Romanii construiesc mult si peste tot

28 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Luna trecuta s-au eliberat cu 70% mai multe autorizatii decat in ianuarie
 
Numai in Bucuresti - Ilfov s-au emis 673
 
Ca si in luna precedenta, preferate sunt zonele rurale
Dupa cum arata statisticile, ne putem astepta ca Romania sa devina o tara presarata cu cladiri rezidentiale. Raportul avansat de Institutul National de Statistica pe luna februarie a.c. este mai mult decat concludent: numarul autorizatiilor de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost de 4.096, in timp ce pentru cladiri nerezidentiale s-au emis numai 635 de autorizatii. Astfel, numarul autorizatiilor emise in luna februarie a crescut cu 69,9% fata de luna precedenta si cu 29,3%, raportat la numarul autorizatiilor emise in februarie 2007.
O alta concluzie desprinsa din raportul INS este pastrarea orientarii dezvoltatorilor catre zonele rurale, odata ce, dintre cele 4.096 de autorizatii de constructie eliberate pentru cladiri rezidentiale, 2.625 vor fi situate in afara oraselor si numai 1.471 in mediul urban.
Potrivit INS, numarul autorizatiilor emise de la inceputul anului a crescut cu 11,8% fata de primele doua luni ale anului trecut, ridicandu-se la 6.507, zonele care vor cunoaste o ampla dezvoltare imobiliara fiind Nord-Vestul Romaniei, Bucuresti - Ilfov, Centru si Sud-Muntenia. Cele mai multe autorizatii au fost eliberate pentru Bucuresti - Ilfov (+350), Sud-Muntenia (+345), Nord-Est (+294), Sud-Est (+256), Centru (+162) si Sud-Vest Oltenia (+118).
In ceea ce priveste suprafetele pe care se vor construi cladirile rezidentiale, se poate spune ca dezvoltatorii nu sunt prea pretentiosi: media este de mai putin de 300 mp pentru fiecare imobil.
Comparativ cu februarie 2007, in februarie 2008 au fost eliberate cu 927 mai multe autorizatii pentru cladiri rezidentiale, regiunile cele mai cautate de dezvoltatori fiind Sud-Muntenia (+212), Bucuresti - Ilfov (+178), Centru (+151), Nord-Vest (+139) si Nord-Est (+112). Numarul de autorizatii de constructie pentru cladiri rezidentiale a ajuns anul trecut la 56.618, in crestere cu 10,9% fata de 2006.
7 proiecte in Bucuresti
Targul Imobiliar National (tIMOn) a prezentat deja sapte proiecte rezidentiale in Bucuresti a caror valoare investitionala depaseste 50 milioane euro. Acestea sunt "Eminescu View" - proiect de apartamente in zona Eminescu, "Primavara Militari" - proiect de blocuri in Militari, in vecinatatea Cora - Lujerului, Ambasador Residence - proiect vile de lux si apartamente, amplasat in Prelungirea Ghencea, Sisesti 208 Residence - bloc de apartamente amplasat pe Soseaua Sisesti, Corbeanca Residence - proiect de vile insiruite in Corbeanca, Class Park Targoviste - blocuri de apartamente situate pe Soseaua Bucuresti - Targoviste si proiectul amplasat in zona de sud a Bucurestiului.
"Eminescu View", pentru care se vor cheltui aproximativ 10 milioane de euro, va cuprinde locuinte si spatii de birouri, termenul de finalizare a proiectului fiind jumatatea anului viitor. Imobilul va cuprinde 69 de apartamente, cu una, doua, trei, patru si cinci camere.
Cladirea va avea opt etaje, spatiile rezidentiale vor avea in total 9.500 de metri patrati, in timp ce aria alocata birourilor este de 3.500 metri patrati. Investitia in proiectul "Ambasador Residence" se ridica la circa 7,2 milioane de euro, ansamblul rezidential urmand sa cuprinda 23 de vile de lux si 43 de apartamente cu trei camere in vila cu parter si trei etaje. Proiectul Sisesti 208 Residence presupune o investitie de aproximativ cinci milioane de euro si va cuprinde 22 de apartamente (opt de doua camere, 12 de trei camere si doua de patru camere). Cel mai mic pret este 110.00 euro, fara TVA, iar cel mai mare ajunge la 425.000 euro, fara TVA. Pentru Corbeanca Residence se vor investi 1,5 milioane de euro in construirea a opt case insiruite, care vor avea un pret de plecare de peste doua milioane de euro.
Proiectul Class Park Targoviste, care va cuprinde apartamente cu 1- 4 camere, va costa 15 milioane de euro, iar preturile pornesc de la 49.000 euro si ajung la 125.000 euro. Proiectul Baneasa Happy House presupune o investitie de aproximativ 12 milioane de euro in construirea a sase imobile cu 42 de locuinte.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

La Brico Dépôt începe sezonul amenajărilor exterioare La Brico Dépôt începe sezonul amenajărilor exterioare
Cat e rata la banca pentru o locuinta ANL cumparata prin Cat e rata la banca pentru o locuinta ANL cumparata prin "Prima Casa" - 23 februarie 2010
Magazinele online pierd peste 50 de miliarde de dolari pe an din cauza cosurilor de cumparaturi abandonate de consumatori Magazinele online pierd peste 50 de miliarde de dolari pe an din cauza cosurilor de cumparaturi abandonate de consumatori
Primele 3.000 de apartamente amanate Primele 3.000 de apartamente amanate
"Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei "Dedicatii" imobiliare de la Primaria Capitalei
O treime din energia produsa in Romania trebuie sa fie ecologica O treime din energia produsa in Romania trebuie sa fie ecologica

Vezi mai multe articole