on

Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor

16 martie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zmeura are un gust rafinat si delicat, are un parfum aparte si este bogata in vitamine, minerale si antioxidanti. Murele cuceresc prin aroma lor intensa si gustul dulce-acrisor, sunt bogate in cel mai puternic antioxidant, resveratrolul, contin vitamine, minerale si substante cu rol antiinflamator, antibacterian si antiimbatranire. Daca esti fericitul proprietar al unei case cu gradina si curte, ar fi mare pacat sa nu ai plantati cativa muri si zmeuri.

Schema de plantare este simpla, distanta dintre plante trebuie sa fie de 1-1,5 metri, iar distanta dintre randuri trebuie sa fie de 2-2,5 metri. Daca distanta este mai mica, atunci plantele se vor sufoca..

Atunci cand plantezi butasul, nu-l apuca de radacina ci de tulpina si nu-l aseza in fundul gropii, ci aseaza-l astfel incat portiunea dintre tulpina si radacina sa fie cu 3 centimetri sub nivelul solului.

Apoi, presara usor pamantul peste radacini si ai grija sa nu le deteriorezi.

Este necesar sa uzi butasul cu 5 litri de apa, in mai multe reprize. Daca dupa aproximativ 25-30 de zile nu apare primul lastar, atunci singa solutie o reprezinta scoaterea butasului plantat si inlocuirea lui cu unul nou.

O greseala des intalnita la plantarea murilor si a zmeurilor o constituie alegerea unor locatii umbroase. Murii si zmeurii sunt plante iubitoare de lumina, asa ca planteaza-le in camp deschis, cu orientare nord-sud, nu la umbra zidurilor sau a pomilor fructiferi.

In cazul in care nu-i posibila plantarea lor in camp deschis si esti nevoit sa o faci pe un teren inclinat, nu o face pe un teren orientat catre nord, ci pe unul orientat catre sud sau sud-est.

Daca respecti aceste reguli simple, tu si familia ta va veti bucura de o recolta frumoasa si de fructe parfumate si gustoase.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Orientarea balconului si plantele in ghiveci Orientarea balconului si plantele in ghiveci
Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon? Ce sunt geamurile glisante si de ce ar trebui sa le ai in balcon?
Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara
Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii Transforma balconul intr-un sanctuar al relaxarii
Incalzitoare cu infrarosu pentru terase si zone exterioare Incalzitoare cu infrarosu pentru terase si zone exterioare
Hidroizolatie terasa circulabila Hidroizolatie terasa circulabila

Vezi mai multe articole