on

Spune-mi cum arata semineul tau, ca sa-ti spun cine esti!

08 iulie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fie ca vorbim despre un semineu pe lemne, un semineu pe gaz sau despre o soba de tip semineu, cele mai frecvente intrebari legate despre acest subiect se refera la care este varianta cea mai potrivita pentru locuinta mea? si cum sa aleg focarul potrivit nevoilor mele de incalzire? In randurile de mai jos, vom incerca sa raspundem acestor intrebari si sa oferim o serie de sfaturi practice, menite sa va ajute in luarea unei decizii finale.

Alegerea materialului din care este fabricat este prima decizie pe care trebuie sa o iei in achizitia semineului ideal.

In cazul unui semineu cu focar din fonta, trebuie sa stiti ca aceasta alegere este perfecta pentru a obtine o putere calorica mare, fara a necesita alte investitii ulterioare. Cu exceptia unei intretineri periodice care presupune curatarea sticlei si incintei focarului, nu o sa aveti prea multe batai de cap in utilizare, mai ales ca in gama alego.ro se gasesc o serie de solutii profesionale de curatat, care va vor usura considerabil munca. La alegerea focarului de fonta cea mai importanta caracteristica este greutatea in raport cu deschiderea (marimea acestuia). De exemplu, daca un focar are deschidere mare de 72 cm la nivelul usii, iar greutatea lui este de doar 90 kg, durata lui de viata va fi limitata. Dar daca focarul are o greutate de 160 kg durata acestuia de viata va fi mult mai mare, poate mai mult decat dubla, iar pretul lui de achizitie este putin peste cel de 90 kg. In schimb, focarele din fonta sunt mult mai accesibile ca si pret, in comparatie cu cele samotate pe interior.

Pe de alta parte, focarele din otel cu samota sunt recunoscute ca dezvolta o temperatura sporita in camera de ardere, ceea ce determina un randament mai crescut din punct de vedere al consumului, ducand la o ardere completa, fara sa se iroseasca combustibil pretios.

Astfel, va scadea consumul de lemne, iar depunerile de cenusa si intretinerea in general al focarului si sticlei, va putea fi efectuata mai rar si mai usor. Focarele din otel captusite cu samota, sunt de obicei mai scumpe la achizitie in comparatie cu cele de fonta, dar si rezultatele vor fi superioare.

Urmatorul pas la care ar trebui sa ne gandim cu atentie, se refera la determinarea puterii focarului pentru un semineu pe lemne eficient.

In functie de dimensiunile camerei si gradul de izolatie al casei, se va proceda la calcularea suprafetei totale ce urmeaza sa fie incalzita. In acest punct, clientul se va putea decide daca isi doreste un semineu doar de dragul design-ului, folosindu-l pentru incalzirea unei singure camere sau isi doreste sa profite la maximum de posibilitatile tehnice prin care intreaga casa va putea fi incalzita cu ajutorul sistemului de distributie si ventilatie ce raspandeste aerul cald in alte camere. Daca nu vrei sa complici lucrurile, poti alege oricand varianta simpla, dar stilata propusa de o soba tip semineu.

Ultima etapa, dar deloc de neglijat, o constitue alegerea sticlei pentru focar. Indiferent de stilul pentru care ai optat, traditional sau rustic, focarul va reusi sa imprumute din personalitatea ta daca ii va fi montata o usa cu sticla de forma prismatica. In schimb, usile cu sticla semirotunda vor fi ideala pentru semineele pe colt, in timp ce pentru un semineu modern sunt ideale focarele cu sticla dispusa pe mai multe laturi, ce ofera si un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar usor de curatat si de alimentat, poti opta pentru deschiderea verticala.

Indiferent de preferintele tale pentru alegerea potrivita a semineului si focarului acestuia, se recomanda sfatul unor specialist in domeniu, pe care ii puteti gasi si in cadrul echipe alego.ro, gata sa va raspunda la intrebari si sa va ofere consultanta de care aveti atata nevoie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Folia pentru protectie solara - Cum o instalam? Folia pentru protectie solara - Cum o instalam?
Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare
Primul pas în doi Primul pas în doi
Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I)
Sauna in varianta pentru apartament Sauna in varianta pentru apartament
Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative

Vezi mai multe articole