on

Pasi esentiali in construirea unui dressing

16 ianuarie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi pare de peste ocean, ideea de dressing nu mai este un moft, ci mai degraba o necesitate pentru multi dintre noi.

Dressingul este o incapere unde poti depozita toate obiectele vestimentare dintr-o locuinta. Marimea acestuia depinde de spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca spatiul iti permite poti transforma o intreaga camera in dressing. Daca nu, poti apela si la alte incaperi (debara, balcon) sau chiar la un spatiu din casa unde ai putea monta un dulap mai mare.

Dressingul este foarte util intr-o locuinta, deoarece vei elibera foarte mult spatiu si vei putea renunta la dulapurile mari si grele. O buna organizare a acestuia iti va aduce si alte beneficii: vei dedica mai putin timp curateniei, vei economisi timp, deoarece nu vei mai fi nevoit sa cauti un anumit obiect vestimentar prin diferite sertare, iar imbracamintea, incaltamintea, dar si accesoriile pe care le detii vor beneficia de o mai buna compartimentare.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa construiesti un dressing in regim DIY?

1. Pozitionarea dressingului

Alegerea spatiului destinat unui dressing nu trebuie facuta la intamplare. Este important ca el sa fie situat cat mai aproape de dormitorul principal si sa fie cat mai departe de baie. Se stie ca umezeala, dar si aburul afecteaza atat imbracamintea, cat si incaltamintea. Daca doresti ca obiectele tale vestimentare sa fie cat mai bine protejate, ar trebui sa te asiguri ca ele sunt ferite de aceste pericole.

2. Dimensiunile dressingului

Daca ai la dispozitie o camera intreaga pentru a o transforma in dressing, lucrurile se simplifica putin, dar chiar si asa, e nevoie sa construiesti cateva rafturi si chiar dulapioare. Le poti construi din PAL melaminat, acesta fiind cel mai ieftin, dar si cel mai folosit material. La fel de bine poti opta si pentru MDF, lemn si chiar metal. Apoi poti monta cateva accesorii de dressing, precum: suport pentru pantaloni, suport pentru pantofi, coloana glisanta pentru garderoba etc.

Daca spatiul din camera iti permite, poti construi un dulap din PAL destinat in principal hainelor, in care sa adaugi rafturi si suporturi pentru umerase. Iar daca ai foarte multe perechi de pantofi poti construi un dulap intreg pentru ei, pe care il poti inchide cu un sistem de usi glisante. Poti adauga o masuta de toaleta, o oglinda si, de ce nu, o canapea de mici dimensiuni. Vrei o oglinda glisanta pentru dressing? Incearca un produs de calitate din ofertele puse la dispozitie de Regency Company!

Dar daca spatiul nu iti permite, poti la fel de bine sa optezi pentru construirea unui dulap de dimensiuni mai mari, chiar in dormitor sau pe hol.
In ambele cazuri trebuie sa masori spatiul disponibil, dar in cazul ultimei variante trebuie sa fii foarte atent. Ai grija ca nou dulap sa nu blocheze caile de acces, usile si ferestrele, dar nici celelalte obiecte de mobilier care se afla deja in camera. Totodata, pentru a castiga cat mai mult spatiu, masoara pana in tavan. In caz contrar, spatiul ramas liber deasupra nu va aduna decat praf, insa daca alegi sa il folosesti poti depozita obiecte voluminoase, precum: pilote, perne, paturi, etc.

Adancimea dulapului este si ea foarte importanta, care trebuie stabilita inca din faza initiala, a masuratorilor. Adancimea iti spune nu doar cat va ocupa dulapul din centrul camerei, dar si cat de spatios este: rafturile pot fi mai inalte, sertarele mai voluminoase.

Asigura-te ca ai suficient spatiu pentru a monta o bara pentru umerase si rafturi incapatoare. Pentru o organizare eficienta, incearca suportul pentru pantofi Max, suportul pentru cravate Max si suportul pentru umerase Max.

3. Schita dressingului

Pentru a calcula necesarul materialelor, dar si pentru a avea o idee mai clara asupra compartimentarii este necesara realizarea unei schite. Poti folosi programe speciale, dar poti urma si clasica metoda, cea a desenului pe hartie.

4. Materiale necesare

Daca ai finalizat schita, poti trece la urmatorul pas, alegerea materialelor. Ce optiuni ai la dispozitie?

Lemn masiv, MDF sau PAL

  • Poti opta pentru MDF sau lemn masiv pentru fronturi sau chiar intreaga carcasa a dulapului;
  • Politele si sertarele le poti realiza din PAL melaminat, fiind si cea mai ieftina varianta. Verifica chiar acum oferta de PAL Melaminat de la Regency.
  • Pentru compartimentare poti opta pentru suporturi haine si pantofi din metal. Sistemele si accesoriile metalice, cele care sunt concepute special pentru compartimentarea dulapurilor, sunt foarte eficiente in organizarea dressingul si sunt si foarte usoare.

Fie ca urmaresti functionalitatea sau aspectul estetic, iti prezentam oferta de PAL melaminat, disponibila intr-o gama variata de culori si decoruri, de unde sa alegi ce se potriveste cel mai bine proiectului tau!

