat, in medie, 1 cutremur pe zi in perioada ianuarie - iunie 2018
In Romania, exista, in momentul de fata, 8,92 milioane de locuinte, iar in fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundatiile, incendiile, alunecarile de teren, dar si furturile din locuinta sunt doar cateva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuintele din Romania nu sunt protejate printr-o polita de asigurare, nici macar prin cea obligatorie.
Datele din prima jumatate a acestui an confirma nevoia de asigurare a fondului locativ din Romania.
Crestere de 82% a interventiilor la inundatii in prima jumatate a anului 2018In primele 6 luni ale anului, numarul interventiilor la inundatii a crescut semnificativ - cu 82% fata de perioada similara a anului precedent, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU. Au fost distruse, avariate sau inundate 795 de locuinte.
19 case pe zi, afectate de incendii in primele 6 luni din 2018Tot de la IGSU am aflat ca, in prima jumatate a anului, au avut loc 10.990 de incendii. Dintre acestea, 3.476 s-au manifestat la locuinte.
Principalele cauze generatoare de incendii la locuinte au fost reprezentate de cosuri sau burlane de fum defecte sau necuratate, instalatii electrice defecte sau improvizate, mijloace de incalzire defecte, improvizate sau nesupravegheate si foc deschis.Alunecarile de teren – mai multe in 2018
Alunecarile de teren reprezinta unul dintre cele mai importante riscuri de dezastre naturale la care este expusa Romania. Numai in primul semestru din acest an, au fost afectate de alunecari de teren 82 de case la nivel national, in crestere considerabila fata de anul trecut. Prin comparatie, in 2017, 3 locuinte au fost afectate de acest fenomen.Iar discutia despre primele 6 luni ale anului poate continua cu cele 63 de furturi din locuinte pe zi si cele 146 de cutremure (cu intensitati reduse).
„Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”In acest context, APPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, cu sprijinul UNSAR, UNSICAR si PRBAR, au lansat cea de-a VI-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", reamintindu-le, astfel, romanilor, ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii sau incidente pe care, oricat si-ar dori, nu le pot prevedea.
Proiectul se deruleaza in perioada 1-31 octombrie si include:- O ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei cu privire la asigurarea locuintelor, avand la baza distributia de materiale informative;
- Diseminarea mesajelor cu privire la necesitatea asigurarii locuintei printr-o campanie dedicata, derulata prin mijloacele specifice social media;
- Un eveniment dedicat riscurilor catastrofale si asigurarilor de locuinta: ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale.
Ca la fiecare editie, campania va duce mesajul catre publicul tinta format din proprietarii de locuinte din Romania, in cat mai multe forme, prin toate canalele pe care le are la dispozitie. Printre acestea:
- Un chatbot care va oferi informatii despre asigurari si masuri de siguranta a locuintei;
- Postari cu potential de viralizare in social media;
- Distributie de materiale informative in marile galerii comerciale, prin intermediul partenerilor campaniei;
- Mai multe detalii sunt disponibile pe asigurarealocuintelor.ro si pe pagina de Facebook.
* Conform datelor care ne-au fost furnizate de IGSU
***Despre Campania ”Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte”
Conceptul "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost lansat de APPA – Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, pentru prima data, in 2013 si reprezinta o ampla campanie de comunicare, cu multiple elemente axate pe diseminarea de mesaje referitoare la importanta asigurarilor de locuinte.De-a lungul anilor, utilitatea demersului a fost recunoscuta atat de asociatii si autoritati locale, cat si de institutii europene: "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a fost mentionata de EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale, intr-unul dintre cele mai importante documente oficiale pe care le realizeaza anual: Consumers Trends Report, atat in editia din decembrie 2015, cat si in cea din decembrie 2016. Campania a fost inclusa la capitolele "Sectorul Asigurarilor" - "Educarea financiara a consumatorilor" (2015), respectiv "Activitati de protectie a consumatorului desfasurate de entitati si autoritati nationale" ("NCA Consumer Protection Activities") - 2016, recunoscandu-se, astfel, eforturile de informare si educare depuse de tara noastra.
De asemenea, aceasta a fost desemnata cea mai buna campanie de educatie in asigurari din 2013, in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Asiguratorilor din Romania, organizata anual de UNSAR, si a castigat distinctia "Cea mai buna campanie de responsabilitate sociala cu componenta educativa" in cadrul Galei EduFin a Premiilor in Educatie Financiara organizate de Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF in 2017.
Comentarii
Nu exista comentarii.