Renovarea baii

Renovarea baii de la A la Z

20 aprilie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dincolo de faptul ca este un spatiu functional, baia poate deveni si un loc in care sa iti faca placere sa stai si chiar sa te relaxezi. Pentru asta insa trebuie, de cele mai multe ori, sa faci mai mult decat sa pui prosoape colorate in cuier. Vorbim aici de o renovare in toata regula. Iata cateva recomandari pe care ti le facem daca vrei sa dai o noua fata baii tale.

In functie de schimbarile pe care vrei sa le faci, sa pui gresie si faianta, sa schimbi vasul de toaleta, chiuveta si cada, fa-ti un buget estimativ. Nu vrei sa iti dai seama in mijlocul lucrarii ca ai ramas fara bani si ca nu poti sa mai continui sau ca trebuie sa faci compromisuri pe care nu ti le doresti in ceea ce priveste calitatea materialelor pe care le folosesti.

Planifica atent etapele lucrarii pentru a-ti face un timing eficient. Vrei sa stii dinainte cat timp faci dus la vecini si pentru ce perioada trebuie sa ii rogi sa te lase sa le folosesti toaleta. In plus, iti recomandam sa incepi intotdeauna cu oartea de sus a camerei. Renoveaza mai intai tavanul si apoi peretii sau podeaua ca sa previi deteriorarea lucrurilor pe care deja le-ai dus la bun sfarsit. 
Ia in calcul culoarea vopselei, modelul faiantei, tipul de cada, daca iti doresti sa o inlocuiesti, si stilul robinetelor. Intr-un final, cand consideri ca ai armonizat toate elementele noi pe care vrei sa le introduci in acest spatiu, poti sa iei in calcul si cum se va incadra designul baii cu restul casei. 

In momentul in care ne hotaram sa renovam baia, primul lucru la care ne gandim cu totii este sa schimbam echipamentul sanitar, robinetele si dusul.  Insa la fel de importante sunt si spatiile de depozitare cum ar fi dulapurile si rafturile. Dincolo de necesitatea lor evidenta ele trebuie sa isi duca la indeplinire si rolul estetic. O alta conditie necesara este sa ocupe cat mai putin spatiu. E bine, trebuie sa fii atent cand le achizitionezi sa ai foarte clar in minte care este locul in care le vei monta sau aseza, cat spatiu ocupa si cum se vor potrivi cu restul elementelor din baie.

In functie de preferintele tale poti alege orice tip de gresie si faianta. Ai grija insa sa indeplineasca o conditie: sa fie potrivite pentru spatiile umede. In functie de buget poti sa alegi ceramica, marmura sau granit. In ceea ce priveste podeaua este bine sa alegi un material aderent, pe care sa nu aluneci.

Aerisirea este un alt element important de care trebuie sa te ocupi. Daca baia ta nu este prevazuta cu o fereastra de aerisire, monteaza un ventilator puternic in gura de aerisire, care sa evacueze eficient surplusul de umezeala.
Cel mai bine este sa ai dinainte o imagine de ansamblu a felului in care vrei sa arate baia ta. Daca intentionezi sa te hotarasti pe parcurs s-ar putea sa ai surpriza ca rezultatul final sa fie departe de imaginea ta de baie ideala. Intr-un final totul depinde de inspiratia si de preferintele tale.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

nume prenume

29 aprilie, 08:54

Pentru a da un aspect mai original baii cred ca trebuie sa privim baia ca pe o alta camera din casa nu ca pe o simpla baie, si sa o decoram in consecinta. Un tablou de exemplu schimba total aspectul baii. Mie de exemplu nu-mi plac baile imbracate de sus pana jos in gresie, cand o sa-mi renovez baia intentionez sa pun gresie doar in locurile esentiale, unde chiar e nevoie de gresie, in rest o sa dau un lavabil bun.

Alte articole

Renovarea bucatariei Renovarea bucatariei
Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei Care este cel mai bun moment pentru zugravirea casei
Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn
Renovarea unei case din barne de lemn Renovarea unei case din barne de lemn
INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA
Amenajarea holului – Sfaturi si solutii Amenajarea holului – Sfaturi si solutii

Vezi mai multe articole