Reamenajarea balconului (II)

17 octombrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
 
Oricine are la dispozitie un spatiu asemanator poate lua ca exemplu amenajarea aceasta insa, fiecare poate adauga o nota personala balconului sau terasei proprii. Important este ca la final toti cei implicati sa fie multumiti iar spatiul rezultat sa fie folosit cu placere. Mai avem de parcurs cateva operatiuni pana la obtinerea rezultatului final. Asadar, spor la treaba!
 
Dale de cauciuc
Finisarea pardoselii balconului nostru a dat ocazia unor discutii constructive. Aveam de ales intre placari cu gresie speciala, covor de piatra, cauciuc, rasini epoxidice etc. Am ales placarea cu dale de cauciuc datorita unor avantaje, specifice acestui caz. Cauciucul suporta destul de bine greutati foarte mari, fara a implica prelucrari speciale. Compozitia pieselor de cauciuc permite drenarea apei astfel incat uscarea pardoselii sa se faca rapid. Produsul acesta are, de asemenea, proprietati izolante din punct de vedere fonic si termic. De asemenea, structura stratului aparent face ca placile sa capete proprietati antiderapante. Calitatile sale elastice il fac rezistent atat la inghet, cat si la temperaturi ridicate. Acest tip de paviment se intretine foarte usor, curatarea putandu-se realiza cu orice varianta de produs de igiena pentru pardoseli din cauciuc, disponibila pe piata. 
 
Placajele din cauciuc au fost preferate altor solutii similare si datorita tehnologiei de fabricatie a pieselor. Produsul are la baza materiale reciclate, de tip cauciuc, amestecate cu un liant poliuretanic, in conditii de temperatura ridicata si presiune mare. In timpul mixarii materiei prime, se realizeaza si o monitorizare atenta a alinierii moleculelor. La aceasta mixtura se adauga si pigmenti ce au rolul de a imprima produsului finit culoarea dorita.
 
In ceea ce priveste montarea acestor dale, operatiunea este destul de simpla: piesele se aplica pur si simplu peste suprafata-suport, de preferinta rigida. Intr-o anumita masura, fixarea elementelor de cauciuc seamana cu placarea cu gresie. Pardoseala se curata de eventualele impuritati care ar impiedica o buna aderenta a materialului, lipirea se face cu un adeziv special iar intre elemente se pastreaza rosturi de dilatatie de circa 3 mm. Aceste rosturi se chituiesc cu materiale speciale pe baza de silicon. Este important sa mentionam ca anumite detalii de montaj pot diferi de la un producator la altul, prin urmare, in timpul aplicarii trebuie urmate cu strictete indicatiile fabricantului. Tipul acesta de placaj al pardoselii isi gaseste aplicabilitatea in nenumarate situatii. Datorita calitatilor sale, se poate monta atat la interior cat si la exterior, in spatii putin sau intens circulate, in interiorul institutiilor publice sau pe proprietati private. Se recomanda folosirea lui in spatiile tehnice, in depozite, pentru acoperirea pardoselii diverselor tipuri de terase si balcoane, in spalatorii, depozite, unitati zootehnice etc.
 
Mobilare si decorare
Cum aveam in dotare cateva piese de mobilier mai vechi, am hotarat ca ele pot fi utilizate in acest spatiu. Necesitau totusi unele retusuri, asa ca le-am reconditionat corespunzator. Pentru mobilarea terasei pot fi utilizate si piese mai vechi, care se reconditioneaza cu usurinta. Se slefuiesc suprafetele care si-au pierdut finisajul sau, daca urmeaza a fi aplicat un lac, toata aria vizibila. Pentru un finisaj de calitate, mobilierul a fost impregnat cu o pelicula de grund. Cand grundul s-a uscat se trece la aplicarea lazurii. Nu faceti exces de material, pentru ca suprafata se usuca greu, devine prea lucioasa si impermeabila.
 
Pentru decorarea balconului, am achizitionat si cateva ghivece de flori care au adus un plus de culoare amenajarii noastre. Totul a fost aranjat cat mai „aerisit”, astfel incat beneficiarii lucrarii sa gaseasca aici un prilej de relaxare fara a fi nevoiti sa mai faca vreo modificare.
 
Demonstratie
1. Etapa urmatoare presupune montarea dalelor de cauciuc. Acestea au cel putin doua avantaje importante: sunt impermeabile si fonoabsorbante.
2. Pentru mobilarea terasei pot fi utilizate si piese mai vechi, care se reconditioneaza cu usurinta. 26. La inceput, se slefuiesc suprafetele care si-au pierdut finisajul sau, daca urmeaza a fi aplicat un lac, toata aria vizibila.
3. Pentru un finisaj de calitate, mobilierul a fost impregnat cu o pelicula de grund.
4. Cand grundul s-a uscat se poate trece la aplicarea lazurii. Nu faceti exces de material, pentru ca suprafata se usuca greu, devine prea lucioasa si impermeabila.
 
Balcon - AMENAJARI INTERIOARE

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reteta Mozaic Ciment: Cum Sa Creati o Piesa de Arta Durabila si Frumoasa Reteta Mozaic Ciment: Cum Sa Creati o Piesa de Arta Durabila si Frumoasa
Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite
Mobilier de exterior - de la FAST Mobilier de exterior - de la FAST
Orientarea balconului si plantele in ghiveci Orientarea balconului si plantele in ghiveci
Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta Pregatirea balconului pentru o vara relaxanta

Vezi mai multe articole