on

Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului

29 noiembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fie ca abia te-ai mutat in casa noua, fie ca iti doresti o reamenajare a intregii locuinte, organizarea si depozitarea lucrurilor este una din cele mai importante preocupari. Unul din cele mai esentiale aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand iti doresti sa amenajezi un dressing este modul prin care poti eficientiza spatiul, astfel incat sa gasesti o solutie prin care sa depozitezi pana si cele mai marunte lucruri. Bineinteles, solutia trebuie sa includa si sisteme de depozitare care sa pastreze garderoba ferita de praf sau umezeala.

Visezi la un dressing in care sa depozitezi toate articolele vestimentare?

Situatia ideala ar fi sa poti dedica o camera intreaga pentru depozitarea obiectelor vestimentare, dar uneori acest lucru nu este posibil. Si atunci, in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti opta pentru una din variantele:

  • Daca ai o camera separata, aceasta poate reprezinta locul potrivit pentru amenajarea unei garderobe. Poti amenaja cu succes un dressing in debara, in mansarda sau chiar in hol.
  • Daca dormitorul este indeajuns de mare, poti monta dulapul pentru haine pe intreg peretele.

Cu toate ca avem multe variante pentru pozitionarea dressingului, alegerea spatiului nu trebuie facuta la intamplare. Este important ca el sa fie pozitionat cat mai aproape de dormitorul principal si cat mai departe posibil de bai, intrucat aburul si umezeala vor afecta in timp imbracamintea si incaltamintea.

Dressing-ul este foarte util intr-o locuinta, deoarece vei elibera foarte mult spatiu si vei putea renunta la dulapurile mari si grele. De asemenea, o buna organizare a acestuia iti va aduce o serie de beneficii: timpul dedicat curateniei se va scurta considerabil, vei economisi timp, deoarece nu vei mai fi nevoit sa cauti un lucru prin diferite dulapuri si sertare, iar imbracamintea, incaltamintea, dar si accesoriile pe care le detii vor beneficia de o mai buna compartimentare.

Astazi, ne vom concentra atentia pe organizarea dressing-ului si pe accesoriile care te vor ajuta sa mentii obiectele vestimentare mereu ordonate si, cel mai important, protejate. Daca iti doresti sa afli care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi atunci cand vrei sa construiesti un dressing in regim DIY, te invitam sa citesti articolul Pasi Esentiali In Construirea Unui Dressing.

 Accesorii indispensabile pentru dressing

Cand te decizi sa faci un dressing la comanda, trebuie sa tii cont si de accesoriile pentru acesta, ele nu trebuie excluse din proiect, mai mult decat atat, unele dintre ele trebuie prevazute inca din stadiul de schita. Noi iti recomandam gama Max System, care iti compartimenteaza eficient spatiul si iti permite sa organizezi hainele dupa mai multe criterii: in functie de anotimp, tipul de activitate, culori, materiale etc. Este indicat ca atat hainele, cat si incaltamintea sa fie separate.

Compartimentarea lucrurilor intr-un dressing

Pentru o organizare eficienta este important sa te gandesti cum vei aseza toate obiectele vestimentare, inclusiv accesoriile marunte, precum curele, cravate, genti etc. Pentru ca intr-un dressing ar trebui sa incapa toate hainele pe care le porti in fiecare sezon este foarte important sa alegi corect modul de organizare, dar si accesoriile potrivite.

Iata care sunt accesoriile pe care le poti include in proiectul de construire a dressingului:

1.Suport umerase

Cel mai utilizat accesoriu este suportul pentru umerase. Pe barele superioare poti aseza camasi, jachete si geci, iar pe cele inferioare, pantaloni si fuste.

 

2. Suport pantaloni

Pentru pantaloni, mai poti folosi si suportul special, iar daca optezi pentru depozitarea in garderoba a lenjeriei intime si a sosetelor, poti alege suportul pentru pantaloni cu cos.

 

3. Suport pantofi

Pentru pantofi, poti folosi fie un suport orizontal, amplasat sub haine, ca sertar tip panou ori grilaj sau ai optiunea de a alege un suport vertical, sub forma de coloana glisanta (de 4 nivele) sau coloana rotativa (de 12 nivele).

4. Suport cravate

Cravatele si curelele se pot deteriora daca sunt depozitate necorespunzator, mai mult decat atat ele pot ocupa mai mult spatiu decat este necesar, pentru a evita aceste lucruri poti folosi un suport pentru cravate si curele.

5. Sertar haine

Poti apela la sertare pentru a organiza hainele pe categorii. De exemplu, tricourile sau puloverele pot fi asezate in sertare cu laterale din sticla, iar maieurile si obiectele de lenjerie intima pot fi depozitate in cosuri pentru haine.

Accesoriile, precum bratari, ochelari de soare, ceas etc. pot sta intr-un sertar cu compartimente, asezat sub umerasele cu haine, pentru a avea un acces facil la ele. 

6. Oglinda glisanta

Pe usa interioara a dulapului poti aseza oglinda glisanta, iar daca aceasta are si un suport pentru pentru accesorii este si mai bine.

Dressing-ul nu mai este vazut ca un moft, ci ca o necesitate. Cu ajutorul lui poti renunta la dulapurile mari si greoaie care aglomereaza incaperile. Pentru o organizare mai eficienta iti recomandam sa folosesti fiecare spatiu la capacitatea lui maxima.

La partenerul nostru de incredere, Regency Company, vei gasi toate materialele de care ai nevoie, indiferent de proiectul ales. Fie ca iti amenajezi locuinta sau o modernizezi, Regency Company te sprijina in demersul tau, furnizandu-ti produsele de care ai nevoie (PAL, MDF, accesorii mobila) si servicii dedicate (debitare/cantuire PAL, consiliere tehnica de specialitate, transport) la preturi competitive.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum se mobileaza casa Cum se mobileaza casa
Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari Cum sa alegi masa si scaunele de dining perfecte: sfaturi si recomandari
Utilizarea spatiului interior Utilizarea spatiului interior
Elemente decorative exotice si mobilier din bambus Elemente decorative exotice si mobilier din bambus
Tipuri de lemn pentru mobila Tipuri de lemn pentru mobila
Huse pentru canapele si fotolii Huse pentru canapele si fotolii

Vezi mai multe articole