on

Pompe si hidrofoare - Cum le alegem?

08 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In domeniul casnic avem nevoie de apa pentru alimentarea chiuvetelor, a rezervoarelor WC, a masinii de spalat sau pentru a uda gradina. Fara apa nu ne putem desfasura activitatile zilnice, iar importanta acesteia o descoperim uneori abia atunci cand alimentarea cu apa este intrerupta.

Daca locuim la casa sau vila, exista situatii cand apa de la retea nu are presiunea corespunzatoare pentru alimentarea locuintei sau lungimea mare a instalatiei de irigatie a gazonului necesita o presiune suplimentara.

Pentru ca uneori avem nevoie de cantitati mai mari de apa pentru activitatile desfasurate, iar utilizarea apei potabile de la retea nu este justificata din punct de vedere economic sau chiar lipsa retelei de apa ne obliga sa alegem solutia saparii/forarii unui put.  Aici aparea necesitatea extragerii apei de la adancime si pomparea ei, preferabil la presiune constanta in instalatiile sanitare sau catre aspersoarele din gradina.

Pompele submersibile sunt gandite pentru a fi imersate in apa si au o presiune ridicata de refulare pentru a fi capabile sa pompeze apa catre rezervoare tampon sau instalatii mici de irigatie. Ele sunt folosite in fantani sau puturi cu apa curata. Acestea au o forma tubulara si un diametru redus pentru a putea fi introduse facil in puturi. O astfel de pompa puternica este prezentata aici.

Tot in categoria acestor pompe intra si variantele cu plutitor, gandite pentru ape curate sau murdare. Aceste pompe sunt concepute pentru golirea rapida a unor fantani, spatii inundate, canale etc. Plutitorul mentine alimentat motorul pompei atata timp cat exista suficienta apa in jurul pompei; sub un anumit nivel pompa se opreste pentru a nu functiona in gol.  Pompele din aceasta categorie sunt portabile si pot fi folosite pentru o multitudine de aplicatii, presiunea pe refulare insa nu este la fel de ridicata ca a celor din prima categorie.

Un model fiabil de pompa care poate fi utilizat pentru apa murdara sau curata, cu un motor puternic si carcasa din otel inoxidabil gasiti aici.

In cazul instalatiilor fixe unde avem nevoie de aspirarea apei de la adancime si refularea ei cu presiune constanta se impune utilizarea unui hidrofor. Acest dispozitiv este compus dintr-un motor electric, o pompa si un rezervor + elemente de masura si automatizare a functionarii. Hidrofoarele moderne se autoamorseaza si pot functiona fiabil timp indelungat daca sunt folosite si instalate corect. Pe langa alegerea potrivita a capacitatii hidroforului este necesar sa ne orientam si catre un produs calitativ, pentru a ne asigura ca avem o alimentare cu apa stabila fara avarii. Un hidrofor construit cu simt de raspundere va avea o functionare stabila, silentioasa si fiabila in timp. Materialele din care este realizat vor asigura o buna protectie contra coroziunii.  Un alt avantaj in cazul alegerii unui produs de marca ar fi garantia ca va sunt asigurate si piese de schimb pentru a putea fi realizate reparatii fiabile cu costuri reduse, fara inlocuirea completa a hidroforului. Un astfel de produs pe care va puteti baza il gasiti aici.

La final va reamintim ca apa este o resursa naturala indispensabila vietii si este de datoria noastra sa protejam natura! Astfel este necesar ca apa uzata in urma folosirii in locuinta, sa fie directionata catre canalizare sau in lipsa acesteia catre un sistem viabil de colectare/tratare.  Deversarea in rauri, lacuri sau alte acumulari naturale sau artificiale de apa este ilegala si imorala, iar pe termen lung poluarea ne va afecta pe noi toti.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case
Stabilirea si trasarea nivelului in constructii Stabilirea si trasarea nivelului in constructii
Realizarea armaturilor partea 2 – Confectionarea etrierelor Realizarea armaturilor partea 2 – Confectionarea etrierelor
Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (II) Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (II)
Inainte sa achizitionezi un apartament, cauta indicii despre viitorii tai vecini Inainte sa achizitionezi un apartament, cauta indicii despre viitorii tai vecini
Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei! Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei!

Vezi mai multe articole