Renovare bucatarie - montare faianta in bucatarie

Renovarea bucatariei

19 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Renovarea bucatariei poate creste semnificativ valoarea unei case si, de aceea, este prima pe lista imbunatatirilor pe care oamenii planuiesc sa le faca. Afla care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a crea un spatiu functional si modern.

1. Ia in considerare modul in care folosesti in mod curent acest spatiu si felul in care bucataria reflecta stilul tau de viata. Iti doresti un loc intim in care sa savurezi cafeaua si sa citesti ziarul sau un loc spatios perfect pentru activitati de familie, temele copiilor si proiecte culinare?

2. Cauta surse de inspiratie. Incepe planificarea renovarii bucatariei printr-o vizita la cele mai moderne showroom-uri de mobilier si accesorii pentru bucatarie. Aici vei gasi cele mai noi tendinte in designul de bucatarie, inclusiv in materie de podele, pereti si blaturi. Rasfoieste reviste de design interior si renovare pentru sfaturi si tehnici folosite.

3. Intocmeste un plan. Consolideaza-ti ideile si seteaza bugetul. Ca regula, adauga un procent de 20% pentru costuri neprevazute.

4. Insereaza elemente la moda pentru un look contemporan si o functionaliatte crescuta. Printre cele mai populare elemente de design se numara: chiuveta dubla, dulapurile pe comanda, insula, placile de piatra si sticla decorativa, sistemul de iluminat modern, placile ceramice foarte late.

5. Respecta “triunghiul de lucru” al bucatariei. Cele mai multe plangeri legate de bucatarii se refera la faptul ca organizarea acestora ingreuneaza procesul gatitului. Acest triunghi este format din liniile imaginare ce unesc frigiderul, masina de gatit si chiuveta. Pentru eficienta totala, distanta acestor linii nu trebuie sa depaseasca 7-8 metri.

6. Mizeaza pe eleganta. Concentreaza-te pe folosirea materialelor si accesoriilor care dau impresia de calitate, caldura si design clasic. Pentru a crea un spatiu elegant si spatios orienteaza-te spre blaturi de granit sau marmura si aparate electrocasnice din otel inoxidabil. Mai mult, combina diferite texturi, culori, marimi si tipuri de placi de gresie si faianta (piatra naturala, ceramica, portelan, sticla), imbratiseaza culori neutre si foloseste mult alb. Daca ai un balcon sau o camara langa bucatarie, renunta la peretii despartitori pentru a deschide spatiul si a mari luminozitatea.

7. Verdele inseamna ecologic. Cand iti renovezi bucataria tine cont de cat de prietenoasa va fi aceasta cu mediul, folosind baterii de chiuveta ce economisesc apa, materiale ceramice, piatra naturala si sticla reciclate. De asemenea, inlocuieste ferestrele vechi cu profile termoizolante care economisesc energia. Nu uita sa creezi un spatiu special pentru a recicla hartie, sticla si aluminiu.

Bucataria este sufletul unei case, centrul activitatilor de familie, iar renovarea sa este si una dintre cele mai inteligente investitii pe care le poti face. Urmeaza trendurile in design si nu scapa nicodata din vedere elementul practic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea unei case din barne de lemn Renovarea unei case din barne de lemn
Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica? Reamenajarea Baii | Cat de des trebuie schimbate tevile, instalatia sanitara si termica?
INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA INSPIRATIE DE PE TARAMURI PORTUGHEZE PENTRU CASA TA
Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale Ce adeziv sa alegi pentru montarea pietrei naturale
Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn Sfaturi de reconditionare a unei case vechi din lemn
Renovarea baii de la A la Z Renovarea baii de la A la Z

Vezi mai multe articole