Design living room

Reguli simple de design pe care poti sa le aplici atunci cand iti decorezi casa

07 mai, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odată ce ești mândrul posesor al casei visurilor tale devii instant pasionat de decorațiuni interioare. Vrei o casă exact  cum ai văzut în filme și totul trebuie să se potrivească și cu personalitatea familiei tale. Vrei să transformi o proprietate într-un cămin. Dar înainte să începi să-ți personalizezi viitorul cămin și să-i spui deja casă, dulce casă, ar trebui să cunoști câteva reguli simple de design pe care poți să le aplici atunci când începi să îți decorezi noul cămin.

1. Regula numerelor impare
Atunci când aranjezi diverse obiecte din casă , grupează-le în așa fel încât să fie în set de numere impare. Principala regulă e ca toate obiectele să aibă cel puțin un element comun, iar fiecare obiect să aibă o caracteristică prin care să se destingă de celelalte. Regula aceasta face totul mai interesant și plăcut ochiului. Obiectele respective pot avea texturi, mărimi și forme diferite.

2. Punctul de focalizare
Punctul de focalizare este centrul de interes al camerei pe care vrei să o decorezi. Sau, mai simplu, este primul lucru pe care îl vezi atunci când intri într-o cameră. Și toate lucrurile din jurul său nu fac decât să accentueze acel element. Spre exemplu, un geam imens sau un șemineu. În cazul în care camera nu are un punct de focalizare, creează tu unul! Vopsește un perete o culoare diferită față de restul camerei sau cumpără o oglindă imensă renascentistă.

3. Spațiile goale
Știi spațiile goale din casa ta, precum peretele de pe hol, unde ai doar o masă, pe care-ți ții eventual o floare și cheile? Nu te grăbi să îl decorezi, s-ar putea să ai nevoie de spatiul gol pentru a da senzația unei case luminoase, aerisite.
Dacă vrei să creezi senzația asta nu din greșeală, ca în cazul de mai sus trebuie să știi două lucruri:
• Evită obiectele înghesuite unul lângă altul, în grupuri mari.
• Ține minte că spațiile goale accentuează zonele frumos decorate din apropiere, așa că stabilește ce vrei să accentuezi prin spatiul lăsat gol intenționat.

4. Lumina
Atunci când alternezi tipurile de lumină din casă se creează un ambient și accentuează anumite decorațiuni din casă, dând impresia unei case primitoare. Folosește-te de lumină la fel cum te folosești de spațiile goale. Evită să exagerezi cu instalarea lămpilor în locurile unde nu dorești să fie accentuate trăsăturile casei.
Indiferent de tipul de lumină, câte spații goale alegi să lași, dacă vrei să pui o oglindă renascentistă în mijlocul camerei sau nu și dacă alegi să folosești regula numerelor impare, ține minte că decorațiunile interioare din casa ta trebuie să îți reflecte personalitatea fiindcă acolo vei locui pentru tot restul vieții.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie
Seminee ecologice cu design modern Seminee ecologice cu design modern
Casa independenta energetic Casa independenta energetic
Foisorul de Foc Foisorul de Foc
Parcul Carol Parcul Carol
Design minimalist Design minimalist

Vezi mai multe articole