on

Pompa ALPHA3 este pe podium

20 octombrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intuitiva, eficienta, simplu de utilizat

 

Pompele sunt peste tot si indeplinesc sarcinile cheie din viata noastra cotidiana. Desi de cele mai multe ori nu le vedem, ajungem sa le simtim atunci cand primim factura la energie. Unde mai pui faptul ca 9 din 10 pompe functioneaza la turatie maxima, chiar daca acest lucru nu este necesar!

 

Pompa ALPHA3 este eficienta, simplu de utilizat, vine cu o durabilitatea dovedita in mii de instalatii din intreaga lume si are un consum redus de energie. De aceea, in orice top al pompelor de circulatie, ALPHA3 este pe podium.

Pur si simplu, pompa ALPHA3 ridica stacheta in universul pompelor de circulatie.

 

In continuare iti vom prezenta cateva detalii esentiale despre pompa ALPHA3, iar mai apoi vei putea urmari si o prezentarea video publicata pe canalul Grundfos YouTube Romania.

 

Unde folosim pompa de circulatie ALPHA3?

 

Pompa de circulatie ALPHA3 este dedicata instalatiilor domestice de recirculare a apei calde menajere si, ocazional, isi gaseste locul in aplicatii de incalzire din cladiri comerciale sau industriale, in instalatii complexe alaturi de pompe mai mari.

 

De ce pompa ALPHA3 este simplu de utilizat in instalatiile de incalzire?

 

Datorita constructiei compacte si a functiilor de care dispune, pompa ALPHA3 este usor de instalat si de utilizat:

 

  • Functia AUTOADAPT ajusteaza automat pompa la cerintele din sistem pentru un confort optim si un consum redus de energie. Functia AUTOADAPT gaseste automat cea mai buna setare a pompei, fie ca este vorba de o instalatie cu radiatoare, de o instalatie mixta (incalzire in pardoseala si cu radiatoare) sau doar de incalzire prin pardoseala; practic, functia AUTOADAPT regleaza punctul de referinta specific utilizatorului, la necesarul real de caldura, printr-un control pe presiunea constanta si proportionala.

 

  • Comunicarea Bluetooth integrata pentru control complet prin aplicatia Grundfos GO Remote, ce se poate descarca gratuit si utiliza pe orice dispozitiv inteligent. Este un sistem de comunicatie bidirectional. Astfel, utilizatorul va putea verifica, controla, seta pompa pe orice Smartphone (iOS si Android). Mai mult decat atat, acesta va avea acces la toate datele relevante, precum debitul, performanta pompei, istoricul de functionare, programele saptamanale de functionare, avertismentele si alarmele. Si, evident, la setarile pompei, ce pot fi schimbate rapid si usor, direct de pe telefon.

 

 

  • Protectia la lipsa apa este o functie ce protejeaza pompa: se asigura ca pompa nu va functiona fara lichid in sistem. Pompa va afisa un mesaj de avertizare.

 

  • Ventilarea sistemului: Micile goluri de aer din interiorul pompei pot cauza zgomot la pornirea pompei. Pompa se auto-ventileaza prin sistem iar zgomotul inceteaza dupa eliminarea aerului din instalatie. Totusi, recomandam aerisirea pompei in instalatii noi sau cand conductele au fost golite si reumplute cu apa. Procesul de aerisire dureaza 30 de minute. Poti accesa meniul (Aerisire pompa) din meniu (Asistenta). Pompa revine automat la setarea sa initiala dupa aerisire​.

 

  • Consumul de energie redus: ALPHA3 inseamna un consum redus de energie; prin comparatie cu o pompa Grundfos din anul 1999, consumul a scazut in mod real cu 82%. Vezi calcule de eficienta in webinarul/prezentarea online. Sunt exemple de calcul pentru stabilirea consumului de energie electrica, al consumului total pe un an, eficienta; le gasesti in webinar/prezentarea online.

 

 

Iata si prezentarea pompei ALPHA3 despre care iti povesteam putin mai devreme. Specialistii Grundfos iti vor povesti in detaliu despre pompa de circulatie ALPHA3, atingand si urmatoarele subiecte:

  • Eficienta energetica;
  • Instalare mecanica;
  • Conexiune electrica;
  • Pozitionare in instalatie;
  • AUTOADAPT;
  • Avantaje;
  • Setarea pompei;
  • Echilibrarea hidraulica.

 

 

Daca vrei sa vezi graficele pompelor, selectate in functie de instalatie, poti accesa platforma de selectie Grundfos: AICI.

Daca vrei sa stii mai multe despre istoricul GRUNDFOS, click AICI.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dus ca un rasfat! Dus ca un rasfat!
Tipuri de baterii pentru cada Tipuri de baterii pentru cada
Sistemul de canalizare, instalatiile si obiectele sanitare Sistemul de canalizare, instalatiile si obiectele sanitare
Instalatii sanitare Instalatii sanitare
Fose septice: principii de functionare Fose septice: principii de functionare
Amorsarea hidroforului – Cum sa-i reglezi presiunea Amorsarea hidroforului – Cum sa-i reglezi presiunea

Vezi mai multe articole