Locuinte noi in valoare de aproape 22 de milioane de euro au fost cumparate pentru o valorificare ulterioara.
Anul trecut, tranzactiile de investitii din domeniul imobiliar au ajuns la 740 de milioane de euro, conform celui mai recent raport realizat de CB Richard Ellis. Din acest total, cele derulate pe segmentul rezidential reprezinta 3%, adica in jur de 22.200.000 de euro. Conform autorilor raportului, tranzactiile de investitii pe segmentul rezidential sint reprezentate de tranzactiile cu locuinte in scopul inchirierii ulterioare sau de cele in care fondurile de investitii cumpara proiecte rezidentiale in intregime sau in parte, platind o suma de bani si asigurind totodata si finantarea ulterioara a fazelor ramase neconstruite din proiect. De altfel, brokerii imobiliari au spus in mai multe rinduri ca investitorii straini achizitioneaza apartamente in ansamblurile rezidentiale aflate in dezvoltare, pentru ca ulterior sa le inchirieze sau sa le revinda pentru a obtine profit. Se pot da ca exemple in acest sens Asmita Gardens si Central Park.
Preturi noi
Cererea pentru apartamente cu preturi medii va ramine mare ca urmare a facilitarii accesului la creditele ipotecare si cresterii puterii de cumparare a populatiei. “Cumparatorii cu venituri mici si medii, de pina la 1.000-1.200 de euro pe luna, vor fi activi mai ales pe piata apartamentelor in blocuri vechi“, se arata in studiu. Se estimeaza ca preturile medii de vinzare a proiectelor rezidentiale destinate populatiei cu venituri medii vor inregistra o crestere de pina la 20% comparativ cu 2006. Pentru proprietatile de lux, preturile vor creste doar cu 5-10%.
„Se anticipeaza, de asemenea, ca preturile de vinzare pentru apartamentele situate in blocuri vechi vor creste cu 10-15%, deoarece noile proiecte nu pot acoperi inca cererea existenta pe termen scurt si mediu“, se mai arata in raport. Pentru 2007, CBRE estimeaza o intensificare a constructiilor pe segmentul apartamentelor in zone dens populate precum Titan, Colentina, Militari, Berceni.
Sursa: Cotidianul
Comentarii
Nu exista comentarii.