Primul oras ecologic functional

02 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Problema poluarii, din cauza efectelor sale care se manifesta tot mai des si tot mai neplacut, a inceput sa fie luata in serios. In acest context a fost generat si proiectul “Dongtan Eco-City”, care urmareste generarea unei comunitati urbane care sa se dezvolte si sa se manifeste in conditii ecologice. Proiectul este cu atat mai important, cu cat se va finaliza prin construirea primului oras cosmopolit ecologic din lume, care va fi programat sa se autosustina in totalitate. In cadrul sau se va folosi energie reutilizabila, emisia de carbon va fi redusa la zero, iar deseurile vor fi reciclate pentru a fi utilizate drept materii prime in producerea de energie.
 
Cum va fi... 
Dar mai bine imaginati-va... anul 2040 (atunci cand sunt preconizate a fi finalizate lucrarile), in primul oras ecologic functional din lume situat la capatul estic al Insulei Chongming (cea de-a treia insula ca marime din China), in apropierea orasului Shanghai.
Nici una dintre cladirile din oras nu va fi mai inalta de opt etaje. Iarba si vegetatia vor inveli toate acoperisurile, constituindu-se intr-o forma naturala de izolatie. Orasul va avea de sase ori mai mult spatiu pietonal decat Copenhaga, considerata a fi una dintre cele mai aerisite capitale europene.  
Autobuze nonpoluante alimentate cu celule de combustie strabat soselele orasului. Motocicletele traditionale sunt inlocuite de scutere electrice sau de biciclete. Pana in 2010, prima faza de executie ar trebui sa fie gata, aproximativ 50.000 de persoane urmand sa locuiasca deja in noul oras cosmopolit.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Akzo Nobel lanseaza Sadolin Tinova in Romania Akzo Nobel lanseaza Sadolin Tinova in Romania
Camionul Dakea, in vizita pentru prima data in Romania Camionul Dakea, in vizita pentru prima data in Romania
INDAGRA 2022. Despre hărnicie, tehnologie și speranță în mai bine. INDAGRA 2022. Despre hărnicie, tehnologie și speranță în mai bine.
Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010 Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010
Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Centralizate sau descentralizate? Care sunt cele mai potrivite solutii pentru apartamente si case? Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura. Centralizate sau descentralizate? Care sunt cele mai potrivite solutii pentru apartamente si case?
Bani si pentru tinerii care au o garsoniera Bani si pentru tinerii care au o garsoniera

Vezi mai multe articole