on

Rolul elementelor unui hidrofor

02 decembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Hidroforul este un sistem automatizat care asigura alimentarea cu apa a unui imobil. Este intalnit in special in zonele rurale care nu sunt racordate la reteaua de alimentare cu apa si la cea de canalizare, dar si in scoli, spitale sau cladiri de birouri, unde presiunea apei este foarte scazuta.

Un astfel de sistem automatizat are urmatoarele elemente componente:

Buson de umplere pentru amorsare – Asa cum ii spune si numele, acest buson este actionat pentru a umple cu apa corpul pompei si traseul de aspiratie in vederea amorsarii.

Buson de golire – Se foloseste pentru a goli pompa de apa in perioada iernii, protejand-o astfel de inghet.

Orificiu de aspiratie – Aici se conecteaza teava de aspiratie.

Orificiu de evacuare – La acesta se conecteaza teava de refulare. Este bine ca dupa acest stut sa fie montat un robinet cu bila.

Corpul pompei – Deoarece hidroforul se monteaza in medii cu umiditate ridicata, corpul pompei trebuie sa fie rezistent la coroziune, de aceea este realizat, de obicei, din inox.

Butelie – Aceasta inmagazineaza apa astfel incat hidroforul sa poata mentine presiunea apei intre anumite limite. In plus, butelia asigura si liniarizarea functionarii electropompei.

Motor electric – Actioneaza pompa.

Presostat – Acesta este un comutator comandat de presiunea apei din retea. Rolul lui este de a cupla sau de a decupla motorul electropompei in functie de valoarea presiunii apei din retea.

Manometru – Acesta indica presiunea apei din retea, nu si presiunea aerului din butelie.

Atentie, hidroforul clasic poate trage apa de la o adancime de maximum 8 metri. In cazul in care apa se afla la o adancime mai mare, este nevoie de un hidrofor cu ejector.

CITESTE SI: Cum alegem hidroforul in functie de nevoile cladirii deservite

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (I) Viata in extravilan: conditiile obligatorii pentru un trai confortabil (I)
Buiandrugii - Ce sunt si care este rolul lor in constructii Buiandrugii - Ce sunt si care este rolul lor in constructii
Construirea casei: detaliile care trebuie incluse obligatoriu in planul initial Construirea casei: detaliile care trebuie incluse obligatoriu in planul initial
Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case Sfaturi practice pentru achizitionarea unui case
Constructia casei – echipa de mesteri sau firma de constructii? Constructia casei – echipa de mesteri sau firma de constructii?
Fisuri placa parter Fisuri placa parter

Vezi mai multe articole