Orice proprietar poate da asociatia in judecata

08 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

I. Dobrescu (Bucuresti): In prezenta a mai putin de 30% din numarul total al membrilor asociatiei s-au propus si aprobat salarii de circa 14.000.000 de lei, la care s-au mai adaugat inca vreo 6.000.000 de lei impozite. Cum sunt persoane darnice pe punga asociatiei, m-ar interesa sa stiu daca nu ar fi cazul sa se stabileasca niste baremuri? Apoi, si cenzorii trebuie remunerati?
 
Darnicia pe punga comuna este intr-adevar o problema, dar ea nu cu baremuri poate fi stavilita, ci cu o analiza concreta si implicit a unor argumente care sa justifice sumele date de asociatie drept salarii, indemnizatii si prime. La blocul dv., de pilda, chiar era nevoie si de contabil, si de casier? Apoi, in adunarea generala trebuia precizat daca sumele discutate reprezinta venituri nete sau brute pentru a nu se lasa loc de interpretari. Referitor la cenzori consideram ca nu trebuie neglijati stimulii materiali, fiind vorba de o activitate de specialitate, care implica si timp si responsabilitate, de controalele financiare ale cenzorilor depinzand in fond integritatea fondurilor asociatiei.
 
Ana Constantin (Bucuresti): In cazul ocuparii abuzive a unor spatii comune (spalatorii si holuri) cine ar trebui sa deschida actiuni judecatoresti?
 
Oricare dintre membrii asociatiei, proprietari de drept ai unor cote parti din proprietatea comuna, poate cere interventia institutiilor statului, apeland inclusiv la justitie. Firesc ar fi ca o actiune juridica sa fie initiata de comitetul executiv pe baza unei hotarari a adunarii generale. Pana una alta, ar trebui sa sesizati primaria de sector, cu atat mai mult cu cat abuzul este comis de unul dintre cei alesi in conducerea asociatiei.
 
Dumitra Milos (Bucuresti): Pentru indemnizatii si retributii s-a retinut un impozit de doar 10% pe baza unor indrumari de la nivelul Primariei. La dumneavoastra au aparut insa alte cote de impozitare, inclusiv pentru asigurari de sanatate si somaj. Ce sa mai credem?
 
Puteti obtine informatii certe pe aceasta tema de la Directia financiara a sectorului. Informatia pe care o aveati de la Primarie credem ca data inainte de intrarea in mileniul trei.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce se va intampla cu Ce se va intampla cu "Prima Casa" executata silit? - 23 martie 2010
In fiecare zi, o familie ramane fara locuinta - 18 Februarie 2009 In fiecare zi, o familie ramane fara locuinta - 18 Februarie 2009
Bancile au continuat sa scumpeasca imprumuturile si in august: rata lunara la un credit ipotecar a crescut cu 20% - 11 octombrie 2010 Bancile au continuat sa scumpeasca imprumuturile si in august: rata lunara la un credit ipotecar a crescut cu 20% - 11 octombrie 2010
Cum alegeti aparatul de aer conditionat Cum alegeti aparatul de aer conditionat
Lemnul, metalul si materialele de constructii, in crestere Lemnul, metalul si materialele de constructii, in crestere
Vanzatorii de apartamente incep sa urce preturile - 30 Iunie 2009 Vanzatorii de apartamente incep sa urce preturile - 30 Iunie 2009

Vezi mai multe articole