Pregatirea gradinii pentru primavara

Pregatirea gradinii pentru primavara

26 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa iarna geroasa care tocmai s-a incheiat, a venit momentul sa iti pregatesti gradina pentru primavara. Daca vrei sa iti impresionezi prietenii invitandu-i in curtea ta, e suficient sa urmezi cateva sfaturi simple si – vei vedea – nu vor mai vrea sa plece. Te vom invata, mai departe, ce ai de facut.
 
In primul rand, trebuie sa cureti solul care a avut de suferit in urma iernii. Grebleaza frunzele uscate si, apoi, sapa-l pentru ca acesta sa poata respira . Astfel, apa va ajunge usor la radacinile plantelor. Nu uita de tratamentele impotriva parazitilor si bolilor si de fertilizatori (chimici sau organici) – pe cei din urma ii poti realiza chiar si tu, din frunze, rumegus si resturi vegetale lasate la macerat.
Taie ramurile uscate si cosmetizeaza plantele care necesita un astfel de ajutor pentru a creste frumos si a inflori.
 
Planteaza iarba, seminte de flori, arbori si arbusti. In cazul semintelor, ai grija ca acestea sa fie distribuite la distante apropiate (atat pentru gazon, cat si pentru flori). Daca vrei sa plantezi pomi fructiferi, tine minte ca acestia trebuie saditi doar cat inca este frig.
Primavara, poti planta flori bienale (micsunelele, panselutele, nu-ma-uita) si flori cu bulbi (dalii, tuberoze, gladiole etc). In cazul bulbilor, pamantul se combina cu nisip, pentru a evita prezenta aerului. De asemenea, bulbii trebuie presati in sol si acoperiti bine cu pamant.
Daca iti visezi sa mananci legume direct din gradina ta, acesta e momentul ideal pentru plantarea rosiilor, prazului, ridichilor, vinetelor, ardeilor si salatei.
 
In cazul in care gradina ta are bulbi plantati (din anii trecuti), trebuie sa ai grija doar ca pamantul dimprejurul acestora sa fie afanat. In functie de cate plante si seminte trebuie sa iei, vei plati pentru gradina ta intre 100 si 400 de lei (cu tot cu ustensilele pe care le vei folosi).
 
Nu in ultimul rand, planifica felul in care vei uda curtea: orice planta are nevoie de apa. Daca urmezi sfaturile noastre, vei avea, in mod sigur, o gradina senzationala.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare Viespile - cand sunt benefice si cand sunt daunatoare
Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate Ambrozia, bomba cu alergii de pe terenurile neamenajate
Gradina Botanica Gradina Botanica
FOLOSIREA TUBURILOR (INVELITORILOR) DE PROTECTIE A VITEI-DE-VIE DUPA INFIINTAREA PLANTATIILOR FOLOSIREA TUBURILOR (INVELITORILOR) DE PROTECTIE A VITEI-DE-VIE DUPA INFIINTAREA PLANTATIILOR
Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece
Dusul din gradina - racoare in mijlocul verii Dusul din gradina - racoare in mijlocul verii

Vezi mai multe articole