Piata constructiilor din Romania se afunda tot mai rau - 17 septembrie 2010

17 septembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Romania a avut in luna iulie 2010 cel mai semnificativ declin al volumului lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, respecitv 28,3%, comparativ cu luna iunie 2010, fiind urmata de departe de Spania cu o scadere de 10,3% si Slovenia cu 3,2%, conform Eurostat.
 
In luna iunie 2010 comparativ cu luna mai 2010, Romania a avut cea mai mare crestere a volumului lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, de 16,5%.
 
La nivelul UE, volumul lucrarilor de constructii a crescut in sapte tari membre si a scazut in sase state membre, inclusiv in Romania. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Portugalia (5%), Marea Britanie (4,4%) si Slovacia (2%).
 
In zona euro volumului lucrarilor de constructii a scazut cu 3,1% in luna iulie 2010 comparativ cu luna iunie 2010, iar in Uniunea Europeana s-a inregistrat un declin de 2,5%. Scaderea din luna iulie vine dupa ce in luna iunie 2010 volumului lucrarilor de constructii a crescut cu 1,8% in zona euro si cu 2,6% in UE.
 
Pe locul doi la scaderi anuale
 
Romania a avut in iulie a doua cea mai puternica scadere, in ritm anual, a volumului lucrarilor de constructii din UE. In luna iulie 2010, comparativ cu luna iulie 2009, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat un declin de 24,9% in Romania, dupa o scadere de 3,1% in luna iunie 2010.
 
Comparativ, la nivelul zonei euro, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat un declin de 7,5% in iulie 2010 fata de luna similara din 2009, iar in Uniunea Europeana, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat un declin de 2,3%.
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trei sferturi din asociatiile de proprietari nu au predat actele financiare Trei sferturi din asociatiile de proprietari nu au predat actele financiare
Ghidul unei petreceri reusite Ghidul unei petreceri reusite
Luxul imobiliar se plateste cu milioane de euro in Bucuresti Luxul imobiliar se plateste cu milioane de euro in Bucuresti
Criza nu ii impiedica pe proprietari sa ceara si 2 mil. euro pe un apartament in Bucuresti. Pentru Criza nu ii impiedica pe proprietari sa ceara si 2 mil. euro pe un apartament in Bucuresti. Pentru "cunoscatori" - 03 Decembrie 2009
Impozit pentru rentieri Impozit pentru rentieri
Sunt casele mai accesibile decat inainte de criza? Sunt casele mai accesibile decat inainte de criza?

Vezi mai multe articole