Caine cu castron de mancare in fata

Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine

02 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La prima vedere, masa unui caine nu ar trebui sa-ti dea batai de cap. Prietenul patruped poate manca multe dintre mancarurile pe care le mananci tu, plus ca exista oricand varianta mancarii speciale pentru caine, fie ea uscata sau conserva. Adevarul este ca si cainele are nevoie de o dieta echilibrata, care sa ii asigure intregul aport de substante nutritive: proteine, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale.

Fiecare tip de mancare are avantaje si dezavantaje.
Mancarea uscata are avantajul ca este la un pret accesibil si reduce formarea tartrului pe dantura cainelui.

Mancarea umeda, sub forma de conserva, este preferata de majoritatea cainilor, are arome care stimuleaza olfactiv si este usor de digerat. Din pacate, aceasta este si cea mai scumpa.

In cazul cainilor mofturosi, care nu vor sa manance mancare uscata, solutia o reprezinta amestecarea mancarii uscate cu putina mancare gatita in casa.

Snacks-urile pentru caini sunt echivalentul junk-food-ului pentru oameni. Adica au multe grasimi si ingrasa cainele. Ideea e ca maximum 10% din hrana pe care o dai zilnic cainelui tau sa fie sub forma de snacks.

Apropo, nu-i oferi cainelui resturile de pe masa. In felul acesta il vei invata si incuraja ca pe viitor sa fure singur mancarea de pe masa.

Nu uita sa-i oferi zilnic apa proaspata. Nu-i lasa niciodata bolul gol, dar ai grija sa nu bea multa apa dupa ce a mancat hrana uscata, pentru ca hrana sa nu-si mareasca volumul in stomacul cainelui si sa nu-i afecteze acest organ.

In concluzie, o alimentatie sanatoasa si echilibrata se cunoaste imediat. Un caine hranit corespunzator are blana lucioasa, nu i se usuca pielea, are pofta de mancare si de joaca, nu creste si nu scade in greutate. Cand aceste semne dispar, este cazul sa mergi cu prietenul tau patruped la veterinar.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Grija sporita pentru caini pe perioada iernii Grija sporita pentru caini pe perioada iernii
Caine sau pisica? 4 beneficii ale animalelor de companie! Caine sau pisica? 4 beneficii ale animalelor de companie!
Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa
Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra
Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici

Vezi mai multe articole