Pesticide pentru plante

Pesticidele (Partea I): Ce optiuni alternative avem?

03 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pesticidele pot fi foarte eficiente in scaparea casei si a gradinii de gandaci, rozatoare si diverse ciuperci, insa aceste substante chimice periculoase pot afecta enorm sanatatea si mediul.

Iti poti proteja in continuare casa, curtea, gradina de daunatori precum ciuperci, insecte, rozatoare fara mult risc asupra sanatatii familiei. Desi exista mai multe riscuri potentiale asociate cu folosirea pesticidelor, alternativele naturale, fara substante chimice sunt sigure si eficiente.

Pericolele pesticidelor chimice

  • Problema cu pesticidele este ca acestea pot fi extrem de daunatoare, iar expunerea poate cauza o varietate de simptome si probleme de sanatate:
  • Pesticidele pot intra in fluxul sanguin daca sunt inhalate sau intra in contact direct cu pielea; de asemenea, pot fi potential fatale daca sunt inghitite
  • Copiii, animalele de companie, animale de ferma, dar si fauna salbatica in general sunt extrem de vulnerabile la efectele daunatoare ale pesticidelor. Greata, durerile de cap, varsaturile si ametelile sunt doar cateva efecte comune ale pesticidelor, care pot afecta sever pielea, sistemul nervos, dar si sistemul respirator
  • Nu este intotdeauna usor de stocat sau de debarasat pesticide. Ele trebuie tinute in locuri in care nu se vor varsa sau in care nu vor fi gasite de animale sau copii, si trebuie duse la reciclare sau in centre de colectare specific create pentru deseuri toxice.

 

Descurajarea daunatorilor

Pentru a scadea nevoia controlului daunatorilor, incepe prin a-i face nepoftiti in si in jurul locuintei:

  • Scapa de dezordine. Pastreaza frunzele, gunoiul din curte, sau chiar ziarele vechi din a se aduna in interiorul sau in afara locuintei. Aceste mici gramezi confortabile sunt excelente pentru rozatoare sau insecte. Nu le oferi oportunitatea de a ramane in „perimetru”.
  • Inchide crapaturile. Fisuri, mici gauri in usi sau ferestre sau zone deschise prin care daunatorii se pot strecura in casa ar trebui sigilate. Fara o modalitate usoara de intrare in casa, daunatorii nu vor mai fi o problema.
  • Ai grija de animale. Pastreaza animalele ingrijite, curate si fara purici si capuse. Vaccinele facute frecvent si alte precautii de sanatate vor ajuta la mentinerea sanatoasa a animalelor si la descurajarea acumularii daunatorilor.
  • Pastreaza casa curata. Ai grija ca locuinta sa fie curata. Pastreaza toate incaperiile si locatiile curate, in special bucataria si baia, acolo unde mucegaiul se poate forma cu usurinta, si aspira covoarele si podeaua in mod regulat pentru a descuraja acumularea daunatorilor.
  • Infometeaza daunatorii. Cumva gandacii, insectele sau rozatoarele se hranesc cu apa si hrana animalului de companie? Apeleaza la o metoda „neortodoxa” si tine mancarea in casa daca stai la curte sau ai mare grija la mizeria facuta dupa ce animalul se hraneste.

 

Nu este obligatorie folosirea pesticidelor intotdeauna. Orice astfel de decizie trebuie cantarita de doua ori inainte de a fi aplicata. Poti mentine locuinta si gradina sanatoase, fara daunatori, prin aplicarea metodelor alternative recomandate mai sus atunci cand este nevoie, dar si prin sprijinul si ajutorul unei firme specializate – ca ultima varianta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Servicii de dezinsectie pentru gandaci Servicii de dezinsectie pentru gandaci
Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri
De ce este important sa aerisim frecvent casa? De ce este important sa aerisim frecvent casa?
Cum indepartezi mucegaiul din baie Cum indepartezi mucegaiul din baie
Sanatate pentru casa Sanatate pentru casa
Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a Cele mai non-toxice metode de a curata locuinta: Partea a II-a

Vezi mai multe articole