amenajarea holului

Prima impresie conteaza: holul casei

16 ianuarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Holul este primul loc ce te intampina cand intri in propria casa si, deci, primul pe care il privesc vizitatorii tai. In consecinta, e o parte proeminenta a locuintei ce merita la fel de multa atentie in decorare ca oricare dintre celelalte camere, pentru a crea o prima impresie placuta. Totusi, amenajarea unui hol implica unele provocari, pentru ca este un spatiu de cele mai multe ori ingust. Solutiile implica un sistem bun de iluminat, mobilier potrivit, tablouri si piese ornamentale care sa-l scoata in evidenta.

Mai mult decat simple cai de comunicatie intre zonele casei, holurile pot fi privite drept niste galerii pentru expunerea obiectelor si stilului care te reprezinta. Nu uita sa folosesti un numitor comun, spre exemplu o culoare, forma, tema sau material, care sa unifice toate piesele folosite. De asemenea, evita sa aglomerezi un spatiu deja ingust. Vei putea pune mai bine in evidenta piesele tale de colectie sau arta preferata, daca le dispui prin rotatie, fara sa suprasoliciti atentia privitorului. Daca optezi pentru un stil minimalist in ceea ce priveste mobilierul si obiectele decorative, poti crea un efect contrastant prin folosirea unui tapet cu imprimeuri indraznete.

Dimineata, holurile pot fi zone aglomerate, atunci cand toti cei ai casei se grabesc sa se pregateasca de plecare. De cele mai multe ori nu ai posibilitatea de a schimba structura holului, insa poti construi spatiile de depozitare astfel incat sa ocupe cat mai eficient spatiul, fara sa-l miscoreze semnificativ. Trebuie sa ai in vedere dulapurile cu usi glisante si ingenioase pe care le poti plasa aproape de tavan, deasupra si in jurul usii sau in zona de sub scari. In hol mai pot fi utile masute in forma de semiluna, bancute de lemn retro, pantofarele, suportul pentru umbrele, cuierul. O oglinda sau chiar mai multe vor avea atat rol functional, cat si decorativ, marind spatiul si reflectand lumina.

De obicei, holurile nu sunt zone cu foarte multa lumina naturala. De aceea, trebuie sa fii atent pentru a-l lumina corespunzator. Pentru a evita ca spatiul sa semene cu un coridor lung, vei putea folosi diverse culori pentru a schimba proportiile aparente ale holului. Nuantele deschise pe peretii lungi si nuantele intense pe peretele din capat vor da largime spatiului.

Decorarea peretilor cu tablouri, poze sau alte piese ce pot fi atarnate, transforma holul intr-o camera in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca ii confera personalitate. Alege cele mai frumoase fotografii si developeaza-le in alb-negru pentru un plus de eleganta. De asemenea, poti gasi diverse postere, embleme sau simboluri retro la targurile de vechituri. Cauta culorile ce vor contrasta intr-un mod interesant cu planul cromatic al holului.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Blăniţă Elena

24 ianuarie, 15:44

Noua formă este O.K. şi vă mulţumesc că mi-aţi trimis acest mesaj.Doresc să ştiu dacă peste duşumea de lemn la o casă la ţară pot să aplic parchet laminat.Mulţumesc

Alte articole

Locuinta unui burlac - Partea I Locuinta unui burlac - Partea I
Trucuri de efect pentru o “casa, dulce casa” Trucuri de efect pentru o “casa, dulce casa”
5 obiecte de decor atipice intalnite in unele locuinte 5 obiecte de decor atipice intalnite in unele locuinte
Cum sa iti amenajezi biroul de acasa Cum sa iti amenajezi biroul de acasa
Peretii de apa: solutia stilata pentru a trece mai usor de perioada caniculara Peretii de apa: solutia stilata pentru a trece mai usor de perioada caniculara
Culorile anului 2021 Culorile anului 2021

Vezi mai multe articole