Primele blocuri de stat construite dupa 1989!

20 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primaria Sectorului 3 investeste, in premiera pentru Bucuresti, fonduri proprii in ridicarea a trei blocuri noi, destinate inchirierii pentru tineri. 
 
La intersectia Bulevardului 1 Decembrie cu Strada Succesului, pe Aleea Cioplea, se vor ridica, pana  anul viitor in septembrie, primele trei blocuri de locuinte construite strict din fondurile bugetare ale unei primarii. Acest proiect reprezinta o premiera pentru ca toate blocurile ridicate pana acum in Romania dupa 1989 au fost fie incepute de vechiul regim, fie construite din fonduri guvernamentale alocate prin ANL ori fonduri private.

Primaria Sectorului 3 a scos 230 de miliarde de lei vechi din buget pentru proiectarea, ridicarea si dotarea unor blocuri destinate inchirierii. Santierul incepe saptamana aceasta.

63 de apartamente moderne

Cele trei blocuri, fiecare cu cate opt etaje si 31 de apartamente, vor fi inconjurate de spatii verzi si parcari la sol deoarece terenul alocat in acest scop de la Primaria Capitalei a fost intins - aproape 10.000 de mp. Apartamentele cu doua-trei camere si garsonierele au suprafete generoase, comparativ cu „cutiile de chibrituri” construite inainte de 1989, si finisaje moderne.

Un apartament cu trei camere va avea livingul de 22 de mp, dormitoarele de aproape 14 mp fiecare, o baie, un WC de serviciu, o bucatarie de 9,10 mp si un balcon de 13 mp.

Un apartament cu doua camere va avea livingul de 22,85 mp, dormitorul de 14,75 mp, bucataria de 12,15 mp, un hol de 11 mp, o baie si un balcon de 6,20 mp. Garsonierele vor fi si ele spatioase: 21,10 mp camera, 7,8 mp bucataria, 5,30 mp holul, baia de 4,45 mp si un balcon de 13,85 mp.

Nu s-au gasit parteneri

„Primarul a decis sa suportam investitia din buget deoarece la licitatiile pentru incheierea de parteneriate public-private nu s-au prezentat firme serioase. Asa ca primaria investeste 230 de miliarde de lei, esalonat pe doi ani, 2007 si 2008, deocamdata pentru aceasta prima zona. Este un efort mare, raportat la bugetul de 4.000 de miliarde al sectorului”, explica arhitectul-sef al sectorului 3, Stefan Dumitrascu.

Sectorul 3 mai are doua terenuri, pe Calea Dudesti 135 (3000 mp) si pe Splaiul Unirii  225 (12.000 mp), care asteapta o solutie: fie parteneriat cu o firma privata (care sa construiasca blocuri pe terenul primariei si sa primeasca o cota de apartamente din ele), fie sa mai treaca anii si sa-si permita primaria sa mai investeasca bani de la buget.

BENEFICIARI

Se primesc cereri de la tineri

Pentru atribuirea viitoarelor 63 de apartamente, construite de ACM 4 si Rotary, la care se va taia panglica in septembrie 2008, primaria nu a stabilit deocamdata criteriile de selectie.

„In principiu, se va merge pe criterii similare celor aplicate pentru locuintele ANL, adica tineri de pana in 35 de ani, cu sau fara familie, cu studii, cu un loc de munca”, spune Dumitrascu, cu mentiunea ca parte din apartamente vor fi destinate si cazurilor sociale evacuate din casele nationalizate. Locuintele nu se vor vinde, promite Dumitrascu, ele vor fi inchiriate celor care se vor incadra in criteriile care urmeaza sa fie votate de consilierii locali ai sectorului 3.

Chiar daca Primaria Sectorului 3 are mii de cereri de locuinte care asteapta o rezolvare, doritorii mai pot depune cereri pentru case la primarie cel putin pana la anul cand vor fi finalizate blocurile din Cioplea.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie O noua majorare de tarife Energia electrica se scumpeste de la 1 iulie
Romanii, tot mai interesati sa investeasca in Imobiliare Romanii, tot mai interesati sa investeasca in Imobiliare
Fabrica Bosch din Blaj isi deschide portile catre elevi, parinti si cadre didactice Fabrica Bosch din Blaj isi deschide portile catre elevi, parinti si cadre didactice
Credit de la banca pentru casa pe hirtieLidia Ionita Credit de la banca pentru casa pe hirtieLidia Ionita
10% dintre proprietari vor primi subventii pentru asigurarea obligatorie a locuintelor 10% dintre proprietari vor primi subventii pentru asigurarea obligatorie a locuintelor
Doar 5,7% din locuintele din Romania au asigurare obligatorie Doar 5,7% din locuintele din Romania au asigurare obligatorie

Vezi mai multe articole