Pardoseala flotanta

Pardoselile flotante - detalii generale

29 august, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In afara modalitatii standard de finisare a pardoselilor realizate din straturi succesive rigide (ex.: beton, sapa de egalizare finisaj), s-a dezvoltat o noua modalitate de finisare a acestor suprafete, fie ca sunt interioare sau exterioare, si anume, solutiile flotante.

Pardoseala flotanta este o solutie de realizarea a spatiilor tehnice necesare pentru diverse instalatii sau cabluri, astfel incat sa avem acces cu usurinta la spatiul acoperit de acestea si sa putem interveni ori de cate ori este necesar la instalatiile respective.
O astfel de solutie permite realizarea si amplasarea retelelor de electricitate, instalatiilor sanitare de apa, circuitelor de incalzire, circuitelor de telefonie, audio-video, sistemelor de alarmare etc.

Sistemul de pardoseala flotanta are ca element principal o structura portanta ce permite realizarea inaltarii la o anumita cota (de la cativa cm la aproximativ 150 cm), cu posibilitatea de alegere a acestei inaltimi in functie de spatiul necesar fiecarei aplicatii. Variantele profesionale sunt realizate cu precadere din otel si sunt definite de o anumita sarcina ce poate fi preluata de structura pe fiecare metru patrat de pardoseala. Pentru aplicatii simple, rezidentiale, pentru terase si nu numai, ele se pot realiza pe structuri din lemn, din materiale compozite sau profile clasice de otel ce pot fi procurate cu usurinta din comert.

Peste aceasta structura se aseaza diverse tipuri de panouri pentru inchiderea pardoselii, panouri standard cu dimensiunile de 60x60 cm. Exista o diversitate de grosimi si materiale conform necesitatilor specifice fiecarei aplicatii, de regula conglomerate lemnoase, materiale inerte sau metal acoperite cu straturi de uzura din mocheta, cauciuc, PVC HPL etc.

Cateva avantaje:
- Instalare rapida;
- Intretinere usoara;
- Structura refolosibila, usor de demontat si remontat;
- Acces usor la spatiul tehnic realizat.

O alta varianta de pardoseala flotanta este pardoseala din lemn compozit, cunoscut sub denumirea sau acronimul WPC. Acest material nou este realizat dintr-un amestec de lemn si material compozit. Din punct de vedere estetic are aproape acelasi aspect ca lemnul, insa are marele avantaj ca nu necesita intretinere periodica pentru refacerea stratului de finisare.

Poate fi utilizat la terase de casa, de bloc, pe zona alaturata piscinelor sau oriunde aveti nevoie de o suprafata circulabila rezistenta la factorii exteriori. In spatiul tehnic de sub panourile de inchidere a suprafetei se pot amplasa atat instalatii, dar si materiale hidroizolatoare sau termoizolatoare.

Avantajele WPC-ului: nu necesita vopsire, nu va crapa sub actiunea soarelui, este rezistent la umezeala si actiunea razelor UV, nu sufera modificari, este rezistent la coroziuni si are o gama variata de culori.
O a treia varianta de pardoseala o reprezinta deck-ul din lemn exotic de exterior, in sipca sau in dale, cu suprafata neteda sau canelata. Este amplasat la fel ca materialul compozit WPC, prin montarea pe sipca sau pe ploturi. Aceasta optiune are un aspect superior, foarte elegant, ceea ce duce la un design deosebit.

Sursa poze: ConcreateFlooring.co.uk

Adauga un comentariu


1 Comentariu

DAN BEJAN

02 septembrie, 23:21

O solutie mai ieftina dar foarte eficace il reprezinta pardoselile realizate cu cofraje pierdute pentru "pardoseli ventilate ", specialitate italieneasca, ei fiind promotorii acestei solutii.
Pardoseala se poate realiza cu cofraje de 3cm ,6cm,9cm ,12 cm,15cm,20cm pina la 70cmo sapa corespunzatoare de 5cm-10 cm si apoi finisajele clasice, mocheta, linoleum , ceramic, PVC.
Pe sub aceste cofraje putem poza conductori de min 20mm la 100mm pentrucofraj de H= 20cm.
Preturile cofrajelor variaza de la 12,50Euro la 15,5 Euro/mp pentru H= 3cm la H=20cm, la care se adaauga sapa si finisajul ales.
Pardoselile ventilate au fost gindite ca modalitate indubitabila de hidroizolare a pardoselii fata de sol. Pardoseala ventilata la etajele superioare constituie un bun izolator fonic, termic, si chiar rezistenta superioara la foc.
Posibilitatea finisajului final este cu mult mai larga decit cele oferite de furnizorii de pardoseli flotante.
Dezavantajul il constituie " monoliticitatea " structurii dar o riguroasa pozare a utilitatilor( conducte, cabluri) se poate evita acest aspect.

Discutia este mult mai ampla si poate interesa proiectantii de locuinte individuale si pina la cei de bulding office, depozite figo, depozite industriale, etc.

Alte articole

Pardoseala din pluta – Avantajele si Dezavantaje Pardoseala din pluta – Avantajele si Dezavantaje
Dusumeaua este din nou la moda Dusumeaua este din nou la moda
Solutia alternativa la sapa de egalizare Solutia alternativa la sapa de egalizare
Mocheta sau linoleum: amandoua trebuie montate (I) Mocheta sau linoleum: amandoua trebuie montate (I)
Curatarea covoarelor Curatarea covoarelor
Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare Reconditionarea pardoselii: sfaturi de realizare a lucrarii si scheme ajutatoare

Vezi mai multe articole