Schimbarile climatice sunt cea mai mare provocare cu care se confrunta planeta noastra la ora actuala. Este tot mai clar ca, pentru a diminua efectele incalzirii globale asupra mediului, nu doar guvernele, dar si populatia si companiile trebuie sa se implice.
Recent, la Madrid, reprezentanti din 196 de tari si aproape 50 de sefi de state si de guverne au dezbatut in cadrul celei de-a 25-a conferinte a ONU privind schimbarile climatice nevoia de solutii concrete.
Grupul Ariston Thermo, unul dintre liderii mondiali pe piata de echipamente de incalzire si producere a apei calde menajere, isi aduce contributia prin proiectul sau umanitar Ariston Comfort Challenge, prin care ajuta o echipa de cercetatori din Groenlanda sa studieze ecosistemul arctic in timpul iernii polare.
Studiul ecosistemului arctic este esential pentru intelegerea modului in care putem garanta supravietuirea optima a planetei noastre. Cercetatorii au observat ca in anumite zone topirea permafrostului (strat de sol inghetat) are loc cu 70 de ani mai devreme decat estimarile initiale, degajand mari cantitati de metan si dioxid de carbon in atmosfera care accelereaza schimbarile climatice.
Proiectul Ariston Comfort Challenge, derulat in tinuturile inghetate ale insulei Disko, a pus la dispozitia echipei de oameni de stiinta de la Departamentul de Geostiinte si Managementul Resurselor Naturale al Universitatii din Copenhaga o casa modulara inovatoare si durabila, denumita Ariston Confort Zone, incalzita de centrala de inalta eficienta Alteas ONE.
Cercetatorii au nevoie uneori si de cate opt zile consecutive pentru a efectua anumite masuratori, iar derularea studiilor stiintifice in Groenlanda este extrem de dificila pe timp de iarna. Temperaturile coboara si pana la -40 grade, iar in unele zile este intuneric complet, timp de 24 de ore. Cand conditiile sunt mai dure, grupul de cercetatori trebuie sa opreasca investigatiile si sa se puna la adapost. Cateva ore in frigul arctic le pot fi fatale.
Casa Ariston Comfort Zone a oferit stiintei posibilitatea de a nu se opri niciodata, oricat de adverse sunt conditiile meteo. A reusit sa aduca confortul in cea mai indepartata regiune, cu un impact redus asupra mediului datorita centralei termice Alteas ONE ce poate functiona la temperaturi foarte scazute.
Ariston Comfort Zone a facut posibile peste 22 de studii stiintifice doar in primul an al proiectului. In timp ce afara totul este inghetat, in interiorul casei, oamenii de stiinta lupta pentru protectia mediului, iar fiecare dintre noi poate da o mana de ajutor, fiind mai atenti la amprenta de carbon pe care o generam si la impactul general pe care il avem asupra Pamantului.
Activitatea echipei de cercetatori poate fi urmarita in clipul de mai jos.
Despre Ariston Thermo Romania
Ariston Thermo Romania este filiala locala a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internationali in productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate incalzirii si producerii de apa calda menajera.
Angajamentul Ariston Thermo privind eficienta energetica este exprimat prin lansarea constanta de noi solutii bazate pe surse regenerabile de energie, cum ar fi sistemele solare si pompele de caldura, precum si prin imbunatatirea eficientei produselor traditionale (boilere sau centrale termice), dar si prin investitiile in noi proiecte.
Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseala, in condensare, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat si panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Elco.
Comentarii
Nu exista comentarii.