Produsele termoizolante de calitate va protejeaza casa si sanatatea

23 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unele dintre cele mai cunoscute sisteme de termoizolatii de interior sunt cele oferite de Isover. In Romania, Saint-Gobain Isover comercializeaza o gama completa de produse pentru izolatii termice si fonice din vata minerala de sticla, vata minerala bazaltica si polistiren extrudat.
Isover are solutii pentru orice tip de constructii. In cazul unui perete cu blocuri de lemn se foloseste urmatoarea izolatie pentru interior: placa de finisaj de 1,9 cm; o bariera antivapori de 2,4cm; 8 cm de vata de sticla usoara pentru fatada se aseaza intre scanduri
5/8; 12 cm vata de sticla usoara care se aseaza intre capriori; un perete din blocuri de lemn de 10 cm.
 
Pentru izolarea interioara a unui perete exterior cu bare reziliente se pune o placa plastomerica ignifuga de 1,5 cm; 10 cm de vata de sticla usoara Isover care se fixeaza cu bare reziliente; un invelis interior de 1,5 cm. Acest sistem se preteaza la un perete din caramida grea de 38 cm, la care se aplica un invelis exterior de 5 cm. O bariera anti-vapori in interior este absolut necesara. Folia Difunorm Vario se adapteaza la umiditatea din mediul ambiant, astfel permite ca interiorul sa se usuce.
La izolatia interioara a unui perete exterior cu stalpi si grinzi de metal se aplica o  placa plastomerica ignifuga de 1,5 cm; o bariera anti-vapori; 10 cm de vata de sticla usoara Isover intre constructia de metal; 1 cm spatiu de aer; 1,5 cm invelis interior. Ca si in cazul sistemului anterior acesta se aplica pe un perete din caramida de 38 cm cu un invelis exterior de 5 cm. Si in acest caz o bariera anti-vapori in interior este absolut necesara.
 
Isover ofera si o izolatie speciala care se aplica pe interiorul peretilor de exterior, din placi de aliaj. Aceasta este un produs combinat, format din 6 cm. placa din vata de sticla cu rezistenta mecanica si 1,25 cm gips. Acest sistem de aplica pe baza unei lipituri de 0,5 cm si cu un invelis interior de 2 cm, care se preteaza perfect pentru un perete din caramida grea cu invelis exterior de 5 cm. Partea din fata flexibila a invelisului imbunatateste izolatia acustica cu aproximativ 8 dB.
 
O alta companie de renume care pune la dispozitia clientilor sisteme termoizolante de interior este Baumit. De exemplu, Sanova L poate fi folosit atat pentru izolatie de interior, cat si pentru exterior si se recomanda ca tencuiala de asanare pentru zidaria cu grad mediu de umiditate si atac redus de saruri. Componentele sistemului sunt dedicate acestei operatiuni, de termoizolare. Amorsa pentru reparatii este un sprit de ciment rezistent la sulfati si alte saruri, care se utilizeaza la pregatirea suportului. Pentru o acoperire de 100% sunt necesare circa 10kg/mp de produs. Tencuiala pentru reparatii are proprietati termoizolante, se aplica manual si este hidrofobata. Conductivitate termica λR = 0,13 W/mK. Grundul gata preparat, aplicat in cantitatea potrivita (cca. 0,15 kg/m² pe suprafete spacluite sau 0,30 kg/m² pe suprafete tencuite), are rol de egalizare a absorbtiei si da aderenta stratului de tencuiala decorativa. In cazul utilizarii la interioare este obligatorie ventilatie buna in spatiile nou adaptate, fara finisaje care impiedica difuzia vaporilor. A se evita pe cat posibil acoperirea peretelui si a se asigura o buna aerisire.
 
Baumit ofera mai multe produse care pot fi incluse in sisteme de termoizolare, de la accesorii, chituri si adezivi, pana la diverse tipuri de mortar si tencuieli sau vopsele. Dar ei spun ca cel mai important este ca lucrarile sa se faca apeland la specialist si, nu in ultimul rand tinandu-se cont de cateva reguli de baza. De exemplu, grosimea termoizolatiei trebuie calculate in functie de vechimea cladirii si de materialul de baza din care este ea construita. De exemplu, daca termoizolati o cladire noua, din materiale de constructie moderne, daca, desigur nu construiti o casa cu consum de energie redus sau o casa energetic pasiva. Daca insa vorbim despre termoizolarea unor cladiri vechi de douazeci-treizeci de ani din caramizi pline sau cu gauri, boltari de beton - in acest caz grosimea indicate este de minim 8 cm. Daca grosimea nu este cea potrivita, primul efect neplacut va fi aparitia mucegaiului. O alta practica des intalnita, si pe care specialistii Baumit o contesta, este ideea ca sistemul termoizolant ar trebui sa aiba aerisire, cel mai bine intre izolant si perete. Unii constructori lipesc intentionat izolantul de perete in asa fel, incat sub el sa se creeze un spatiu de aerisire, altii inglobeaza intentionat in izolant chiar si gratare de aerisire. Acest lucru nu face decat sa va devalorisese investitia. Stratul izolant corect lipit, in caz de nevoie fixat mecanic prin dibluri, protejat de un strat de rezistenta si de finisaj protejeaza peretele neizolat (si deci si interiorul) impotriva frigului iarna si a caldurii vara.
 
Noi speram ca, atat sfaturile specialistilor, cat si prezentarea produselor termoizolante din magazinele de profil v-au ajutat sa alegeti cea mai buna solutie pentru locuinta dumneavoastra. Spor la treaba!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hidroizolatia cu poliuree Hidroizolatia cu poliuree
Termoizolatia casei (II) Termoizolatia casei (II)
Izolatia eficienta a planseului spre pod Izolatia eficienta a planseului spre pod
Izolarea locuintei cu vata bazaltica Izolarea locuintei cu vata bazaltica
Constructii eficiente energetic izolate cu spuma poliuretanica Constructii eficiente energetic izolate cu spuma poliuretanica
Polistirenul potrivit la locul potrivit Polistirenul potrivit la locul potrivit

Vezi mai multe articole