Pavaj beton amprentat

Pavaje din Beton Amprentat

25 februarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este primavara si multi dintre dumneavoastra se gandesc deja la modificarile pe care doresc sa le faca pentru amenajarea gradinei sau a terasei.

Multi dintre dumneavoastra ne-ati solicitat sfaturi si idei in cadrul forumului nostru de discutii pentru astfel de amenajari. Acesta nu poate sa fie decat un semn bun, ca primavara va inspira pentru proiecte noi prin care sa schimbati atmosfera si privelistea locuintei dumneavoastra.

Am ales sa va prezentam in cadrul acestui articol: pavajele din beton amprentat.

Betonul amprentat se executa oriunde se poate turna beton, insa tehnologia folosita pentru obtinerea lui este una superioara oricarei alte forme de pavaj. Indiferent de climat, pot fi produse suprafete frumoase, cu durabilitate, care sa depaseasca oricare alte forme de pavaj.

Se poate aplica cu succes fiind totodata o solutie ideala la amenajarea zonelor rezidentiale, centrelor comerciale, parcurilor de distractie, pietelor, parcarilor, statiilor de benzina, teraselor, drumurilor de acces, cat si a spatiilor mai inguste precum alei pietonale, trotuare, piscine etc.

Betonul amprentat este un sistem de pavare ce se realizeaza prin imprimarea unui strat crud de beton special (beton ce contine fibre elastice, pentru protectie la aparitia fisurilor, si aditivi pentru marirea rezistentei la ciclurile inghet-dezghet) cu ajutorul unor matrite care imita aspectul pietrei naturale, caramizii, gresiei etc.

Culoarea betonului amprentat este obtinuta cu ajutorul unui colorant special (praf) care are dublu rol: acela de a asigura culoarea aleasa cat si rol de a ridica duritatea betonului.

Utilizind matritele adecvate, se pot realiza suprafete mari sau trepte din beton amprentat, fara rosturi, cu un aspect autentic de blocuri masive de piatra naturala.

Producatorul va pune la dispozitie peste 20 modele de beton amprentat si peste 20 de culori distincte.

Executie – Pavaje din Beton Amprentat:

- Se toarna un strat de mixtura speciala de beton, cu textura fibroasa pe cofragul pregatit in prealabil.

- Se coloreaza cu un strat de colorant (praf), cu rol de intaritor, pe intreaga suprafata, pentru o culoare frumoasa si originala la fiecare executie in parte, peste care se aplica praful antilipire ce va da nuanta patinata a betonului.

- Suprafata se amprenteaza cu ajutorul unei matrite cu modelul ales de client. Producatorul va poate oferi numeroase modele unice, pentru a beneficia de posibilitati nelimitate de design si realizare pentru amenajarea gradinii si terasei dumneavoastra.

- Se dau rosturi de dilatatie si se aplica doua tipuri de lac (rasina acrilica) cu rolul de a sigila porii betonului, rezultand asfel o suprafata impermeabila, perfect protejata atat de umezeala, cat si de razele solare (protectie UV).

Avantaje:

Pavajele din beton amprentat folosite pentru amenajarea gradinilor sau a teraselor au avantaje deloc de neglijat si greu de egalat de restul betoanelor decorative, acestea fiind considerate varful tehnologiei si al inovatiei in materie de decoratiuni exterioare.

- Este foarte usor de aplicat;
- Timpul executiei este foarte mic;
- Este cu pana la 80% mai durabil decat betonul normal;
- Rezistenta la impact marita cu 30% fata de betonul normal;
- Foarte rezistent la abraziuni si alte surse de distrugere;
- Este pentru aspectul exterior al rezidentelor;

- Este usor de intretinut - doar spalare cu apa;
- Rezistenta la razele solare - protectie UV;
- Nivel foarte ridicat de reflexie;
- Nu se scufunda si nu se deformeaza; le puteti folosi pentru a construi alei si ai de acces in gradina dumneavoastra;
- Rezistenta indelungata la schimbarile bruste de clima (inghet/dezghet);
- Isi pastreaza culoare proaspata o perioada foarte indelungata;
- Aspect curat, stralucitor;
- Are un design personalizat.

 

sursa foto: betonamprentat.ro

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum poti construi un foisor de gradina Cum poti construi un foisor de gradina
Cum sa alegi masina de tuns iarba Cum sa alegi masina de tuns iarba
Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei
Ce sa iei in calcul cand amenajezi o alee de acces auto. Ce sa iei in calcul cand amenajezi o alee de acces auto.
Fascinatia plantelor carnivore: Sarracenia Fascinatia plantelor carnivore: Sarracenia
Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I

Vezi mai multe articole