on

Scapa de dat la lopata pe timp de iarna cu un sistem de degivrare

11 ianuarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ninsoarea este un moment magic pentru cei mai multi dintre noi, insa in clipa in care vraja caderii fulgilor de nea dispare, in urma raman mai multe preocupari, cum ar fi deszapezirea cailor de acces, a locurilor de parcare si, un pic mai tarziu, a mentinerii echilibrului pe suprafetele inghetate. O parte dintre aceste griji poate fi, insa, data uitarii cu ajutorul unui sistem de degivrare montat sub pavaj, despre care vom vorbi in acest articol.

Avantaje

Desigur, este foarte important sa stim in ce mod va schimba in bine confortul nostru montarea unor astfel de sisteme. In primul rand, acestea actioneaza foarte eficient in procesul de topire a zapezii si ghetii, atat in curti, parcari, dar si pe rampele de acces in parcarile subterane. Astfel, nu va mai fi nevoie de interventia cu metodele de deszapezire clasice, respective datul la lopata. Puterea necesara pentru un sistem de degivrare este de 250W/mp, insa trebuie tinut cont si de mediul in care este montat. Este usor de imaginat ca puterea necesara este mai mare in cazul in care vorbim despre un pavaj amplasat in curtea unei case de la munte, fata de unul dintr-o curte aflata intr-un oras dintr-o zona nu la fel de expusa intemperiilor.

Montaj

Pentru a beneficia de o eficienta maxima a sistemului de degivrare, este necesar ca acesta sa aiba si o izolatie corespunzatoare, pentru reducerea consumului de energie electrica. Polistirenul extrudat cu o grosime cuprinsa intre 2 si 5 centimetri este varianta cea mai recomandata pentru aceasta operatiune.

De asemenea, sistemul de degivrare va trebui incastrat intr-o sapa de ciment sau nisip cu o grosime intre 3 si 10 centimetri. Nisipul reprezinta o masura suplimentara de precautie pentru protejarea sistemului, care ar putea fi deteriorat de caldura emanate de pavajul incins pe timpul verii. Este important de stiut ca sistemele de degivrare pot fi montate sub orice fel de pavaj, insa cu specificatiile de rigoare.

Cum functioneaza?

Sistemul de degivrare are nevoie si de un “creier” pentru a functiona de unul singur cand este necesar, fara interventia proprietarului. Pachetul contine, pe langa cabluri, covorasele de incalzire si elementele de fixare, si un set de senzori si termostat. Senzorii, montati pe suprafata care urmeaza sa fie incalzita, detecteaza prezenta ghetii sau a zapezii si transmit informatia catre termostatul aflat in panoul electric, proces care are ca rezultat declansarea automata a incalzirii.

80-100 de ani este durata medie de folosinta a unui sistem de degivrare

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet
Cum reduci factura la caldura – Recomandari de la profesionisti Cum reduci factura la caldura – Recomandari de la profesionisti
Termosemineele pe peleti, incalzire ecologica si economica Termosemineele pe peleti, incalzire ecologica si economica
Cea mai mica centrala murala din Romania o gasesti la Avi Compact Cea mai mica centrala murala din Romania o gasesti la Avi Compact
Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Astro - Sistem de incalzire | Purificator de aer Astro - Sistem de incalzire | Purificator de aer

Vezi mai multe articole