Odihna este mai dulce in fata unui semineu

Semineul - Cum sa faci alegerea corecta

18 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa ce depasim de prima jumatate a toamnei, inevitabil incepem sa ne gandim la modalitatile prin care vom trece de sezonul rece, de preferat, in cel mai confortabil mod cu putinta. Incalzirea locuintei este, desigur, unul dintre cele mai importante aspecte in acest sens. Pentru multi dintre noi, cel mai important detaliu este eficacitatea sistemului de incalzire. Asta nu inseamna, insa, ca ar trebui neglijata partea estetica. Ne referim aici la seminee, o sursa de incalzire care nu doar ca isi bifeaza toate indatoririle din “fisa postului”, ci si reusesc sa dea un alt aspect incaperilor in care sunt instalate.

De ce trebuie sa tinem cont la alegerea unui semineu

In primul rand, trebuie sa avem in vedere insasi esenta unui semineu – focarul. Acesta poate fi de fonta sau de otel, dar obligatoriu captusit cu samota la interior, pentru o mai buna conservare a caldurii. De asemenea, focarele pot fi de doua tipuri, in functie de optiunea proprietarului – deschise sau inchise. Prima este alegerea boema, a celor care vor sa auda si sa simta cat mai natural valvataia din semineu. Cealalta, desigur, este varianta de siguranta, pentru cei care vor sa nu riste producerea unor accidente nedorite.

Mai apoi, vine problema amplasarii semineului.  In functie de aspectul casei, acesta poate fi montat pe un perete sau in coltul incaperii. Pentru asta, focarul ales trebuie sa aiba o forma dreptunghiulara in primul caz, prismatica in cel de-al doilea si circular sau semi-circular in ambele situatii. Foarte important este suportul pe care va fi amplasat semineul, care va trebui să fie obligatoriu dintr-un material ignifug.

Nu trebuie scapate din vedere nici accesoriile de montaj, in special cosurile de fum, cea mai adecvata cale de evacuare pentru un semineu.

Lemn, gaz sau electricitate?

Urmatorul pas in alegerea semineului? Felul combustibilului cu ajutorul caruia se va face arderea: lemne, gaze sau electricitate. Aparent, cea mai convenabila varianta pare sa fie cea electrica, deoarece aceasta necesita doar o intretinere anuala sumara. La capatul opus se situeaza semineele pe lemne, care au nevoie de o atentie sporita inainte de venirea sezonului rece, mai ales in ceea ce priveste curatarea cosului de fum si asigurarea ventilatiei in conditii optime.

Asadar, sunt destule elemente de care trebuie sa tinem cont cand ne gandim la instalarea unui semineu in casa noastra, dar si mai importanta este, ulterior, intretinerea acestuia. Insa odata dusi la bun sfarsit acesti pasi, tot ce mai lipseste este o ninsoare ca in povesti si atmosfera specifica iernii, care nu este foarte departe.

Sursa foto: northernfireplace.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea spatiului urban Amenajarea spatiului urban
Design de apartament pentru oameni creativi Design de apartament pentru oameni creativi
Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume Burj Khalifa - cea mai inalta cladire din lume
Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului Cele mai frumoase terase ale Bucurestiului
Camera secolului 20 - dressingul Camera secolului 20 - dressingul
Alegerea culorii potrivite pentru interiorul casei Alegerea culorii potrivite pentru interiorul casei

Vezi mai multe articole