Inainte de a investi in finisajele exterioare ale casei, ideal ar fi sa consultati un specialist in domeniu pentru a gasi solutia oprima atat din punct de vedere functional cat si estetic. Atentia pe care o acordati fatadei va garanta in timp durabilitatea intregii case si un mediu sanatos la interior.
Dincolo de aspectele tehnice care tin de hidro si termoizolare, finisajele exterioare joaca si ele un rol important, impotriva umiditatii la nivelul peretilor. Totusi, tencuielile decorative sunt de cele mai multe ori privite din punct de vedere estetic, drept modalitatea de a crea un efect vizual asupra unei case. Acestea se impart in mai multe categorii, in functie de compozitie ele pot fi de natura minerala, silicata, acrilica sau siliconica. Fiecare caracteristica in parte, asociata cu marimea granulatiei contribuie la imaginea de ansamblu si personalitatea casei. De exemplu, cu ajutorul
unor tencuieli decorative minerale, pe baza de cuart si granule de marmura puteti obtine efectul “scoarta de copac”, un model potivit in special pentru casele in stil rustic.
Datorita calitatii materiilor prime utilizate, acest tip de tencuiala va mai poate oferi si asa numitul efect “zgariat” liniar sau circular obtinut din pulberi de cuart sau marmura. Un alt efect utilizat in decorarea fatadelor este cel denumit de specialisti “coaja de portocala” obtinut cu o compozitie in care intra bioxid de titan si oxizi de fier. Indiferent ce efect ati alege, decisiva pentru imaginea casei dumneavoastra ramane culoarea. Aici aveti la dispozitie sute de variante dar cu siguranta nu v-ati gandit ca din punct de vedere estetic si exteriorul casei trebuie sa aiba un echilibru cromatic. Culoarea de exterior se alege tinand cont in primul rand de tamplaria casei si acoperis. Un alt factor de care trebuie sa tineti cont este peisagistica si aici un specialist va poate recomanda o nuanta care sa arate bine in functie de modificarile peisajului pe tot parcursul anului. Locatia in care este construita casa, stilul zonei, marimea si arhitectura casei, materialele din care este construita au si ele un cuvant de spus. Cea mai populara culoare exterioara folosita pentru case este alb sau nuante derivate.
Daca e prea comuna pentru dumneavoastra puteti incerca o nuanta personalizata, insa retineti regula de baza: culorile inchise pot crea iluzia unei case de dimensiuni mai mici, in timp ce culorile deschise si luminoase pot sa faca o casa mica sa para mare.
Comentarii
Nu exista comentarii.