on

Pardoseala: 3 variante pentru toate buzunarele

16 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum stim, pardoseala este un element extrem de important al oricarei cladiri, datorita traficului pe care trebuie sa-l suporte in fiecare zi. Fie ca vorbim despre un birou sau despre o casa privata, suprafata pe care se calca trebuie sa reziste unei presiuni mai mari sau mai mici. Dar cum procedam in cazul in care bugetul nu permite montarea unor materiale pe cat de rezistente, pe atat de costisitoare, precum gresia, piatra naturala ori parchetul din lemn masiv?

Ei, bine, din fericire exista si variante atat rezistente, cat si satisfacatoare din punct de vedere financiar.

1. Parchetul laminat

Aceasta varianta este una dintre cele mai bune alegeri pentru zonele cu trafic intens. Parchetul laminat si-a dovedit in timp rezistenta si a confirmat faptul ca reprezinta o alternativa de incredere la pardoselile ceva mai scumpe. Grosimea recomandata pentru zonele intens circulate este de 12-15 cm. Aceasta pardoseala este in acelasi timp si versatila, deoarece modelul fotografic imprimat pe baza de lemn poate imita nu doar parchetul, ci si marmura, gresia sau orice alta suprafata.

2. Mocheta

In cazul alegerii unei astfel de acoperiri pentru pardoseala, trebuie avut in minte faptul ca aceasta este de mai multe tipuri. In primul rand, exista o varietate de culori in care mocheta este disponibila, dar si texturi. Nylon-ul este recunoscuta drept cea mai rezistenta fibra din care sunt confectionate mochetele, datorita rezistentei demonstrate la trafic intens. Atentie, insa, deoarece si variantele din nylon pot avea diferite niveluri de calitate. Cele de nivel superior vin de obicei insotite de specificatia 100% Mohawk Nylon sau 100% Stainmaster Tactesse, iar cele inferioare din punct de vedere calitativ au scris doar 100% Nylon. Alte materiale folosite pentru mochete sunt triexta, polyesterul sau polipropilena.

3. Pardoseala vinilica

Acest tip de pardoseala este o alegere excelenta pentru zonele intens circulate. Placile vinilice asigura un aspect elegant pardoselii, iar imprimeurile de pe aceasta pot reproduce mai multe tipuri de materiale, asa cum se intampla si in cazul parchetului laminat. In acelasi timp, pardoseala vinilica are costuri foarte scazute, dar dezamageste in ceea ce priveste intretinerea, deoarece poate fi deteriorata foarte usor in cazul curatarii cu instrumente de curatare ceva mai dure.

Cu aceste variante in vedere, stii ca de acum alegerea unei pardoseli nu va mai reprezenta obligatoriu si un efort financiar considerabil, ci vei putea alege solutii eficiente si estetice la preturi rezonabile.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Parchet masiv sau parchet stratificat? Parchet masiv sau parchet stratificat?
Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre
Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele Parchet laminat sau stratificat? Iata care sunt avantajele si dezavantajele
Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor
Cand te-ai bucurat ultima oara din plin de casa ta? Cand te-ai bucurat ultima oara din plin de casa ta?
Ingrijirea parchetului Ingrijirea parchetului

Vezi mai multe articole