on

Sisteme de glisare pentru un dressing modern

30 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Realizate din lemn, MDF, PVC, sticla sau aluminiu, pliabile, glisante sau batante, usile sunt o prezenta constanta in locuintele noastre. Ele au rolul de a delimita si separa camerele sau spatiile de depozitare.

Atunci cand dorim un sistem de deschidere, ne gandim si la economisirea spatiului, design si mai ales accesibilitate. In functie de modul de deschidere, usile unui dulap de tip dressing, dar nu numai, se impart in trei categorii:

  • Usi batante, respectiv deschiderea clasica, cu elemente de mobilitate (balamale) pe una din partile canatului. Acest sistem necesita mai mult spatiu - nu poti pozitiona elemente de mobilier sau de decor in raza de deschidere a usii.
  • Usi glisante sau culisante, respectiv usi care, in functie de mecanismul ales, se misca de-a lungul uneia sau a doua sine;
  • Usi pliabile.

Datorita versatilitatii, elegantei, dar si a faptului ca pot fi utilizate in spatii restranse, usile glisante ocupa primul loc in randul preferintelor clientilor. Deoarece spatiul de depozitare are un rol foarte important in orice locuinta, in acest articol vom povesti despre sistemele de glisare potrivite pentru dressinguri, dar nu numai.

Citeste si Pasi esentiali in construirea unui dressing

Despre sistemele de usi glisante

Sistemele pentru usi sunt prezente pe piata intr-o varietate de modele si tehnici de deschidere, avand rolul de a largi sau inchide spatiile intr-un mod cat mai elegant posibil. Atunci cand doresti sa achizitionezi un sistem de glisare, indiferent de proiectul pe care vrei sa il realizezi, trebuie sa alegi unul rezistent, silentios, fiabil si practic.

Pentru a beneficia de toate acestea, trebuie sa iei in calcul materialul, dimensiunile si greutatea usii sau a usilor, dar si greutatea pe care sistemul o poate sustine. De asemenea, nivelul de zgomot este determinat si de rola sistemului; daca aceasta este mai rezistenta si de calitate, zgomotul nu va fi o problema atunci cand „deschidem” sau „inchidem” usile dressingului.

Sistemele de glisare se impart in mai multe categorii, si anume:

  1. Usi culisante – care se impart la randul lor in:

- Usi cu rulare inferioara – acestea se culiseaza pe sina de jos, dar au nevoie de ghidaj din partea sinei superioare;

- Usi cu rulare superioara – acestea se culiseaza pe sina de sus, dar au nevoie de ghidaj din partea sinei inferioare;

B. Usi cu deschidere in plan paralel;

C. Usi pliante.

Sistemele de glisare se pot clasifica si in functie de modul de glisare, si anume: sisteme de glisare in perete si sisteme de glisare pe langa perete.

Sistemele de glisare in perete necesita realizarea unui perete si a unui spatiu despartitor (usa se va culisa in acest spatiu, fiind invizibila). Sistemele de glisare pe langa perete se pot realiza atunci cand se monteaza si un sistem de culisare care sa ruleze usa in paralel cu peretele.

In functie de modul de prindere utilizat, le putem imparti in sisteme usi aplicate (este un sistem invizibil - folosit in principal pentru usile dulapurilor) si sisteme usi incadrate (este un sistem vizibil, montat de cele mai multe ori pe tavan sau pe pereti). Sistemul de glisare KLS 120D se poate folosi pentru ambele mecanisme.

Daca proiectul tau presupune montarea unor usi foarte grele, iti recomandam utilizarea unor sisteme de compensare a deformatiilor sau profile metalice care sa le incadreze.

De asemenea, in functie de buget poti opta si pentru includerea unor sisteme de amortizare la inchidere si la deschidere, care sa garanteze o inchidere lina si silentioasa a usilor si/sau dispozitive de distantare care sa protejeze usile de deteriorari.

Spatiul de depozitare ocupa un loc foarte important si este indispensabil pentru orice tip de locuinta. Cu materiale si accesorii de calitate, poti beneficia de un dressing care sa reziste o perioada cat mai indelungata.

La partenerul nostru de incredere, Regency Company, vei gasi toate materialele de care ai nevoie, indiferent de proiectul ales. Fie ca iti amenajezi locuinta sau o modernizezi, Regency Company te sprijina in demersul tau, furnizandu-ti produsele de care ai nevoie (PAL, MDF, accesorii mobila) si servicii dedicate (debitare/cantuire PAL, consiliere tehnica de specialitate, transport) la preturi competitive.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de lemn pentru mobila Tipuri de lemn pentru mobila
Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului Sfaturi pentru compartimentarea dressing-ului
De ce fronturi din MDF pentru mobilier? De ce fronturi din MDF pentru mobilier?
Tips & tricks: Cum sa-ti alegi mobila potrivita pentru apartamentul tau Tips & tricks: Cum sa-ti alegi mobila potrivita pentru apartamentul tau
Motive intemeiate pentru achizitie de masa cu scaune living Motive intemeiate pentru achizitie de masa cu scaune living
Canapeaua extensibila Canapeaua extensibila

Vezi mai multe articole