Proiectele de succes au nevoie de produse de calitate, Regency Company are cea mai vasta gama de accesorii de mobilier, incepand de la cele mai mici detalii, precum holzsuruburi, eurosuruburi, bare metalice, role, profile aluminiu, sertare si suporturi imbracaminte si incaltaminte, pana la glisiere sertare, sisteme de glisare, etc.

Regency Company iti ofera servicii de debitare si aplicare cant pe linie curbata, in toate punctele de lucru din cele 9 orase si online, pe site-ul www.regencycompany.ro.

5. Alegerea sistemului de inchidere

Iti recomandam sa alegi sisteme usi glisante, cu rol in a largi sau închide spatii. Aceste ocupa putin spatiu, sunt usor de folosit si ii vor oferi incaperii un look modern. Sistemele pentru usi glisante pot fi folosite in multiple moduri, ajutand la optimizarea spatiului si utilizarea creativa a mobilierului.

Care sunt factorii care influenteaza alegerea unui sistem de glisare?

Alegerea unui sistem de glisare adecvat pentru usile dressingului este esentiala in realizarea acestui proiect. Trebuie sa alegi un sistem cat se poate de rezistent, unul care sa treaca testul timpului, sa fie silentios si practic. Pentru a beneficia de toate acestea trebuie sa tii cont in principal de:

- Materialul, dimensiunile si greutatea usii/usilor;
- Greutatea pe care rola o poate sustine, dar si calitatea acesteia (alunecarea lina si silentioasa pe sina de ghidaj).

De asemenea, trebuie sa tinem cont si de: fiabilitate, estetica si pret.

Sistemele de glisare se impart in urmatoarele categorii:

- Usi culisante – acestea se impart la randul lor in:

  • Usi cu rulare inferioara – acestea se culiseaza pe sina de jos, dar au nevoie de ghidaj din partea sinii superioare;
  • Usi cu rulare superioara – acestea se culiseaza pe sina de sus, dar au nevoie de ghidaj din partea sinii inferioare;

- Usi cu deschidere in plan paralel;
- Usi pliante.

In functie de modul de glisare:

- Sistem de glisare in perete;
- Sistem de glisare pe langa perete.

In functie de modul de prindere utilizat:

- Sistem usi aplicate, folosit in pricipal pentru usile dulapurilor;

Acest tip de sistem este invizibil, el fiind acoperit de usi.

- Sistem usi incadrate;

Acest tip de sistem este vizibil, fiind prins de obicei pe tavan sau pe perete. Dar acesta este un detaliu ce tine doar de aspectul estetic.

Pentru usile foarte grele se recomanda utilizarea unor sisteme de compensare a deformatiilor sau profile metalice care sa le incadreze.

Iti prezentam mai jos instructiunile de montare a sistemului de glisare pentru usi grele KSL100G (din pal, din sticla, pal-sticla):

Mecanismul de sincronizare KLS 120T permite miscarea concomitenta a doua usi simetrice, pentru o glisare facila, practica.

6. Alegerea sistemelor pentru sertare si polite

Daca vrei sa te bucuri de o buna organizare, iti recomandam sa alegi glisiere si sisteme sertare cat mai rezistente, iar daca este posibil sa optezi pentru o varianta ajustabila. Astfel vei putea sa modifici in timp inaltimea politei.

7. Alegerea manerelor si/sau a butonilor

Manerele au un rol deosebit in functionalitatea mobilierului, contribuind si la definirea look-ului. Stai fara grija, la Regency Company vei gasi modele de manere si butoni, pentru toate gusturile.

Spatiul de depozitare este unul foarte important si indispensabil pentru orice locuinta. Unii sunt mai norocosi si beneficiaza de un dressing amenajat intr-o camera separata, altii sunt mai putin norocosi si trebuie sa improvizeze. Uneori norocul ti-l mai faci si cu mana ta, iar daca alegi materiale si accesorii de calitate, succesul este garantat.

La Regency Company vei gasi toate materialele de care ai nevoie, indiferent de proiectul ales. Fie ca iti amenajezi locuinta sau o modernizezi, Regency Company te sprijina in demersul tau, furnizandu-ti produsele de care ai nevoie (PAL, MDF, accesorii mobila) si servicii dedicate (debitare/cantuire PAL, consiliere tehnica de specialitate, transport) la preturi competitive.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea primului apartament Amenajarea primului apartament
Fantanile arteziene si arta Feng Shui - Combinatia care aduce bunastarea in casa ta Fantanile arteziene si arta Feng Shui - Combinatia care aduce bunastarea in casa ta
Amenajarea primei locuinte – Sfaturi practice Amenajarea primei locuinte – Sfaturi practice
Cum sa alegi perdelele si draperiile Cum sa alegi perdelele si draperiile
Lift in locuinta - extravaganta sau necesitate? Cat dureaza instalarea unui ascensor in locuinta personala Lift in locuinta - extravaganta sau necesitate? Cat dureaza instalarea unui ascensor in locuinta personala
Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua Surprinde-i pe cei dragi cu un cadou inedit de casa noua

Vezi mai multe articole