Procesul de constructie a casei

Procesul de constructie a casei

03 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ce presupune constructia unei case?

In Romania, majoritatea locuintelor este reprezentata de case. In orase, suburbii si zonele rurale, casele sunt o “priveliste” des intalnita. V-ati intrebat vreodata cum este executata o casa? Ce anume tine tavanul sau peretii? Ce impiedica apa sa intre in imobil? Din ce parti este formata o casa?

 
Cati oameni diferiti prin profesiunile lor sunt implicati atunci cand este construita o locuinta? Daca vreti sa aflati raspunsurile la toate aceste intrebari sau doar sunteti curiosi sa aflati toti pasii necesari in procesul de constructie a casei, trebuie doar sa … cititi editorialul!
 
Pregatirea terenului de “lupta”
 
Haideti sa incepem cu inceputul! Ce este o casa? Conform ultimei editii a DEX-ului, este o “cladire destinata pentru a servi de locuinta omului”. Probabil ca aveti deja o “imagine” despre cum ar trebui sa arate. Ea este o structura care sta pe propria-i bucata de pamant inconjurata de obicei de o peluza, flori si gard. Are un acoperis in panta, pereti din caramida, BCA sau lemn, geamuri si usi. Inauntru sunt camere precum: bucataria, sufrageria, dormitoare, camari si bai.
Va putem arata mii de poze cu case care pot avea aspectul complet diferit, dar toate vor avea in comun caracteristici de baza.
 
Pasii de urmat
 
Unul dintre cele mai interesante aspecte este ca, in ceea ce priveste casele din tara noastra, marea majoritate a lor sunt construite folosind practici de constructii complet standardizate. Unul din motivele pentru care sunt utilizate aceste practici este costul implicat de constructie. Tehnicile de realizare a unei locuinte sunt de asa natura incat constructia sa fie terminata cat mai repede posibil, astfel incat costul final sa fie cat mai mic. Daca veti urmari vreodata cum este executata, veti descoperi ca trece prin urmatorii pasi:
-          ingradirea si pregatirea zonei;
-          realizarea fundatiei;
-          structura;
-          peretii;
-          montarea geamurilor si usilor;
-          acoperisul;
-          instalatia electrica;
-          instalatia de apa si canal;
-          izolarea;
-          finisarea;
-          vopsirea;
-          finalizarea instalatiilor electrice;
-          terminarea instalatiilor de apa;
-          montarea gresiei, parchetului, mochetei si/sau a linoleumului.
 
De cele mai multe ori nu este necesar decat sa apelati la niste meseriasi pentru astfel de lucrari. Dar in cazul in care lucrarea este de amploare puteti apela la contractori, care la randul lor lucreaza cu subcontractori specializati pe cate un domeniu anume din constructie. In cazul acesta, contractorul raspunde de buna desfasurare a lucrarilor, calitatea acestora, incadrarea in termenul de timp dat, dar si in bugetul stabilit la inceput.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Protejarea lemnului din exterior Protejarea lemnului din exterior
Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara Misiunea Casa Noua, episodul 2: renovarea si amenajarea interioara
Tot ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa faci modificari in apartament Tot ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa faci modificari in apartament
Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie Avantajele si dezavantajele construirii in regie proprie
Webinar | Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate Webinar | Eficienta energetica a sistemelor de umbrire automatizate
Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?” Recomandarile forumistilor: “Cum pot transforma un gol de fereastra in gol de usa?”

Vezi mai multe articole