on

Saint-Gobain Romania se implica in proiectul BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania

10 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Saint-Gobain Romania furnizeaza materiale de constructie din gamele ISOVER, Rigips si Weber pentru evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD 2019, realizat in parteneriat cu Habitat for Humanity Romania in Vaideeni, judetul Valcea. Acesta vizeaza construirea a 10 case - garsoniere si apartamente construite pe structura de lemn - in sistem duplex si triplex pentru membrii comunitatii locale, familii care traiesc in conditii greu de imaginat si care au fost afectate de inundatii in 2014.

Pe langa materialele folosite in constructia caselor, Fundatia Saint-Gobain Initiatives a acordat sprijin financiar in valoare de 30.000€, pentru a oferi familiilor aflate in nevoie sansa la conditii de locuire decente. De asemenea, o echipa de angajati ai companiei participa pe 10 octombrie la ridicarea caselor pe santierul de la Vaideeni, impreuna cu peste 200 de voluntari nationali si internationali.

Sprijinim si implementam in mod constant proiecte de responsabilitate sociala, atat prin suport financiar cat si prin materiale de constructii, oferind astfel persoanelor defavorizate acces la spatii de locuit sigure, confortabile, eficiente energetic si prietenoase mediului inconjurator, sporind confortul si bunastarea comunitatii in care activam. Ne bucuram ca alaturi de partenerii nostri de la Habitat for Humanity Romania ne-am putut implica intr-un nou proiect de impact pentru cei aflati intr-o situatie vulnerabila, in conformitate cu viziunea Fundatiei Saint-Gobain de a contribui la dezvoltarea comunitatilor locale.”, a declarat Ovidiu Pascutiu, Director General al Grupului Saint-Gobain in Romania.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Habitatului si a atrage atentia asupra conditiilor precare in care locuiesc peste 5 milioane de romani, Habitat for Humanity Romania organizeaza de 11 ani evenimentul de construire accelerata si voluntariat BIG BUILD. Prin intermediul acestuia, Habitat for Humanity Romania ajuta in doar 5 zile familiile-partener care locuiesc in prezent in containere sau in case construite din materiale improprii sa aiba conditii de viata mai bune. De asemenea, membrii celor 10 familii lucreaza la constructia si finalizarea caselor alaturi de voluntari.

De peste 10 ani, prin intermediul Fundatiei Saint-Gobain Initiatives infiintata in anul 2008, Grupul se implica activ in proiecte de responsabilitate sociala, aliniate strategiei sale: integrarea tinerilor in mediul profesional; construirea, reamenajarea sau renovarea de locuinte sociale in scopuri de interes general, cu accent pe eficienta energetica si protectia mediului inconjurator. Functionarea acesteia se bazeaza pe participarea activa a angajatilor Saint-Gobain care transmit Fundatiei propuneri de proiecte locale de asistenta sociala, iar in cazul calificarii proiectului, angajatul devine coordonatorul acestuia.

 

Despre Saint-Gobain

Cu o vasta experienta si capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial in domeniul habitatului si al materialelor de constructii, creeaza, produce si distribuie materiale si solutii care contribuie la bunastarea si viitorul fiecaruia dintre noi.  Acestea pot fi gasite pretutindeni, in locurile in care traim si in viata de zi cu zi: in cladiri, transporturi, infrastructura si in multe aplicatii industriale. Ele ofera confort, performanta si siguranta, abordand provocarile legate de constructie durabila, de eficienta utilizarii resurselor si de schimbarile climatice. Cu vanzari de 41,8 miliarde de euro in 2018, Saint-Gobain opereaza in 68 de tari si are peste 180.000 de angajati.

In Romania,  Saint-Gobain  furnizeaza produse si solutii din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER,  PAM,  Rigips si Weber, cu aproximativ 1800 de angajati si opereaza 22 de linii de productie in 13 situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava si Valenii de Munte.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Proprietarii nu tin cont de cursul valutar: Au crescut preturile apartamentelor Proprietarii nu tin cont de cursul valutar: Au crescut preturile apartamentelor
Alege atent si monteaza \'ca la carte\' ferestrele termoizolante! Alege atent si monteaza \'ca la carte\' ferestrele termoizolante!
Cea mai scumpa vila din Bucuresti costa 4,35 milioane de euro Cea mai scumpa vila din Bucuresti costa 4,35 milioane de euro
Nimeni nu face masuratori, toti \ Nimeni nu face masuratori, toti \"examineaza documentatia\"
Cum poti transforma un apartament cu 5.000 de euro Cum poti transforma un apartament cu 5.000 de euro
Horoscopul Bosch pentru anul viitor: 2014 se anunta un an cu multe calatorii pentru posesorii electrocasnicelor Bosch Horoscopul Bosch pentru anul viitor: 2014 se anunta un an cu multe calatorii pentru posesorii electrocasnicelor Bosch

Vezi mai multe articole