on

Placarea cu marmura in baie si bucatarie

21 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Placarea peretilor si/sau a pardoselilor cu placi de marmura permite realizarea unor amenajari mai deosebite, fiind incadrate in zona de lux. Trebuie avuta in vedere realizarea intregii amenajari in acest stil, aceasta presupunand ca se va asorta intreaga gama de mobilier, obiectele sanitare, electrocasnicele si restul accesoriilor.

Realizarea lucrarilor de placare cu marmura pe suprafetele camerelor, ca la orice alta lucrare, presupune operatiunile de pregatire a suportului pe care trebuie sa aplicam placile de marmura. Acest prim pas este foarte important, de modul cum realizam aceasta etapa depinde calitatea si durabilitatea lucrarii.

Avem suprafete de zidarie realizate, de regula, din caramida si din blocuri de BCA, acestea avand o anume planeitate pe care a reusit sa o realizeze zidarul. Este necesara masurarea abaterilor de planeitate si inchiderea eventualelor rosturi de mortar dintre caramizi sau BCA, daca acestea nu pot fi preluate de mortarul de tencuire. Pentru aceasta utilizam un mortar de tencuire predozat sau unul preparat la fata locului din ciment si nisip spalat, umplem eventualele spatii libere. Amorsam suprafata cu stratul de spritul de ciment si aplicam doua straturi de tencuiala pe pereti. Astfel vom nivela si egaliza suprafata peretilor, asigurand un substrat perfect pentru placarea ulterioara cu marmura. De planeitatea suportului depinde atat lipirea usoara a placilor de marmura cat si consumul de adeziv. Pentru pardoseala, daca nu sunt necesare alte lucrari suplimentare conexe legate de instalatii sau lucrari de hidroizolare, se poate turna o sapa de egalizare.

Odata pregatit stratul suport, putem trece la urmatorul pas reprezentat de identificarea zonelor ce necesita hidroizolatie suplimentara, este vorba de acele zone in care exista riscul de a fi stropite in regim permanent sau ocazional de apa abundenta, cum ar fi: zona dusului sau a cazi de baie, pardoseala ce poate avea sau nu sifon de pardoseala, in general toate zonele aflate in preajma obiectelor sanitare.
Pentru a realiza protectia impotriva apei, in aceste zone, este necesar sa aplicam o solutie de hidroizolare inainte de placarea efectiva. Pentru aceasta vom aplica o hidroizolatie in strat subtire utilizand hidroizolatia pe baza de ciment, bicomponenta sau monocomponenta impreuna cu benzi de etansare pentru armarea muchiilor sau a zonelor de trecere.

Acolo unde nu este necesara aplicarea hidroizolatiei se va amorsa suprafata cu un grund de profunzime apoi se poate trece la executarea placarii cu marmura. Avand in vedere ca marmura este un material translucid, placarea se executa cu un adeziv pe baza de ciment, de culoare alba, destinat special pentru realizarea acestor placari. Adezivul se prepara la o consistenta potrivita si se aplica cu gletiera cu dinti pe stratul suport, pe perete sau pardoseala. Se aseaza placile de marmura, una langa alta, avand grija sa lasam un rost egal intre placi, rost corelat cu dimensiunea placilor.

Pentru finalizarea lucrarilor se vor curata eventualele urme de adeziv apoi vom aplica un chit de rosturi cu intarire rapida, impermeabil, utilizabil pentru marimea rosturilor lasate anterior, de regula 1-8mm. Pe zonele de colt etansam perfect, deasemenea pe obiectelor sanitare cu ajutorul unui siliconul sanitar de culoare alba. Atentie la spatiul intre cada si placare, se va avea in vedere realizarea unui rost minim pentru a evita complicatiile etansarii ulterioare cu diferite benzi sau baghete mai late si care nu sunt foarte eficiente sau durabile.

Aceastea sunt operatiunile necesare pentru realizarea placarii cu marmura in spatiul din bucatarie sau baie, lucrari ce pot fi executate si pe alte suprafete interioare sau exterioare, cand pot fi adaugate si alte operatiuni impuse de destinatia spatiului.

Va dorim sa obtineti lucrari de placare cu marmura de cea mai buna calitate, cu o durabilitate mare si sa va bucurati de amenajarile realizate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Suprafete speciale: blaturile de bucatarie Suprafete speciale: blaturile de bucatarie
Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje
Blaturi de bucatarie - punctul de interes al gospodinei moderne Blaturi de bucatarie - punctul de interes al gospodinei moderne
Bucataria futurista Bucataria futurista
Cum să Alegi Scaunul de Bucătărie Perfect Cum să Alegi Scaunul de Bucătărie Perfect
Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini Cum sa-ti amenajezi bucataria cu bani putini. Foarte putini

Vezi mai multe articole