Baie mica reamenajata

Solutii ingenioase pentru bai mici

24 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Luminozitatea si generozitatea bailor de la mansarda pot fi potentate prin ferestre mari, lumina adecvata, pereti si pardoseala in culori deschise, gresie cu format mare, dus realizat din panouri transparente, fara rame...

Baile situate sub panta acoperisului sau in spatii inguste reclama o proiectare minutioasa. Printr-o compartimentare ingenioasa si cu ajutorul unor produse speciale, ele pot fi adaptate optim conditiilor existente. Proiectarea unei bai frumoase intr-un spatiu generos, luminos si cu pereti perfect verticali nu necesita defel abilitati deosebite. Acestea sunt, insa, imperios necesare in cazul incaperilor mici, cu suprafete inclinate sau atunci cand planul de baza nu e rectiliniu, toate aceste situatii reclamand aplicarea unor concepte unicat. Din pacate, majoritatea bailor sunt ori prea mici, ori au forme care le dezavantajeaza. Astfel, conform unor constatari ale firmelor de profil, dimensiunile medii ale bailor de la noi din tara sunt sub media europeana, iar occidentalii sunt oricum nemultumiti de suprafetele restranse ale bailor lor. Tinand cont de aceasta situatie, trebuie sa admitem ca mai este un drum destul de lung de parcurs pana la obtinerea mult invocatei oaze de relaxare pe care ne-o dorim fiecare in propria baie. Motivele pentru care baile noastre au doar dimensiunile strict necesare sunt variate.

Baie privita de sus

 

Iata o combinatie ingenioasa: aceasta unitate functionala raspunde exigentelor unui spatiu redus.

Cuva dusului situat in continuarea cazii are o usa batanta, ce se deschide deopotriva spre interior si exterior.

 

 

Dus baie

 

 

Deoarece, la baile situate la mansarda, dusul trebuie plasat in zona de inaltime maxima a incaperii, cada va fi dispusa adesea sub versantii acoperisului.

Este important ca fereastra sa nu se afle deasupra cazii.

 

Baie vazuta de sus

 

 

 

Foarte multe bai au maximum 6 mp. In aceste cazuri, sunt indicate solutiile economice din punct de vedere spatial, care pot aduce si un plus estetic datorita formelor deosebite.

 

 

 

Iata o varianta interesanta, care dispune de cada si dus integrat. Realizata din acril, cada are dimensiunile de 1.900x750/600 mm, iar dusul este prevazut cu un paravan cu usa glisanta.

    Cada acril   Decor baie

Chiar daca baia e mica, elementele decorative ii potenteaza generozitatea spatiala. De exemplu, aceasta bucatica de plaja, amintire din ultimul concediu la mare.

Baie veche Reamenajare baie

Indiferent ca e vorba de bai mici ori situate la mansarda, aveti un bun pretext pentru aplicarea unor sisteme modulare de mare flexibilitate, ce inlesnesc un ritm rapid al lucrarilor de renovare.

             Baie renovata

In perioada comunismului, accentul cadea in primul rand pe economia de spatiu si construirea a cat mai multor unitati locative. In cazul cladirilor mai vechi, baile au fost construite adesea ulterior, diminuand in acest scop suprafata initiala a unor incaperi sau schimband destinatia anumitor dependinte.

Macheta baie privita de sus

Totodata, la multe cladiri noi, dimensiunea bailor a fost redusa in scopul suplimentarii suprafetei camerelor de locuit. Dar avem si o veste buna.

Astazi, cei care nu au la dispozitie decat un spatiu redus pentru amenajarea baii nu mai trebuie sa renunte la confort, caci multi producatori au rezonat la dorintele proprietarilor nemultumiti de aspectul baii lor. Astfel, pe langa o gama larga de obiecte sanitare create special pentru baile mici (cazi ergonomice, dusuri de colt, minichiuvete, ori cabine de dus cu usi glisante sau deschise spre interior) exista si solutii speciale pentru baile situate direct sub panta acoperisului. Imaginile insotite de explicatii din paginile de fata va vor usura alegerea, data fiind varietatea ofertelor de pe piata.

 

Da, e adevarat! Exista si bai prefabricate, ce au un necesar de numai 2,4 mp. Componentele sunt livrate la fata locului si asamblate pe principiul constructiilor modulare, in final obiectele sanitare urmand a fi racordate la reteaua edilitara.

Daca la mansarda exista lucarne, pe parapetul lor poate fi amplasata toaleta, chiar pe peretele exterior. Becurile cu halogen montate pe tavanul inclinat lumineaza optim fiecare coltisor al incaperii.

  

Becuri cu halogen montate pe tavanul baiiBaie cu calorifer privita de susOptand pentru un dus economic, in forma de sfert de cerc, si o cada cu un capat mai ingust, va ramane destul spatiu intre obiectele sanitare. In plus, instalatia moderna asigura un consum redus de apa.

 

Pe radiatorul situat sub fereastra e amplasat un suport pentru hartie igienica. Aceste accesorii pot fi montate in fabrica, dar si de catre dumneavoastra, cu suruburi nichelate.

Suport pentru hartie igienica montat pe radiator

 

Calorifer de baie Varianta      speciala a   caloriferului de baie, cu o  latura oblica, reprezinta solutia optima pentru situatia complicata din aceasta incapere. Datorita grosimii reduse de executie, caloriferul ocupa o suprafata foarte mica din camera.

Cu ajutorul unei proiectari atente si a unor masuri vaste de renovare, in acest pod intunecat a fost amenajata o incapere de baie plina de fast.

Baia veche

 

 

Adauga un comentariu


1 Comentariu

gica70

19 decembrie, 09:10

In baia amenajata in pod, exemplificata in ultima poza, se observa o mica eroare care consta in montarea acelui pervaz deasupra caloriferului impiedicand circulatia corecta a aerului in baie.

Alte articole

Dusurile walk-in: masurile care trebuie luate inaintea unei astfel de lucrari Dusurile walk-in: masurile care trebuie luate inaintea unei astfel de lucrari
Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile Amenajarea baii – Idei si sfaturi utile
Lumea bateriilor pentru baie Lumea bateriilor pentru baie
Mobilierul de baie la comanda: Solutii adaptate fiecarei nevoi Mobilierul de baie la comanda: Solutii adaptate fiecarei nevoi
Cada de baie - un rasfat sau o necesitate? Cada de baie - un rasfat sau o necesitate?
Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice? Amenajarea baii - faianta sau vopsea lavabila cu microparticule ceramice?

Vezi mai multe articole