on

Prima camera video HD ce recunoaste mancarea

09 septembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

Suntem intr-o continua miscare si transformare, lucrurile din jurul nostru se schimba, iar odata cu ele ne schimbam si noi. Astfel,  tehnologia devine acel sprijin de care cu totii avem nevoie. Poate tehnologia sa aduca modificari si in bucatarie? Ei bine da, Miele duce inteligenta artificiala in bucatarie si lanseaza prima camera video HD ce recunoaste mancarea!

 

O camera video HD identifica mancarea din cuptor si gestioneaza singura procesul de coacere, in timp ce un alt asistent virtual va ghideaza pas cu pas, fotografie cu fotografie, in drumul spre friptura perfecta. Iar toate acestea pot fi controlate dintr-o singura aplicatie. Bucataria viitorului nu mai este doar un proiect, ci o realitate, prezentata de catre Miele, cel mai mare producator mondial de echipamente electrocasnice premium, la IFA Berlin.

 

Smart Food ID – recunoastere „faciala” pentru mancare

 

In urma cu doar un an, Miele prezenta prima camera amplasata in interiorul unui cuptor, ce transmite in timp real imagini cu preparatele, astfel ca utilizatorii pot modifica parametrii de temperatura, de exemplu, din telefonul mobil. In 2020, inteligenta artificiala reinventeaza ideea de recunoastere faciala si o aplica si pentru mancare. Cu alte cuvinte, noua functie „Smart Food ID”, introdusa pentru Generatia 7000 a cuptoarelor Miele, poate identifica fiecare ingredient introdus in cuptor, fie ca este vorba despre cartofi wedges, legume pregatite mediteranean sau briose si sa regleze automat setarile. Utilizatorii nu trebuie decat sa confirme ca preparatul afisat pe display-ul cuptorului este corect, iar acesta va porni singur programul adecvat. In acest moment, camera poate recunoaste pana la 20 de tipuri de mancare, dar lista este actualizata constant.

 

Pasionatii de pizza sunt si ei rasfatati cu ajutorul inteligentei artificiale. Acestia nu trebuie decat sa selecteze daca pizza introdusa in cuptor este congelata sau proaspata, iar functia „Smart Browning Control” va utiliza aceeasi camera HD pentru a determina momentul in care preparatul este copt si opreste cuptorul. Cele 2 inovatii se completeaza perfect cu functia „TasteControl”, ce previne uscarea mancarii prin intredeschiderea usii cuptorului la finalul procesului, astfel incat temperatura scade cu pana la 100 de grade in doar 5 minute. Ulterior, usa este inchisa inapoi automat, iar preparatul tinut cald prin functia „Keeping warm”.

 

Atat „Smart Food ID” cat si „Smart Browning Control” vor fi disponibile in curand, prin intermediul unui simplu update de la distanta si vor fi compatibile si cu modelele achizitionate anul trecut.

 

CookAssist – ghidul virtual pentru bucatarii de ocazie

 

Pentru bucatarii amatori, care nu sunt neaparat cei mai buni prieteni cu termenul „temperatura ideala”, Miele vine in ajutor cu un upgrade al asistentului virtual „CookAssist”. Parte tot din aplicatia generala Miele Smart Home, acest ghid electronic se conecteaza wireless la plita cu inductie si, cu ajutorul a zeci de retete inmagazinate, ghideaza utilizatorii pas cu pas, inclusiv cu ajutorul fotografiilor, prin intreg procesul de preparare. Practic, acestia pot urmari in timp real curba de incalzire a plitei, iar cand senzorul „TempControl” detecteaza temperatura ideala, aplicatia va transmite o notificare pe dispozitivul mobil. Ulterior, in baza unor algoritmi performanti, plita va mentine temperatura constanta si va atentiona utilizatorii doar in legatura cu momentul in care friptura, de exemplu, trebuie intoarsa, precum si despre finalizarea procesului de gatire.

 

Cu ajutorul start-up-ului KptnCook, Miele va furniza zilnic clientilor ce utilizeaza aceasta functie inovatoare 3 retete rapide, ce nu dureaza mai mult de 30 de minute. Utilizatorii vor primi atat instructiuni detaliate, dar si fotografii cu produsul finit, precum si lista personalizata de cumparaturi pentru fiecare preparat in parte.

 

Miele@mobile devine Miele Smart Home App

 

Odata cu aceasta editie a IFA, Miele a prezentat si noua generatie a aplicatiei Miele@mobile, redenumita Miele Smart Home App. Transformata intr-un adevarat ecosistem, aplicatia poate fi utilizata pentru controlul tuturor electrocasnicelor Miele Wi-Fi enabled, dar se transforma si intr-un asistent de bucatarie sau valet personal. Cu ajutorul aplicatiei, utilizatorii vor putea inclusiv sa controleze aparatele espresso si sa isi configureze reteta ideala de cafea, ce va fi, astfel, salvata pentru viitoarele cesti de cafea.

 

Despre Miele

Miele este cel mai mare producator mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatura de gatit, de coacere si de gatit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, masini de spalat vase si produse de ingrijire pentru haine si pardoseli. Acestei linii de produse i se adauga masinile de spalat vase, masinile de spalat rufe si uscatoarele pentru uz comercial, precum si aparatura de spalare-dezinfectare si sterilizare a instrumentelor destinate utilizarii in activitatile medicale si de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondata in 1899, are opt filiale de productie in Germania si cate o filiala in fiecare dintre tarile urmatoare: Austria, Cehia, China si Romania. Cifra de afaceri a companiei in anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vanzari in afara Germaniei. Miele este reprezentata prin filiale proprii si de importatori in aproape 100 de tari. Compania Miele se afla in proprietatea celei de-a patra generatie a familiei fondatoare, are o forta de munca de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajati in Germania. Sediul companiei se afla in Gütersloh/Westphalia, Germania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Bucataria ergonomica Bucataria ergonomica
Igienizarea bucatariei Igienizarea bucatariei
Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje Bucataria open space – Avantaje si dezavantaje
Lumina din bucatarie - Partea I Lumina din bucatarie - Partea I
O bucatarie in stil rustic O bucatarie in stil rustic
Blatul de bucatarie: noile trenduri Blatul de bucatarie: noile trenduri

Vezi mai multe articole