Furculite puse pe masa

Reguli de baza in aranjarea mesei

07 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nimeni nu s-a nascut invatat. Nimeni nu le stie pe toate. Nimeni n-a stiut din senin care sunt regulile de aranjare a mesei, dar le-a invatat dupa ce a citit o carte cu astfel de reguli sau un articol pe net. Ei bine, pentru cei care nu stiu, iata care sunt regulile elementare de aranjare a mesei.

  1. Farfuria de servire va ramane pe masa sub farfuria pentru primul fel.
  2. Lingura pentru supa sau ciorba se aseaza intotdeauna in partea dreapta a farfuriei.
  3. Cutitul se aseaza si el in partea dreapta, iar furculita in partea stanga.
  4. In cazul in care se servesc mai multe feluri de mancare, prioritate la asezat au tacamurile pentru aperitive.
  5. Furculita pentru peste are trei dinti lati, iar cutitul este curbat la unul dintre capete. Ambele se asaza inaintea tacamurilor pentru felurile principale.
  6. Tacamurile pentru desert se afla, de cele mai multe ori, in partea de sus a farfuriei, in sens invers unul fata de celalalt.
  7. Servetul de panza si farfuria pentru unt se aseaza in partea stanga,
  8. Cutitul pentru unt este mai scurt si se aseaza pe farfuria pentru unt, in stanga
  9. Bolul pentru salata trebuie plasat in stanga furculitei.
  10. Paharele se aseaza in partea dreapta sus.

Cum recunosti paharele pentru servirea diverselor bauturi:

  1. Paharul de apa este bombat si nu are picior. De regula are aceeasi dimensiune ca si cel de vin rosu;
  2. Paharul de vin rosu este mai mare decat cel de vin alb. Ambele au picior;
  3. Paharul pentru brandy sau coniac are un picior scurt, ce permite plasarea degetelor mijlociu si aratator pentru a tine paharul. Aceasta tehnica de tinere a paharului permite coniacului sa se incalzeasca in timp;
  4. Paharul pentru sampanie este inalt si are forma ingusta, ce nu permite acidului sa iasa foarte repede din bautura. Astfel, sampania isi pastreaza aroma si aciditatea pentru mai mult timp;
  5. Pentru servirea coctailurilor exotice se foloseste un paharul Hurricane. Acesta are o forma alungita, de lampa.
  6. Nu-s multe reguli, nu sunt greu de retinut. Acum poti spune ca stii si tu care sunt regulile de baza pentru aranjarea mesei.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Silvia Elisabeta

17 noiembrie, 11:13

Buna ziua, cu felicitari pentru aceasta idee!!!
Daca timpul va permite, va rugam, sa continuati acest gen de informatii utile pentru noi toti. Chiar daca nu sunt legate de constructii ...cu acoperis...sunt necesare si sfaturi pentru constructii de suflet, de familie, de interior!
Cu stima!

Alte articole

Amenajarea dining room-ului Amenajarea dining room-ului
Dining room modern Dining room modern
Asezarea mesei Asezarea mesei

Vezi mai multe articole