on

Plasa anticartite - Cum ne protejam gazonul in mod ecologic?

11 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pagubele produse de cartite sunt vizibile, din acest motiv multi fermieri, dar si proprietari de curti isi doresc sa gaseasca metode eficiente anti cartita.

Cartita este un animal carnivor, hranindu-se in principal cu rame, dar si cu melci, insecte adulte si larvele acestora, furnici si oua de furnici, moluste etc. Dar pagubele produse de aceasta sunt vizibile, din acest motiv multi fermieri, dar si proprietari de curti doresc sa gaseasca metode eficiente anti cartite.

Cartita are in permanenta nevoie de mancare, astfel ca nu va frecventa o curte daca nu va avea suficienta hrana. Mai mult decat atat, o cartita care nu a mancat nimic timp de 12-16 ore, va muri de foame. Cartita este capabila sa manance o cantitate de doua ori mai mare decat greutatea ei corporala, asta pentru ca trebuie sa se hraneasca constant pentru a supravietui in timpul iernii (cartita nu hiberneaza).

Desi cartita este un animal care aduce beneficii curtii tale scazand considerabil numarul insectelor daunatoare din gradina, el produce si pagube vizibile. Musuroaiele de cartita sunt foarte inestetice si pot afecta foarte mult aspectul curtii tale, mai ales daca vorbim despre gazon, unde, in multe cazuri cartita poate provoca daune ireversibile in amenajarea gazonului. Desi cartita nu se hraneste cu radacinile plantelor sau a pomilor fructiferi, in goana ei dupa mancare va sapa galerii subterane care pot afecta radacinile acestora. Din aceste motive trebuie sa gasim cele mai bune solutii pentru combaterea cartitei.

Nimeni nu isi doreste un gazon inestetic, dar cum putem proteja gazonul fara a rani cartita?

Pe piata vei gasi multe produse care au ca scop alungarea sau chiar uciderea acesteia. Nu dorim sa le ucidem, pentru ca pana la urma aceste animalute aduc curtii noaste multe beneficii, cartita fiind un animalut protejat prin lege in multe tari din Europa. Dar totusi cum vom reusi sa impiedicam cartitele sa formeze musuroaie inestetice pe suprafata gazonului curtii noastre?

Cartita iti poate distruge gazonul intr-o singura noapte. Chiar daca pana acum nu ai simtit prezenta uneia in curtea ta, dupa cum bine stim, paza buna trece primejdia rea.

Plasa anti cartite este solutia ecologica perfecta pentru protejarea gazonului. Aceasta nu protejeaza doar gazonul, ci si cartitele.

Plasa anti cartite este o solutie de lunga durata, ecologica si economica, conceputa in special pentru a proteja gazonul de cartite. Plasa anti cartite nu va rani animalutele in niciun fel, ci doar le va impiedica sa iasa la suprafata, determinandu-le in acest mod sa paraseasca permanent gradina.

Plasa anti cartita este o plasa speciala care se va monta inaintea aplicarii gazonului, instalata corect aceasta va proteja curtea si gazonul impotriva stricaciunilor pe care cartita le poate cauza. Datorita modului de instalare, si anume: inainte de inierbare, aceasta functioneaza ca un obstacol fizic in calea cartitei, impiedicand iesirea acesteia la suprafata.

Plasa contra cartitelor asigura o protectie completa si poate fi instalata in gradinile decorative, parcuri, terenuri de sport etc.

Cum se monteaza plasa anti cartite?

Plasa anti cartita este confectionata din material plastic durabil si foarte rezistent, dezvoltat exclusiv in acest scop. Plasa prezinta o rezistenta de rupere ridicata.

Instalarea plasei anti cartite se poate realiza in doua variante:

1. Instalarea sub rulourile de gazon;
2. Instalarea in cazul unui gazon sadit.

Instalarea sub rulourile de gazon nu este o operatiune foarte complicata. Aseaza plasa anti cartita pe suprafata nivelata. Nu uita ca marginile trebuie suprapuse, lasa o suprafata de 15 – 20 de cm la conexiunea fasiilor de plasa. Daca solul contine mai mult pietris este necesar sa fixezi plasa anti cartite cu sifturi FIXSOL in forma de U, iar daca solul este mai slab structurat, poti folosi sifturi SPIKE din plastic. Distanta de fixare recomandata este de 50 cm. Rolele de gazon pot fi intinse direct pe plasa.

Instalarea plasei anticarte in cazul unui gazon sadit (cu seminte de gazon) se realizeaza in prima faza la fel ca in cazul rulourilor de gazon, mai precis se lasa aceeasi suprapunere de 15 – 20 cm la conexiunea rolelor. Fixarea se realizeaza tot cu cu sifturi FIXSOL in forma de U sau sifturi SPIKE de plastic.

Citeste si: Ingrijirea gazonului primavara - pentru a afla cum se planteaza semintele de gazon. Tot in acest articol vei gasi mai multe informatii despre eliminarea buruienilor din gazon, fertilizarea solului, ingrasamant gazon, cum si cat de des se tunde gazonul, etc.

Pe suprafata plasei anti cartita depune apoi 5 – 6 cm de pamant fertil si intinde-l uniform pentru a acoperi intreaga suprafata. Este foarte important ca stratul de pamant sa nu depaseasca 6 cm, in caz contrat cartita poate sapa galerii si va produce pagube considerabile in gazonul sadit.

Seamana semintele de gazon si ai grija ca mai apoi sa le ingropi usor cu ajutorul unei greble si in final taseaza solul. Adancimea nu va impiedica aerarea corespunzatoare a solului, dar este recomandat ca ea sa fie de cel mult 2 cm.

Plasa anti cartite are o serie de avantaje:

• Protejeaza atat gazonul, cat si cartitele;
• Nu impiedica dezvoltarea vegetatiei;
• Este o solutie economica si ecologica, nu contine substante chimice;
• Asigura protectie completa si eficienta;
• Permite o instalare usoara si rapida;
• Are o greutate redusa;
• Are o durata mare de viata;
• Este rezistenta la substante chimice si la intemperii;

Ai nevoie de o plasa anti cartite? Verifica si ofertele Partenerului nostru de incredere, VERDON. Tot la ei vei gasi si erbicid selectiv pentru gazon, masina de tuns gazon, ingrasamant profesional gazon si multe altele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sunteti pregatiti pentru bonsai? Sunteti pregatiti pentru bonsai?
3 idei DIY pentru amenajarea practica a gradinii vara 3 idei DIY pentru amenajarea practica a gradinii vara
Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces Altoirea trandafirilor cu port-altoi de maces
5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte 5 idei de amenajare a unui spatiu de relaxare in curte
Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece Amenajarea de toamna a gradinii (V) - Ingrijirea plantelor inaintea sezonului rece
Cum se Plantează Lalelele și ce Îngrijiri Necesită? Cum se Plantează Lalelele și ce Îngrijiri Necesită?

Vezi mai multe articole