Alimentele trebuie sa fie pastrate in conditii corecte atat in frigider, cat si in congelator. Consumul de alimente care nu sunt pastrate corespunzator poate avea efecte adverse, uneori chiar grave, asupra sanatatii tale si a familiei. Este vorba despre toxiinfectii alimentare si alte boli si afectiuni ale organelor interne care pot sa apara. Iata ce trebuie sa ai in vedere pentru a reduce si elimina riscurile care te pandesc din frigider si congelator.
Inainte sa le depozitezi in congelator, nu lasa alimentele la temperatura camerei mai mult de 30 de minute pentru ca, dupa aceasta perioada de timp, pe alimente incep sa se dezvolte bacterii.
Citeste si cat timp poti sa depozitezi alimentele in frigider si congelator
Aerul rece din congelator trebuie sa poata sa circule printre alimente, de aceea nu trebuie sa umpli congelatorul pana la refuz. Un alt mare NU congelarii alimentelor acide in recipiente din aluminiu sau infasurate in folie din aluminiu. Rezultatul reactiei chimice dintre aluminiu si alimentul acid este poate fi daunatoare organismului.
Citeste si Cum congelezi corect alimentele
Nu depozita banane langa ardei. Bananele degaja gaze care fac ca alte fructe si legume sa se coaca mult mai repede, iar daca sunt deja bine coapte, sa se altereze mai repede, chiar daca sunt in frigider. Daca nu este depozitat la temperatura corespunzatoare, tonul poate dezvolta scrombotoxina, o substanta ce provoaca toxiinfectii alimentare.
Citeste si Decongelarea corecta a alimentelor
Si inca ceva. Salmonela se poate dezvolta si pe fructele si legumele crude, nu doar pe carne. De exemplu, pe rosii sau sucul de rosii. De aceea o rosie taiata sau o sticla deschisa cu suc de rosii nu trebuie lasate la temperatura camerei.
Comentarii
Nu exista comentarii.