Primul pas intr-o renovare a interiorului casei

27 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru cei care isi renoveaza interiorul locuintei, alegerea unor materiale potrivite este de multe ori mai complicata decat executia lucrarilor in sine. Tocmai de aceea revenim asupra prezentarii incepute saptamanile trecute, cand v-am promis ca o sa va prezentam produsele existente pe piata romaneasca in magazinele de amenajari interioare.

AplaHydroStop, amorsa bituminoasa “la rece” - pe baza de apa, este un produs alcatuit din materiale pe baza de bitum, rasini, stabilizatori minerali si elastomeri. Se utilizeaza pentru substraturile hidroizolante, pardoseli, acoperiuri inclinate si pentru reparatii diverse. Se remarca faptul ca prin utilizarea simultana a unei emulsii bituminoase speciale formate din AplaHydroStop + ciment + nisip in proportiile 2 + 1 + 3, amestecate foarte bine, se constituie un mortar plastifiat hidroizolator. Acest compus poate fi aplicat cu o grosime de 2-3 cm. Se aplica pe beton, caramida, lemn. Consum: 0,8 – 4 kg/mp, in functie de tipul suprafetei pe care se aplica - verticala, orizontala, terasa circulata sau necirculata. Se usuca in 2 – 12 ore.

Amorsa bituminoasa hidroizolatoare pe baza de solvent AplaHydroStop Solvent este o solutie monocomponenta hidroizolatoare pe baza de bitum, compusa din doua tipuri de asfalt - asfalt moale 80/100 si asfalt tare 85/25, diluabila cu solvent, si consolidata cu rasini pe baza de poliuretan si SBS (Styrene-Butadiene-Styrene). Dupa aplicare, cand se usuca, formeaza o pelicula cu proprietati plastice si rezistenta mecanica mare.
Daca locuiti la ultimul etaj sau doriti sa va izolati mansarda, balconul, peretii sau pivnita este indicata emulsia bituminoasa super elastica pentru hidroizolatii AplaHydroRepairs. Acest produs este o emulsie de impermeabilizare, compusa din bitum pur, elastomeri sintetici, rasini si agenti impotriva exfolierii, ce formeaza o pelicula elastica cu execelenta adeziune la cele mai uzuale elemente structurale si este rezistenta la radiatiile UV,in ciuda culorii inchise. Datorita elasticitatii sale unice - 1200 % - prezinta o capacitate deosebita de acoperire a crapaturilor.
AplaHydroRepairs este compatibil cu betonul, betonul usor, caramida, piatra, lemnul, metalul, gips-cartonul, polistirenul, poliuretanul. Consum este de 0,3 – 0,5 kg/mp/strat, iar primul strat se dilueaza cu 15 – 20 % apa si al doilea cu 10 % apa.
 
Tot pentru hidroizolarea subsolurilor, si nu numai, Apla propune o membrana hidroizolatoare termosudabila. Materialul constitutiv al membranelor hidroizolatoare AplaBituStop este bitumul modificat cu polimeri plastomerici APP (polipropilena atactica), armat cu fibra de sticla sau poliester. Punerea in opera a membranelor hidroizolatoare se realizeaza prin termosudare, utilizandu-se arzatorul cu flacara.
Suprapunerea membranelor se face transversal pe minim 12 cm, iar longitudinal pe minim 8 cm. Dupa incalzirea cu arzatorul acestea vor fi presate cu o rola presoare.
 
Un alt tip de membrana care se poate aplica panouri termosensibile, inflamabile (polistiren extrudat/expandat, acoperisuri de lemn) este AplaBituStop Thermo, membrana compozit obtinuta prin “laminarea” a doua amestecuri bituminoase cu proprietati diferite, pe cele doua fete ale unei armaturi impregnate cu un compus special, compatibil cu ambele tipuri de amestec. Se utilizeaza in sistemul monostrat sau dublu-strat, la hidroizolarea suprafetelor inclinate sau orizontale, realizate din zidarie, beton, mortar de ciment, panouri din lemn sau astereala. Membranele bituminoase AplaBituStop Thermo se aplica prin simpla asezare pe suprafata suport, sudandu-se doar zona marginilor de suprapunere. Lipirea membranei de suprafata suport se va realize prin transferal termic rezultat in urma : actiunii razelor solare, in cazul temperaturilor foarte ridicate; caldurii degajate de flacara arzatorului sau jetul de aer cald aplicat pe suprafata membranei; caldurii degajate de flacara arzatorului sau jetul de aer cald in timpul aplicarii urmatorului strat de hidroizolatie; caldurii transmise in urma turnarii asfaltului bituminous. Suprapunerea membranelor se face transversal pe minim 15 cm, iar longitudinal pe minim 12 cm.
 
Dupa aceasta scurta trecere in revista a elementelor de baza, ar trebui sa ne referim la finisajele de suprafata, dar pentru ca Apla are o gama destul de larga de produse de acest tip in portofoliu, o sa vi le prezentam saptamana viitoare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa renovezi intr-o maniera ECO Cum sa renovezi intr-o maniera ECO
Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica? Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica?
Renovarea baii de la A la Z Renovarea baii de la A la Z
Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn
Intretinerea casei: Cum protejezi obiectele metalice decorative Intretinerea casei: Cum protejezi obiectele metalice decorative
Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale

Vezi mai multe articole