Prea multe probleme de ordin tehnic

05 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asigurarea obligatorie a locuintelor, putin posibila de la 1 ianuarie 2007
 
Directorul general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, este sceptic in legatura cu implementarea proiectului de asigurare obligatorie a locuintelor incepand cu 1 ianuarie 2007, in conditiile in care exista foarte multe aspecte de ordin tehnic care nu sunt clarificate.
 
"Mi se pare imposibil ca aceasta asigurare sa poata fi implementata incepand cu 1 ianuarie 2007. Sunt multe lucruri care ar trebui sa fie puse la punct. N-am avut inca nici o discutie pe aceasta tema", a afirmat ieri Constantinescu. "Singurul mare avantaj al acestei asigurari este ca proprietati care nu sunt asigurabile facultativ, cum ar fi casele din chirpici sau cele din zone inundabile, vor putea fi cuprinse in asigurare. Sa nu uitam insa ca in Turcia, dupa sase ani de la impunerea obligativitatii acestui tip de asigurare, s-a ajuns la un grad de cuprindere de doar 17%. In Romania, superoptimisti sa fim si nu putem spera, daca asigurarea locuintei va deveni obligatorie, decat la un grad de 50% de cuprindere", a precizat Constantinescu.
El a apreciat ca nu este foarte clar cum poate fi impusa asigurarea obligatorie pentru locuinte si cine poate sa estimeze cat din tot ceea ce este asigurabil a fost asigurat deja.
La mijlocul lunii aprilie, ministrul Vasile Blaga a declarat ca toti proprietarii vor fi obligati sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale. El a mentionat ca Guvernul a aprobat un memorandum care prevede ca toate locuintele trebuie asigurate impotriva cutremurelor, inundatiilor si alunecarilor de teren. Asigurarile vor fi obligatorii doar pentru constructiile destinate locuirii, dar nu si pentru dependinte si bunurile din interiorul locuintelor. Valoarea maxima garantata va fi de 20.000 de euro, pentru care fiecare familie va plati o prima anuala de 20 de euro. La acest program vor participa toate societatile de asigurari autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si se va constitui o societate pe actiuni, Compania de reasigurare impotriva dezastrelor.
 
Profit, in detrimentul cresterii activitatii
 
Directorul general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu, a declarat ieri ca "in 2005, compania a avut o crestere profitabila, la care s-a ajuns si prin renuntarea la anumite afaceri".
"Spre deosebire de tendinta din piata de asigurari din Romania, axata pe crestere, noi mizam pe profitabilitatea acestei cresteri. Cota de piata, desi ne aflam pe primul loc, nu ma intereseaza foarte tare. Renunt cu draga inima la aceasta pozitie, pentru profit. Noi nu suntem o institutie caritabila, actionarii nostri vor profit", a spus Constantinescu.
Anul trecut, Allianz-Tiriac a inregistrat un profit net de peste 10 milioane euro. Conform estimarilor oficialilor companiei, aceasta suma reprezinta cam jumatate din profitul total al pietei romanesti de asigurari. Constantinescu a spus ca, in 2005, Allianz-Tiriac a inregistrat o crestere accentuata a daunalitatii, in special pe segmentul auto. Compania a redus cheltuielile de administrare pentru a contracara efectul acestei cresteri. Oficialul Allianz a declarat ca, incepand de anul acesta, compania va restructura complet tariful de prime auto. "Ne vom indrepta spre clientii cu daunalitate redusa, carora le vom oferi prime reduse. Vor fi insa si clienti carora le vom oferi asigurari la un pret sensibil mai mare", a spus Constantinescu. "Daca nu facem o schimbare majora pe segmentul auto, in principal pe Casco, este imposibil ca aceasta clasa de asigurari sa devina profitabila", a mai spus directorul general al Allianz, care a precizat ca nivelul daunei medii a crescut in 2005 cu 54% fata de anul 2002.
Allianz-Tiriac a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise de 867 milioane lei, veniturile companiei au atins echivalentul a 40 milioane de euro, iar daunele avizate au totalizat 3,1 milioane de euro, din care doua treimi au fost aferente despagubirilor pentru bunuri si proprietati si o treime in contul daunelor acoperite de politele Casco.
 
Sursa: Romania libera

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BRAVO EUROPA: afaceri de 40 de milioane de euro in anul 2017 din vanzarea de solutii metalice pentru acoperire BRAVO EUROPA: afaceri de 40 de milioane de euro in anul 2017 din vanzarea de solutii metalice pentru acoperire
Scumpa harta a tarii Scumpa harta a tarii
Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016 Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016
bilete bilete
Campanie de recrutare pentru fabrica Bosch din Jucu: Bosch organizează două târguri de joburi în judeţul Cluj Campanie de recrutare pentru fabrica Bosch din Jucu: Bosch organizează două târguri de joburi în judeţul Cluj
Targul Prima Casa, doar la stadiul Targul Prima Casa, doar la stadiul "prima impresie" - 20 Iulie 2009

Vezi mai multe articole