on

Saint-Gobain isi reafirma angajamentul pentru atingerea obiectivului “zero emisii de carbon” pana in 2050

25 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Saint-Gobain anunta semnarea pactului global „Business ambition for 1.5°C”, ca parte a Summit-ului pentru Actiuni Climatice organizat de Organizatia Natiunilor Unite la New York. Astfel, compania se angajeaza sa atinga un nivel net al emisiilor de dioxid de carbon egal cu zero pana in anul 2050, in conformitate cu scenariile privind limitarea incalzirii globale la 1,5° C, pentru a diminua cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice, asa cum indica ultimele analize.

Astfel, Saint-Gobain raspunde unui apel la actiune emis de o larga coalitie formata din reprezentanti ai comunitatii de afaceri, ai societatii civile si liderii ONU, pentru a contribui la mentinerea incalzirii globale la un nivel de 1,5° C peste nivelurile pre-industriale.

Saint-Gobain va lucra in continuare la atingerea obiectivelor si masurilor interimare tinand cont de specificul proceselor si ciclurilor sale de investitii.

Saint-Gobain creeaza, produce si distribuie solutii care contribuie la reducerea emisiilor de CO2, inclusiv solutii de izolare termica ce promoveaza eficienta energetica. In doar trei luni, datorita economiilor de energie, solutiile noastre izolatoare compenseaza emisiile de CO2 realizate in timpul procesului de productie. Grupul contribuie deja la o imbunatatire a eficientei energetice si la reducerea emisiilor de carbon pe pietele de constructii, transport si industrie pe care activeaza. Prin acest angajament, Saint-Gobain face un pas mai departe pentru a-si reduce propriul impact. Viziunea pentru anul 2050 determina in mod esential politica noastra de investitii pe termen mediu si lung, precum si parcursul industrial al companiei, programele de cercetare si dezvoltare sau strategia noastra de dezvoltare a produselor”, a declarat Pierre-André de Chalendar, Presedinte-Director General al Grupului Saint-Gobain.

Saint-Gobain s-a angajat deja sa reduca emisiile sale de CO2 cu 20% intre 2010 si 2025. Astfel, au fost deja implementate diverse programe si masuri pentru a sprijini acest obiectiv, cum ar fi, de exemplu, stabilirea unui pret intern al carbonului, unul pentru investitii si unul pentru proiectele de cercetare si dezvoltare, pentru a orienta deciziile de afaceri catre solutii care sa genereze un continut redus de carbon.

Saint-Gobain este, de asemenea, una dintre cele 127 de companii la nivel mondial incluse in 2018 pe lista celor care deruleaza actiuni cu impact in domeniul schimbarilor climatice (“Climate Change A List”), stabilita de organizatia mondiala CDP. Obiectivele sale de mediu pentru 2025 au fost validate prin initiativa „Obiective Bazate pe Stiinta”.

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 41,8 miliarde de euro in 2018, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 180.000 de angajati. Pentru mai multe informatii despre Saint-Gobain, vizitati www.saint-gobain.com si accesati contul de Twitter @saintgobain. In Romania, Saint-Gobain furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER,  PAM,  Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Presiuni pe costul caselor noi Presiuni pe costul caselor noi
Hormann si Ambasadorul Michael Schumacher militeaza pentru sustenabilitate si protejarea mediului Hormann si Ambasadorul Michael Schumacher militeaza pentru sustenabilitate si protejarea mediului
Financial Times: Europa trebuie sa se astepte la dublarea pretului la gaze Financial Times: Europa trebuie sa se astepte la dublarea pretului la gaze
83 milioane de euro, impozite din tranzactii imobiliare in 2006 83 milioane de euro, impozite din tranzactii imobiliare in 2006
Piata imobiliara in 3 ani - 13 Noiembrie 2009 Piata imobiliara in 3 ani - 13 Noiembrie 2009
inSIGN by Noblesse Group International a primit premiul pentru excelenta in inovatie in design interior inSIGN by Noblesse Group International a primit premiul pentru excelenta in inovatie in design interior

Vezi mai multe articole