Semineul electric, romantic si confortabil

21 decembrie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O solutie de incalzire moderna, comoda, spectaculoasa.
 
Pentru aceia dintre noi carora le place o tenta clasica in decorarea casei sau a apartamentului, producatorii ofera semineul electric. Este vorba despre un produs care inglobeaza tehnologii moderne si produce reactii romantice, pentru ca flacara unui semineu nu a incetat sa ne fascineze, sa ne umple de melancolie si sa ne predispuna la visare.
 
Dar, dincolo de toate acestea, semineul electric este recomandat de performantele sale tehnice si de eficienta in regim de functionare.
 
Fiabil la montaj
 
Semineul electric poate fi montat intr-un numar practic nelimitat de variante ambientale, in functie de spatiul disponibil, mobilierul din incapere, stilul decorativ si preferintele personale. El se poate instala pe pardoseala, in interiorul unei constructii specifice, care poate avea liniile celui mai sobru clasicism sau ale celor mai moderne tendinte ale designerilor.
 
La fel de bine poate fi instalat pe un perete, la inaltimea optima si in pozitia cea mai favorabila atat pentru impactul vizual, cat si pentru eficienta radiatiei calorice.
 
Din descrierea de mai sus se intelege ca semineul electric isi gaseste locul in intreiorul unei vile sau al unei case, dar si in apartamentul de la bloc, evident tinand cont de dimensiunile incaperii (suprafata pardoselii, suprafata peretelui suport, volumul de aer). Usurinta la montaj este confirmata si de varietatea dimensiunilor focarului, precum si de faptul ca ramele sunt perfect adaptabile. De loc de neglijat la capitolul avantaje este faptul ca acest tip de semineu nu are nevoie de un cos de fum si nici de traseele clasice de intretinere a flacarii prin tiraj de aer.
 
Avantaje tehnice
 
Caldura radiata de semineul electric este una placuta prin uniformitate, datorita sistemului de rezistente incorporate si a posibilitatii de reglaj. Unele modele sunt dotate si cu functiunea turbo, trimitand aerul cald in camera.
 
Exista si sisteme de incalzire „smart“, cu rezistenta electrica inserata in geamul frontal. Semineele fac parte din categoria aparatelor asa-zis inteligente, cu dispozitiv de optimizare a flacarii, comanda de la distanta si efecte speciale care dau senzatia unei flacari reale, ca in cazul focului cu lemne.
 
La cele mai multe dintre modele panoul central de comanda este situat in spatele grilei superioare a focarului, cu termoprotectie totala. Toate modele de pe piata se pot racorda extrem de simplu la reteaua de curent electric de 220 V.
 
Circuitul de alimentare nu necesita calibrari speciale, in afara de banala priza cu impamantare. Sortimentele aflate pe piata ofera posibilitatea alegerii unui semineu ce poate fi instalat in absolut toate incaperile casei, indiferent de destinatia spatiului: living, dining, dormitor, baie sau chiar bucatarie.
 
Mai mult decat atat, exista si modele de mici dimensiuni si foarte variate ca design ce pot fi mutate cu usurinta si puse in functiune oriunde dorim.
 
Impactul vizual
 
Semineele electrice au, pe langa incontestabila lor utilitate in timpul sezonului rece, calitatea de a indeplini fara repros functia estetica. Foarte decorative, ele se pot integra in ambientul general al incaperii si, de obicei, atrag imediat privirile, devenind zona de impact vizual pozitiv in orice spatiu.
 
De fapt, multe modele pot capata valente apropiate de ceea ce numim in mod obisnuit „mobilier“, facand corp comun cu piese functional diferite. Corpul metalic al semineului si mai ales rama lui vizibila sunt fabricate intr-o gama larga de culori, in variante mate sau lucioase.
 
Desi firmele producatoare sau distribuitoare ofera, aproape fara exceptie, consiliere pentru montaj, dar si pentru ambientarea generala a spatiului, este recomandabil ca, inainte de achizitionare, sa cereti sfatul unui designer de interior.
 
In functie de mobilierul existent sau de intentia de achizitionare specialistul va va ajuta sa faceti alegerea cea mai potrivita in ceea ce priveste forma, culoarea, dimensiunea, dar mai cu seama pozitionarea semineului dumneavoastra.
 
Asa cum am mentionat, semineul electric poate fi instalat cu acelasi succes atat in case (vile), cat si in apartamentele de bloc. Tensiunea de lucru a acestor aparate este 220 V, la o frecventa de 50 Hz. Semineele au urmatoarele valori pentru puterea nominala: la efectul de flacara – 75 W, pentru prima treapta de incalzire – 900 W, iar pentru cea de-a doua – 1.800 W. Alegeti un model echipat cu termostat de ambient, pentru ca acesta va va permite sa aveti o temperatura constanta in incapere. Majoritatea firmelor ofera un termen de garantie de 12 luni, deci mare atentie la instalarea corecta si mai ales la respectarea parametrilor de functionare optima.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

REHAU Industries are un nou CEO. Compania care coordonează activitatea REHAU România va fi condusă de Dr. Uwe Böhlke REHAU Industries are un nou CEO. Compania care coordonează activitatea REHAU România va fi condusă de Dr. Uwe Böhlke
Praktiker Romania continuă campania educaţională - ORA DE CREAȚIE și ajunge în Ploiești Praktiker Romania continuă campania educaţională - ORA DE CREAȚIE și ajunge în Ploiești
Ariston Thermo Romania deschide un showroom la Cluj-Napoca, cel mai modern din zona de nord-vest a tarii Ariston Thermo Romania deschide un showroom la Cluj-Napoca, cel mai modern din zona de nord-vest a tarii
Presedintele asociatiei de proprietari este ales pentru o perioada de doi ani Presedintele asociatiei de proprietari este ales pentru o perioada de doi ani
Cadastrul se va obtine mai repede si mai ieftin in sedii noi Cadastrul se va obtine mai repede si mai ieftin in sedii noi
Cladirile cu Cladirile cu "bulina rosie" ar putea fi ocolite de asigurarea obligatorie - 24 August 2009

Vezi mai multe articole