on

Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele

20 ianuarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand vine vorba de pardoseli, parchetul reuseste intotdeauna sa ne incante prin aspectul sau deosebit. Avand in vedere tehnologiile moderne de productie gasim pe piata trei tipuri de parchet: parchet laminat, stratificat sau masiv, cu avantajele si dezavantajele lor.
 
Parchetul laminat este o solutie aparuta la inceputul anilor ‘90 pe piata romaneasca si ofera o gama larga de tonuri si texturi. Putem gasi nuante de la pin nordic pana la esente exotice precum wenge sau mahon. Acest tip de parchet este compus din stratul de uzura care de obicei este din melamina printata, cu trei clase de rezistenta la trafic: rezidential, comercial si trafic comercial intens. Aceste clase difera in functie de destinatia spatiului unde va fi montat. Stratul suport al acestui tip de parchet este in general din MDF tratat contra umezelii, nu permite deformarea in plan orizontal si reduce zgomotul cu pana la 50%.
 
Ca avantaje putem observa un pret scazut, un sistem click cu montare simpla, usor de intretinut cu substante conventionale de curatat. In ceea priveste dezavantajele, acest tip de parchet este ca o reproducere fotografica a unei fibre lemnoase perfecte in care desenul fibrelor se repeta creand o imagine fara defecte, nefireasca pentru un ochi avizat.
 
Parchetul stratificat este un parchet natural format din trei straturi de lemn dispuse “in cruce” care convinge prin calitate si estetica naturala bine conturata. Compus din diferite esente el are in compozitie urmatoarele: stratul superior de aprox 3-4 mm dintr-o esenta nobila, protejat cu straturi de lac poliacrilic ecologic cu rezistenta UV, umiditate 6%, stratul mijlociu din lemn de rasinoase ce formeaza sistemul antideformare cu umiditate de 8% si stratul inferior compus tot din lemn de rasinoase pentru stabilitate dimensionala. Parchetul stratificat asigura un bun transfer termic, de aceea poate fi montat pe suprafete incalzite termic.
 
Prin inalta calitate a finisajului putem spune ca parchetul stratificat se apropie de varianta optima. Ca avantaje putem observa materialul natural, intretinerea usoara, montaj usor, curat si rapid, imbinarea perfecta a placilor si nu in ultimul rand faptul ca in timp poate fi slefuit si relacuit de mai multe ori. Ca dezavantaje putem observa ca acest tip de parchet are un pret putin mai ridicat fata de parchetul laminat este un parchet mai sensibil la suprafata decat laminatul.
 
Citeste continuarea aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parchet masiv sau parchet stratificat? Parchet masiv sau parchet stratificat?
Cum poti cumpara produse de amenajare la ce pret vrei tu Cum poti cumpara produse de amenajare la ce pret vrei tu
Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia
Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre
Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE
Cum sa va alegeti parchetul Cum sa va alegeti parchetul

Vezi mai multe articole