on

Peste 50% din halele la cheie TeraSteel merg la export

04 iunie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de panouri termoizolante, structuri zincate si hale la cheie, prezent in 25 de tari din Europa, a avut o crestere de 13% a suprafetei medii a halelor la cheie realizate in 2018, pe fondul cererii mai mari si a cresterii capacitatii de productie.

Astfel, suprafata medie a halelor realizate a crescut de la 590 metri patrati in 2017, la 670 metri patrati la finele anului trecut. Comenzile din afara tarii le-au intrecut pe cele de pe plan local, 54% din comenzile de hale la cheie TeraSteel provenind din strainatate.

Halele la cheie marca TeraSteel au avut predominant destinatii de hale de depozitare, care au reprezentat cea mai mare proportie din numarul de comenzi, urmate de halele de productie si cele destinate industriei usoare. O evolutie interesanta a avut piata din Ungaria, unde programele de accesare de fonduri europene au influentat destinatiile halelor contractate, clientii orientandu-se spre ferme solare si cladiri agrozootehnice.

Lansarea, in 2015, a conceptului de hale la cheie s-a dovedit a fi un pariu castigator pentru TeraSteel. Contractarea de hale la cheie a intrat pe un trend crescator incepand cu 2017 si a continuat si in 2018. Evolutia din primele luni ale anului ne face sa fim optimisti si estimam ca 2019 se va inscrie in aceeasi linie cu anii precedenti. Cu toate acestea, estimarile indica o contractie de 4-5% a sectorului de constructii in acest an, scadere provocata de mai multe cauze, de la evolutia interna a economiei, la cresterea constanta a pretului materialelor de constructii si pana la o eventuala scadere a puterii de cumparare”, a declarat Cosmin Patroiu, CEO TeraSteel.

TeraSteel a lansat conceptul de hale la cheie in 2015. De atunci si pana in prezent, compania a finalizat, cu succes, peste 130 de astfel de proiecte. Halele la cheie produse de TeraSteel se remarca prin durabilitatea in timp, protectia anticoroziva, modularitate si rapiditatea in montare/demontare. Mai mult, consumul mic de otel, reducerea consumului de beton si armatura la fundatii, asigura un cost total de construire mai mic, precum si amprenta de CO2 redusa, astfel ca acestea pot fi considerate „cladiri verzi”.

TeraSteel vizeaza o crestere a afacerilor de peste 15% anul acesta. TeraSteel detine trei fabrici: doua in Romania si una in Serbia, inaugurata in anul 2017. Fabrica din Serbia, prima fabrica deschisa in strainatate dupa 1990 si aflata integral in proprietatea unei companii private romanesti, deserveste tari precum Serbia, Bulgaria, Macedonia, Bosnia, Croatia si Muntenegru, dar si piete secundare precum Ungaria, sudul Romaniei si nordul Greciei. Ponderea TeraSteel in veniturile consolidate ale Grupului TeraPlast in 2018 este de 33%.

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator de materiale de constructii, cu capital romanesc. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest (Depaco), TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfasoara in compania independenta TeraPlast Recycling.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Actiunile TeraPlast sunt incluse in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului Silence Force MultiCyclonic de la Rowenta, aliatul imbatabil in lupta impotriva prafului
Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz Contorizarea individuala umfla profitul Distrigaz
Romania - una dintre cele mai atractive piete imobiliare Romania - una dintre cele mai atractive piete imobiliare
Dobanda fixa sau variabila? Dobanda fixa sau variabila?
Este oficial: Este oficial: "Prima casa 4" ia startul astazi. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta
Piata inchirierilor de apartamente: Oferte tot mai multe, chirii tot mai mici - 9 Martie 2009 Piata inchirierilor de apartamente: Oferte tot mai multe, chirii tot mai mici - 9 Martie 2009

Vezi mai multe articole