Placari de pereti - o termoizolatie buna cu economie de bani

05 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Revenim la un subiect de care orice proprietar al unei case este direct interesat: termoizolatia de interior. Este adevarat ca cea de exterior este mai eficienta, dar este mai scumpa si uneori, destul de dificil de realizat, mai ales pentru cei care stau intr-un apartament de bloc.
 
Dar pana la urma, protectia termica a peretilor reduce pierderile de caldura. In afara pierderilor de caldura care se produc prin insuficienta izolare a ferestrelor si usilor, o alta sursa de pierderi o constituie pardoselile neizolate si incaperile cu inaltime mare. Acestea din urma pot fi rezolvate prin termoizolarea la interior, cu sisteme constructive uscate, solutie usor de utilizat, care permite un timp de manopera redus, si o utilizare rapida a incaperilor reamenajate. In incaperile cu termoizolatie interioara, se utilizeaza la maximum intreaga cantitate de energie, eliminand pierderile prin pereti sau plafoane.
 
Daca se doreste imbunatatirea izolarii fonice sau termice, se recomanda placarea peretilor cu placi de gipscarton pe structura metalica. Se obtine astfel o finisare perfecta a incaperilor, concomitent cu o izolare termica suplimentara. Un alt avantaj il constituie rezolvarea pozitionarii cablurilor electrice sau intalatiilor in incapere, prin mascarea acestora in spatele peretelui de gipscarton. Inainte de fixarea profilelor UD pe pardoseala si tavan, pe profil se va lipi banda de etansare. Profilul UD se va fixa cu dibluri (distanta de fixare < 1000 mm). Pentru sustinerea profilelor CD, la jumatatea inaltimii peretelui (distanta maxima l =1,5 m) se dispun pe perete cu ajutorul diblurilor, coliere acustice sau elemente de fixare directa (cu banda de etansare aplicata pe spate). Profilele CD 60/27 se vor aseza perpendicular in profilele UD la distanta de 60 cm si se vor fixa de colierele acustice cu suruburi autoperforante.
 
Dupa pozarea instaltiilor si montarea fono sau a termoizolatiei, placile Knauf se vor fixa pe scheletul format cu ajutorul suruburilor autofiletante (distanta intre suruburi maxim 25 cm).
 
Un alt sistem de termoizolare care va va ajuta sa economisiti bani, si in acelasi timp va proteja mediul inconjurator este Capatect. In sistemele termoizolante de monolitizare Capatect este investita experienta de peste 30 de ani de munca de dezvoltare. Sistemele termoizolante constituie una din contributiile esentiale la reducerea emisiei de bioxid de carbon. In plus, un perete termoizolant cedeaza mult mai putina caldura mediului exterior decat un perete doar tencuit. De aceea, pentru incalzire este necesar un consum redus de energie, ceea ce, in functie de executie, poate insemna o reducere a costurilor de pana la 50%.
 
Daca includeti in planul constructiei noi sistemul termoizolant, puteti castiga spatiu, deoarece grosimea peretelui portant poate fi redusa la dimensiunea statica prevazuta. Prin reducerea caramizilor la dimensiunea absolut necesara de 25-30 cm, economisiti numai la peretele exterior pana la 15% din costurile materiale. Cu toate acestea, va bucurati de o protectie termica mult mai ridicata decat cea realizata de un perete de caramida de 38 cm.
 
Oferta de sisteme termoizolante de interior este destul de mare, pentru toate buzunarele si tipurile de locuinte. Asa ca o sa revenim la prezentarea acestor materiale si in saptamanile urmatoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm Termoizolarea pe interior, cu polistiren de la Austrotherm
Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii
Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile
Izolarea termica a locuintei – Recomandari facute unui cititor Izolarea termica a locuintei – Recomandari facute unui cititor
Hidroizolatia care va protejeaza beciul Hidroizolatia care va protejeaza beciul
Cum poti izola eficient pardoseala din caramida a unei case vechi Cum poti izola eficient pardoseala din caramida a unei case vechi

Vezi mai multe articole