on

Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri

01 octombrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Da, ai citit bine. Probabilitatea ca prosoapele tale sa fie perfect curate si igienizate este una destul de mica. Ca sa vorbim in cifre, 89% dintre prosoapele de bucatarie contin bacteriii coliforme, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona. Cauza? Mediul umed in care stau bacteriile este proprice inmultirii lor.

 

Ce putem face, asadar, pentru a avea cu adevarat prosoape curate?

  • Spala-le regulat. Daca te intrebi cat de des inseamna asta, specialistii recomanda cel putin o data pe saptamana;
  • Alege un detergent potrivit. Asigura-te ca utilizezi un detergent puternic, dar care sa si protejeze tesaturile, avand in vedere ca au nevoie de spalari frecvente. O varianta foarte buna este detergentul lichid Asevi Max Eficacia care elimina cu desavarsire murdaria, lasandu-ti prosoapele proaspete si parfumate. E minunat si ca il poti folosi pe orice tipuri de tesaturi, de orice culoare si ca nu mai trebuie sa adaugi balsam;
  • Foloseste apa calda. Pentru o igienizare corespunzatoare, spala prosoapele in apa la peste 60 grade Celsius;
  • Calca tesaturile. Dupa ce usuci prosoapele, calca-le cu fierul incins si astfel te vei asigura ca ai distrus ultimii germeni ramasi.

 

Din nefericire, insa, prosoapele nu sunt singurele locuri din casa unde se regasesc bacteriile. Mai mult decat atat, cercetatorii au descoperit ca intr-o locuinta se afla peste 9000 specii de microbi, bacterii si ciuperci. Sigur nu te-ai fi gandit la asa un numar. Insa nu te ingrijora! Nu e nevoie sa incepi acum sa dezinfectezi fiecare centimetru, majoritatea acestor germeni sunt inofensivi. Totusi, exista cateva locuri in casa ta unde le place la nebunie sa petreaca timp. Conform cercetarilor, printre cele mai predispuse la gazduit bacterii sunt: chiuveta si blatul de bucatarie, tocatorul, obiectele sanitare din baie, dar si telefonul mobil, clantele usilor sau manerele mobilierului. Acestea ar fi vestile mai putin placute. Sunt, totusi, si motive de bucurie, deoarece exista produse care fac o treaba extraordinara impotriva tuturor tipurilor de microbi si bacterii.

 

La ce aspecte trebuie sa fim atenti cand alegem un dezinfectant?

  • Compozitia chimica si eficienta. Desi produsele pe baza de clor sau de alcool sunt eficiente, aceste substante se evapora destul de repede, astfel ca rezultatele au o durata scurta de viata.
  • Sigur pentru bebelusi si animale. Daca avem copii mici sau animalele de companie, produsul trebuie sa fie sigur pentru ei.
  • Miros placut. Asa e, marea lor majoritate nu lasa un parfum placut, insa nu inseamna ca dupa toti dezinfectantii eficienti trebuie sa aerisim. Dimpotriva!

 

Asevi a lansat anul acesta unul dintre cei mai buni dezinfectanti de pe piata, certificat de Ministerul Sanatatii ca avand maxima eficienta bactericida, fungicida si virucida. Gerpostar Plus Multisuprafete (cu pulverizator) se remarca prin formula care asigura o eficienta maxima in cazul a 99,9% dintre bacterii, ciuperci si virusi, lasand in urma un parfum placut. De asemenea, compozitia fara lesie face produsul sa poata fi folosit si in locuinte unde exista copii mici sau animale de companie, dupa aplicare solutia actionand constant timp de 2 ore si impiedicand inmultirea agentilor patogeni. Iar de parca nu ar fi suficiente atuuri, varianta economica la 1 L poate fi folosita si pe pardoseli sau alte suprafete din locuinta (si nu numai), astazi noi toti avand nevoie de aceste solutii salvatoare in nenumarate contexte, inclusiv in mijloacele de transport, la munca sau chiar si cand iesim sa ne relaxam.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sistemul centralizat de aspirare - Lista completa a avantajelor Sistemul centralizat de aspirare - Lista completa a avantajelor
Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
Combaterea gandacilor de bucatarie Combaterea gandacilor de bucatarie
3 metode alternative de eliminare a mucegaiului 3 metode alternative de eliminare a mucegaiului
Curatarea covoarelor – Sfaturi si trucuri Curatarea covoarelor – Sfaturi si trucuri
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor

Vezi mai multe articole