on

Renunta la improvizatiile periculoase si monteaza-ti semineul doar cu profesionisti desavarsiti!

04 martie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand spui seminee lemne gandul te poarta automat la atmosfera intima din familie, stransi cu totii la adapostul caldurii inconfundabile a focului pe lemne, linistea serii fiind intrerupta doar de sunetul lemnelor care trosnesc intr-un joc al flacarilor de pe peretii caminului primitor. Inca de pe vremuri de mult apuse, vatra pe foc era folosita pentru caldura, dar si pentru prepararea celor mai gustoase mancaruri traditionale, placinte calde, cozonaci aromati proaspat scosi din cuptor sau alte rasfaturi care ni se infatisau cu toate tainele lor, si care, reusesc sa ne trezeasca astazi, amintirile unei vieti traite atunci - in armonia casei calde de la bunici.

 

Intre timp, soba veche de la tara a evoluat constant devenind astazi, un adevarat miracol tehnologic comercializat si montat profesional de peste 20 de ani in casele romanilor de catre cei de la PEFOC. Mesterii sibieni ne invita sa retraim momentele speciale cu ajutorul unor seminee de calitate verificata ce reusesc sa conserve atmosfera idilica de atunci cu avantajele tehnologiei de astazi. Dar pentru a te putea bucura de semineul tau la potential maxim, montajul acestuia are nevoie de mana experimentata a unui mester devotat, la care anii de experienta si miile de proiecte livrate cu succes, devin garantia satisfactiei tale si sigurantei caminului tau.

 

Incepand de la montajul unui burlan semineu, procesul de constructie al semineului necesita pregatire, specializare si experienta a mii de proiecte livrate cu succes, de preferinta alaturi de un tehnician cu ani buni de practica in spate, pentru a se evita ca visul tau sa se transforme intr-un esec costisitor. Si tocmai de aceea, in randurile de mai jos, o sa incercam sa va explicam pe scurt, trei lucruri esentiale, menite sa tina in siguranta  proiectul si sanatatea familiei tale:

 

1. Materialele folosite trebuie sa fie de calitate iar pretul acestora nu trebuie sa fie singurul argument la care sa ne uitam. Plecand de la focar, care asigura puterea calorica si randamentul semineului si pana la placile izolatoare care mentin caldura in interiorul semineului sau a sobei dupa caz, toate materialele trebuie sa fie garantate ca ne ajuta sa obtinem eficienta, la cel mai bun raport calitate/pret.

 

2. Abordeaza o atitudine echilibrata si evita sa investesti mult intr-un focar foarte scump daca nu ai de gand sa investesti pe masura si in restul materialelor necesare construirii semineului tau. Exista atatea cazuri nefericite in care s-au investit sume de peste 1000 de euro intr-un focar, in timp ce hota semineului s-a construit din placi ieftine din rigips, care nu rezista la temperaturi mai mari de 70 de grade, avand in vedere ca temperatura din hota semineului trece constant de pragul de 150 grade.

 

3. La fel de multa atentie trebuie sa acordam si cosului de fum. Un semineu, cat o fi el de scump si performant, daca nu va dispune si de un cos de fum profesional, corect dimensionat, va esua in evacuarea eficienta a fumului la exterior, generand de la sine probleme grave de nefuctionalitate la nivelul intregului ansamblu.

 

Asadar, daca te-am convins cat de important este sa apelezi la profesionisti autorizati care sa te ajute in amenajarea locuintei tale cu seminee clasice, dar si cu seminee de terasa sobe premium sau modele inedite de gratar curte din ceramica de tip kamado, gama de produse si servicii oferite direct din stocul propriu sau al partenerilor Pefoc.ro devine alegerea perfecta pentru tine, familia si nevoile tale de incalzire sau decor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Confortul termic Confortul termic
Batranul boiler din baie Batranul boiler din baie
Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi? Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi?
Economie si Eficienta: Avantajele Pompei de Caldura in Incalzirea Locuintei Economie si Eficienta: Avantajele Pompei de Caldura in Incalzirea Locuintei
Metode de economisire a energiei: sfaturi inteligente pentru mentinerea costurilor sub control Metode de economisire a energiei: sfaturi inteligente pentru mentinerea costurilor sub control
Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (partea a II-a) Ajutoare pentru incalzire sezonul rece 2012-2013 (partea a II-a)

Vezi mai multe articole